...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    (-5) - (+4) - (-8) + (+1) = ?
    İşleminin sonucu hangisidir?

    A) 1
    B) 0
    C) 12
    D) 9
    Cevap: B
  • 2)
    (+16) + (-10) - (-8) + (-5) - (+3) = ?
    İşleminin sonucu hangisidir?

    A) 1
    B) -10
    C) -12
    D) 9
    Cevap: B
  • 3)
    1 / 9 + 2 / 9 işleminin sonucu hangisidir?

    A) 1 / 10
    B) 1 / 9
    C) 1 / 3
    D) 1 / 6
    Cevap: C
  • 4) İşleminin sonucu hangisidir?


    A) 1/ 4
    B) 1 / 2
    C) 2
    D) 4
    Cevap: D
  • 5) İşleminin sonucu hangisidir?


    A) 5 / 7
    B) 5 / 6
    C) 5 / 8
    D) 5 / 10
    Cevap: B
  • 6)
    7x - 3 = 25
    ise x kaçtır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    Cevap: C
  • 7)
    17x + 56 = 90
    ise x kaçtır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    Cevap: A
  • 8) Ahmet'in 90 tane bilyesi vardır. Bilyelerin 9 / 16 sı kaybolduğuna göre geriye kaç tane bilyesi kalmıştır?
    A) 30
    B) 45
    C) 60
    D) 75
    Cevap: B
  • 9) Muzaffer 120 sayfalık kitabın önce 3 / 5 ini bitirmiştir. Daha sonra 10 sayfa daha okumuştur. Buna göre Muzaffer toplam kaç sayfa kitap okumuştur?
    A) 64
    B) 76
    C) 82
    D) 104
    Cevap: C
  • 10) İşleminin sonucu hangisidir?


    A) 1 / 2
    B) 1 / 3
    C) 1 / 4
    D) 1 / 5
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder