...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Matematik Uygulamaları 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    9x -28 = 3x + 8
    Yukarıdaki denklemde x kaçtır?

    A) 8
    B) 6
    C) 10
    D) 4
    Cevap: B
  • 2)
    13x +5 = 2x +6
    Yukarıdaki denklemde x kaçtır?

    A) 8
    B) 11
    C) 10
    D) 1
    Cevap: D
  • 3)
    Ömer'in yaşı Halisin yaşının 2 katıdır. İkisinin yaşları farkı 12 is Ömer'yaşı kaçtır?

    A) 20
    B) 17
    C) 10
    D) 24
    Cevap: D
  • 4)
    Recep'in yaşı babasının yaşının yarısı kadardır. Babasının ile Recep'in yaşları toplamı 30 ise Recep kaç yaşındadır.

    A) 20
    B) 17
    C) 10
    D) 24
    Cevap: C
  • 5) 1 kavanoz kayısı reçeli için 2 kilo kayısıya ihtiyaç duyuluyorsa 12 kavanoz kayısı reçeli için kaç kilo kayısıya ihtiyaç olur?
    A) 20
    B) 17
    C) 10
    D) 24
    Cevap: D
  • 6) Bir tekstil fabrikası bir kazak üretimi için 100 metre ip kullanmaktadır. Fabrika 200 tane kazak siparişi aldığına göre kaç metre ip kullanması gerekmektedir?
    A) 20104
    B) 17002
    C) 10902
    D) 20000
    Cevap: D
  • 7) 40 tane bilyeyi 8 ile 12 yaşlarında olan iki arkadaş arasında yaşları ile doğru orantılı olacak şekilde dağıtılacaktır. Buna göre küçük olan kaç tane bilye alır?
    A) 14
    B) 15
    C) 16
    D) 17
    Cevap: C
  • 8) Bir yarışmada kazanan yarışmacılara 100 Tl ücret verilecektir. Ancak verilen bu ücretin vergiye kesilecektir. Buna göre kazanan yarışmacı net kaç para alır?
    A) 60
    B) 70
    C) 80
    D) 90
    Cevap: D
  • 9) Bir sınıftaki öğrencilerin yeşil gözlüdür. Yeşil gözlü öğrenci sayısı 5 ise sınıf mevcudu kaçtır?
    A) 30
    B) 28
    C) 25
    D) 23
    Cevap: C
  • 10) Bir bisiklet tamircisi, bisiklet malzemesi için 100 Tl harcamıştır. Bisiklet sahibinden ise 120 Tl istemiştir. Buna göre bisiklet tamircisi bisiklet sahibinden yüzde kaç işçilik ücreti almıştır.
    A) %
    B) 0
    C)
    D)
    Cevap: C
  • 11) Bilgisayar oyunları satan bir mağaza 120 liraya aldığı bir oyunu %5 karla kaç liraya satar?
    A) 125
    B) 126
    C) 127
    D) 128
    Cevap: B
  • 12) 240 tane tavuk bulunan bir tavuk çiftliğinde tavuk gribi hastalığı sebebi ile tavukların si ölmüştür. Buna göre bu tavuk çiftliğinde geriye kaç tane sağlam tavuk kalmıştır?
    A) 190
    B) 192
    C) 194
    D) 200
    Cevap: B
  • 13) Muharrem 500 sayfalık bir kitap okumaktadır. Kitabın ` ını bitirdiğine göre geriye okuması gereken kaç sayfası kalmıştır?
    A) 190
    B) 192
    C) 194
    D) 200
    Cevap: D
  • 14) Cengiz yazı yazarken her 2 sayfa için bir tane 0.7 uç bitirmektedir. Öğretmeni Cengiz'e 20 sayfa yazı yazma ödevi verdiğine göre Cengiz kaç tane 0.7 uç bitirir?
    A) 9
    B) 10
    C) 11
    D) 12
    Cevap: B
  • 15) Muzaffer ile Şafak'ın yaşları toplamı 40 tır. 5 yıl sonra ikisinin yaşları toplamı kaç olur?
    A) 45
    B) 50
    C) 55
    D) 60
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder