...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilim Uygulamaları 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir yerimiz yaralandığı zaman o bölgeden kan aktığını görürüz. Ancak bir süre sonra Kanın katılaşarak-pıhtılaşarak kanamanın durduğunu da görürüz. Kanımızın pıhtılaşarak kanamasını engelleyen aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kılcal damarlar
    B) Alyuvarlar
    C) Kan pulcukları
    D) Akyuvarlar
    Cevap: C
  • 2) Vücudumuzdaki kan akışı kalpten vücuda ve vücuttan kalbe doğru ilerlemektedir. Hangisi kanı kalpten vücuda taşır?
    A) Kılcal damarlar
    B) Atardamar
    C) Kan pulcukları
    D) Akyuvarlar
    Cevap: B
  • 3) Kalp tarafından pompalanan kan vücudumuza dağılmaktadır. Bu kan ...................... damarları sayesin de hücrelere aktarılır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Kılcal damarlar
    B) Atardamar
    C) Kan pulcukları
    D) Akyuvarlar
    Cevap: A
  • 4) Vücuda pompalanan kanın tekrar sülkülasyonu sağlaması için kalbe taşınır.
    Yukarıda verilen görevi hangisi yapmaktadır?

    A) Kılcal damarlar
    B) Atardamar
    C) Kan pulcukları
    D) Toplar Damar
    Cevap: D
  • 5) Vücudumuzda milyonlarca hücre bulunmaktadır.
    Buna göre hücrenin tanımını aşağıdaki boşluğa yapınız.

    ..................................................................................
    ..................................................................................
    ..................................................................................
    Cevap:
  • 6) Fiziksel değişimle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Maddenin fiziksel görünümünde değişiklik olur
    B) Maddenin kimliği değişir
    C) Maddenin kimyasal yapısı değişmez
    D) Kağıtın yırtılması örnektir.
    Cevap: B
  • 7) Madde değişim hallerinden fiziksel değişim örneklerinden hangisi yanlış verilmiştir?
    A) Odunun kılması
    B) Oyuncağın parçalanması
    C) Kağıdın yanması
    D) Aynanın kırılması
    Cevap: C
  • 8) Kimyasal değişme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Maddede fiziksel değişim olur
    B) Maddede kimyasal değişme olur
    C) Madde kimliği değişmez
    D) Kibritin yanması örnektir
    Cevap: C
  • 9) Hangisi kimyasal değişme örneğidir?
    A) Suyun kaynaması
    B) Buharlaşma
    C) Kömürün yanması
    D) Suyun donması
    Cevap: C
  • 10) Aşağıda fiziksel ve kimyasal değişme eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) Suyun buharlaşması -- Fiziksel
    B) Suyun donması -- Kimyasal
    C) Odunun yanması --- Kimyasal
    D) Buzun parçalanması -- Fiziksel
    Cevap: B
  • 11) Tanecikler arasındaki boşluk maddenin hallerinden hangisinde daha çoktur?
    A) Katı
    B) Gaz
    C) Sıvı
    D) Yapışkan
    Cevap: B
  • 12) Maddenin hallerinden olan katı hali ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Tanecikler arası mesafe kısadır
    B) Şıkıştırılamazlar
    C) Tanecikler arası titreşim yaparlar
    D) Akışkandırlar
    Cevap: D
  • 13) Maddelerin şeklini, hızını veya ivmesini değiştiren etkiye ne denir?
    A) Tepki
    B) Kuvvet
    C) İtme
    D) Dinomometre
    Cevap: B
  • 14) Ali manavdan aldığı domatesleri eve getirdikten sonra, domatesleri hemen tüketmemiş ve dolaba da koymamıştır. Bir süre sonra baktığında ise domatesler çürümüş olduğunu görüp çöpe atmıştır.
    Buna göre domateslerde yaşanan değişim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kimyasal değişim
    B) Fiziksel değişim
    C) Potansiyel değişim
    D) Kinetiksel değişim
    Cevap: A
  • 15) Şehirler arası otobüsler ortalama 1 saatte 90 kilometre yol almaktadır.
    Buna göre bu otobüslerin hızı birim olarak aşağıdakilerden hangisi alınması daha uygun olur?

    A) m/s
    B) km/s
    C) cm/s
    D) cm/d
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder