...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi bir uygulama yazılımı değildir?
    a) Media Player
    b) Microsoft Word
    c) Paint
    d) Linux
    Cevap: D
  • 2) Kapasite ölçü birimleri hangi şıkta doğru olarak sıralanmıştır?
    a) B<KB<b<MB<TB<GB
    b) MB<GB<b<B<KB<TB
    c) b<B<KB<MB<GB<TB
    d) B<b<KB<MB<TB<GB
    Cevap: C
  • 3)


    Cevap: D
  • 4)


    Cevap: A
  • 5) Çalışma sahnesinde karakterlerimiz hangi koordinat sisteminde hareket eder?
    A) Y,Z
    B) X,Z
    C) X,Y
    D)X.Z
    Cevap: C
  • 6) Çalışma sahnesinde karakterlerimiz hangi koordinat sisteminde hareket eder?
    A) Y,Z
    B) X,Z
    C) X,Y
    D)X.Z
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdaki kod çalıştığı zaman hangisini yapar?

    A) 3 adım ileri gider
    B) 2 adım ileri gider
    C) 1 adım ileri 1 adım geri gider
    D) Sürekli ileri gider
    Cevap: B
  • 8) Code.org'ta aşağıdaki kod çalıştırıldığında hansini yapar?

    A) 5 adım ileri gider
    B) 5 adım ileri gidip sola döner
    C) 5 adım ileri gidip geri döner
    D) 5 kere oluğu yerde sayar
    Cevap: A
  • 9) Arının çiçekteki nektarı alması için gerekli adımları aşağıya yazınız.
    1. İleri
    2. .......
    3. ileri
    4. ......
    5 .......
    6. Nektaral
    Cevap: ileri-ileri-ileri
  • 10) Arının çiçekteki nektarı alması tekrarla komutu ile çiçeğin üstüne gitmesi istenmektedir. Buna göre arının kaç adım tekrarlaması gerekmektedir?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    Cevap: C
  • 11) Code.org'ta aşağıda verilen kod bloğu hangi işi yapmaktadır?

    A) Koşul komutudur
    B) İçine gelen komutu istenildiği kadar yapar
    C) Dönme komutudur
    D) Oyunu çalıştıran komuttur
    Cevap: B
  • 12) Code.org'ta aşağıda verilen kod bloğu hangi işi yapmaktadır?

    A) Koşul komutudur
    B) İçine gelen komutu istenildiği kadar yapar
    C) Dönme komutudur
    D) Oyunu çalıştıran komuttur
    Cevap: A
  • 13) Aşağıda verilen kod bloğu çalıştığında ne yapar?

    .................................................................................
    .................................................................................
    .................................................................................
    .................................................................................
    Cevap: Çalıştırıldığında eğer çiçekteki nektar miktarı 1'e eşitse nektarı alır değilse bir adım ilerler
  • 14) Komutu çalıştırıldığında hangi geometrik şekil çizer?

    A) Daire
    B) Kare
    C) Üçgen
    D) Parelelkenar
    Cevap: B
  • 15) Aşağıda verilen resimde kuşun domuzcuğa ulaşması için gerekli kod satırını yazınız. Not: tekrarla komutu olarak yapınız.

    .............................................................................
    .............................................................................
    ............................................................................
    ............................................................................
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder