...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Temel Dinî Bilgiler 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatı boyunca yaptığı ve bizim de yapmamızı istediği iş ve davranışlara denir. Ramazan ayı dışında oruç tutmak,umre yapmak, selam vermek,diş fırçalamak v.b buna örnektir.
    Yukarıdaki paragrafta örnekleriyle anlatılan kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A-) Farz
    B-) Vacip
    C-) Sevap
    D-) Sünnet
    Cevap: D
  • 2)
    * Kardeşlik duygusunu geliştirir
    * Sağlığı ve parası olanlar için ömürlerinde en az bir defa yapmaları gerekir
    Yukarıda verilenler aşağıdaki ibadetlerden hangisine daha çok uymaktadır?

    A) Namaz
    B) Zekat
    C) Hac
    D) Kurban
    Cevap: C
  • 3)
    Hz. Davut'a gönderilen kutsal kitap aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Zebur
    B) Kuran
    C) İncil
    D) Tevrat
    Cevap: A
  • 4)
    Hz. İsa'ya gönderilen kutsal kitap aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Zebur
    B) Kuran
    C) İncil
    D) Tevrat
    Cevap: C
  • 5) Hz. Musa'ya gönderilen kutsal kitap aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Zebur
    B) Kuran
    C) İncil
    D) Tevrat
    Cevap: D
  • 6) Oruç ibadeti ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Sabrı öğretir
    B) Nefse hakim olmayı öğretir
    C) Nefse zulmeder
    D) Kararlı olmayı öğretir
    Cevap: C
  • 7) Müslümanlar arasında dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırmak ve sağlamlaştırmak için Allah (c.c) bizlere farz kıldığı ibadet hangisidir?
    A) Namaz
    B) Zekat
    C) Hac
    D) Oruç
    Cevap: B
  • 8) Bir insanın kendini çok beğenip başkalarını küçük görmesine ne denir?
    A) Kibir
    B) Gıybet
    C) Dedikodu
    D) Nisbet
    Cevap: A
  • 9) Başkalarının arkasından onların hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmak aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kibir
    B) Gıybet
    C) Dedikodu
    D) Nisbet
    Cevap: B
  • 10) Büyük günahlardan olan kumar ile ilgili aşağıdaki verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) İnsan hayatını mahveder
    B) Ek gelir sağlar
    C) İnsanı borca sürükler
    D) Evin rızkını harcar
    Cevap: B
  • 11) Ömer sabah sınıfa geldiğinde bir arkadaşının canının bir şeye sıkıldığını görüp yanına gitmiştir. Sıkıntısının ne olduğunu sorduğunda arkadaşı babasıyla olan sabahki tartışmasını anlatmıştır. Ömer de arkadaşının duygularını daha iyi anlamak için kendini arkadaşının yerine koymuştur.
    Buna göre Ömer aşağıdakilerden hangisini yapmıştır?

    A) Betimleme
    B) Empati
    C) Önizleme
    D) İnceleme
    Cevap: B
  • 12) İslam dinine göre ilk evlilik müessesini oluşturan kimdir?
    A) Hz. Adem - Havva
    B) Hz. Ali -- Fatıma
    C) Hz. Muhammed -- Ayşe
    D) Hz. Abdullah -- Amine
    Cevap: A
  • 13) İnsanın aşırı sinirlenmesi sonucu davranışlarını kontrol edememesine ne denir?
    A) İnat
    B) Öfke
    C) Sinir
    D) Kibir
    Cevap: B
  • 14) ............... kalkan zararla oturur. Atasözünde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelir?
    A) İnat
    B) Öfke
    C) Sinir
    D) Kibir
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi insanlar arasındaki iletişim bağlarını artırır?
    A) Gözlem
    B) Fedakarlık
    C) Saygı
    D) Kibir
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder