...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Kimya 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Canlı organizmaların kimyasal yapısını inceleyen ve bu yapılardaki kimyasal olayları araştıran kimya alt dalı hangisidir?
    A) Analitik kimya
    B) Fizyokimya
    C) Biyokimya
    D) Polimer kimya
    E) Organik kimya
    Cevap: C
  • 2) Kimya endüstri alanında oldukça geniş bir alan kaplamaktadır. Aşağıya kimyanın endüstriyel kullanım alanlarından dört tanesini yazınız.
    1.
    2.
    3.
    4.
    Cevap: 1: İlaç, 2: Tekstil, 3: Arıtım, 5: Petrokimya
  • 3) Günümüzde binlerce ilaç şirketi gerek yeni ilaç üretmek için gerekse üretilen ilaçların devamlılığını sağlamak için kimyanın hangi endüstri alanını kullanmaktadır?
    A) İlaç Sanayi
    B) Gübre Sanayi
    C) Boya Sanayi
    D) Şifalı Bitkiler Sanayi
    E) Arıtım sanayi
    Cevap: A
  • 4) Kimyanın sanayi alanlarından olan ilaç endüstrisi için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) İlaç hammedelerinin üretimini inceler
    B) Üretilen ilaçların kalite kontrolünü yapar
    C) İlaçlar için ar-ge çalışması yapar
    D) Yeni ilaçların onaylanmasını yapar
    E) İlaç ambalajlama işlemini yapmaz
    Cevap: E
  • 5)
    * Petrol, doğal gaz gibi kapsar
    * Petrol tarzı ürünler üzerinde kimyasal yöntemler kullanarak dönüşümler elde eder.
    Yukarıda verilen kimyanın endüstri alanlarından hangisine girmektedir?

    A) Gübre Endüstrisi
    B) İlaç Sanayi
    C) Petrokimya
    D) Arıtma Endüstisi
    E) Doğalgaz Sanayi
    Cevap: C
  • 6) Toprağa ekilen ürünlerin daha verimli olması için tarım alanlarında toprağa verilen kimyasal maddeye ............. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) İlaç
    B) Ziraat araçları
    C) Dedete
    D) Gübre
    E) Doping
    Cevap: D
  • 7) Dünyada binlerce tür bitki çeşiti bulunmaktadır. Her bitkinin yetişme alanı birbirinden farklı olsa da yaşayıp hayatta kalmaları için ............ kadar elemente ihtiyaçları vardır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 60
    B) 70
    C) 80
    D) 90
    E) 100
    Cevap: A
  • 8) Küresel ısınma 21. yy. en büyük problemlerinden biri olarak görülmektedir. Küresel ısınmanın önüne geçmek için fabrika atıklarının arıtılması gerekmektedir.
    Buna göre bir fabrika sahibinin fabrkasına arıtma tesisi kurması için hangi kimyasal endüstri alanına başvurması gerekmektedir?

    A) Boya Endüstrisi
    B) Tekstil Endüstrisi
    C) Arıtım Endüstrisi
    D) Petrokimya Endüstrisi
    E) Kimya Endüstrisi
    Cevap: C
  • 9) Giyim mağazalarının giyecek üretmek için ağırlıklı olarak hangi kimya endüstir alanlarını kullanır?
    A) Arıtım-Boya
    B) Tekstil-Boya
    C) Petrokimya-Tekstil
    D) Arıtım-Tekstil
    E) Petrokimya-Boya
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi kimya alanı ile ilgili başlıca meslekler arasında sayılmaz?
    A) Eczacı
    B) Kimyager
    C) Kimya Öğretmeni
    D) Biyoloji Öğretmeni
    E) Metalurji Mühendisi
    Cevap: D
  • 11) Organik, anorgani, analitik kimya gibi alanlarda ileri düzel eğitim almış kimya ile uğraşan meslek alanı hangisidir?
    A) Eczacı
    B) Kimyager
    C) Kimya Öğretmeni
    D) Biyoloji Öğretmeni
    E) Metalurji Mühendisi
    Cevap: A
  • 12) Bileşiminde metal bulunan madenlerden metal ve alaşımların elde edilmesinde ihtiyaç duyulan kimya meslek alanı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Eczacı
    B) Kimyager
    C) Kimya Öğretmeni
    D) Biyoloji Öğretmeni
    E) Metalurji Mühendisi
    Cevap: E
  • 13) İlaçları geliştiren, laboratuvarda analizini yapan meslek alanı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Eczacı
    B) Kimyager
    C) Kimya Öğretmeni
    D) Biyoloji Öğretmeni
    E) Metalurji Mühendisi
    Cevap: A
  • 14) Aynı protan sayısına sahip tek tip atomların bir araya gelerek oluşturduğu yapaya ne denir?
    A) Element
    B) Molekül
    C) Nötron
    D) Elektron
    E) Atom
    Cevap: A
  • 15)
    * Saf maddedir
    * Homojendir
    * Sembollerle gösterilir
    Yukarıda verilenleri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Element
    B) Molekül
    C) Nötron
    D) Elektron
    E) Atom
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder