...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)


    Cevap: D
  • 2)


    Cevap:
  • 3)


    Cevap: C
  • 4) Yandaki kod bloğuna göre karakterimizin nasıl hareket edeceğini anlatınız.


    Cevap:
  • 5)



    Seçili olan tuşa basılı olma durumunu kontrol eder.

    Karakterin istenilen derece kadar saat yönü tersine dönmesini sağlar.

    Karakteri ekranda görünür hale getirir.

    Bu blok içerisinde bulunan bloklar sırasıyla program durdurulana kadar tekrar tekrar çalıştırılır.

    İlk kutudaki değerin ikinci kutudaki değerden küçük durumu kontrolü yapılır.

    Karakteri istenilen kostüme geçmesini sağlar.

    Cevap:
  • 6) Scratch programında sahne ne anlama gelmektedir?
    a) Kullanılan bloklar bulunduğu bölümdür.
    b) Yazı yazabildiğimiz bölümdür.
    c) Blokları çekip bıraktığımız yerdir.
    d) Tasarladığımız karakterin hareketini sergilediği bölümdür.
    Cevap: D
  • 7)


    Cevap: B
  • 8)


    Cevap: A
  • 9) Yeni bir scratch projesi başlatmak için hangi adımları izleriz?
    A) Dosya -> Aç
    B) Dosya -> Yeni
    C) Düzen -> Aç
    D) Dosya -> Kaydet
    Cevap: B
  • 10) Scratch 2 programının Kalem menüsünün altında bulunan aşağıdaki kodların ne iş yaptıklarını yanlarına yazınız.
    temizle:

    kalemi bastır:

    kalemi kaldır:

    kalem kalınlığını (1) artır:
    Cevap: Kalemle çizileni temizler, Kalemi bastırarak çizmemizi sağlar, kalemi basılı durumdan kaldırır, kalem kalınlığını +1 artırır
  • 11) Scratchta yeni bir değişken oluşturmak için aşağıdaki menülerden hangisini kullanmamız gerekmektedir?
    A) Olaylar
    B) Kontrol
    C) Veri
    D) Özel taşlar
    Cevap: C
  • 12) Scratchta kullanıcı ile etkileşime geçmek - soru cevap gibi - için hangi menüyü kullanırız?
    A) Olaylar
    B) Algılama
    C) Veri
    D) Özel taşlar
    Cevap: B
  • 13) Scratchta matematiksel ve mantıksal işlemleri yapabilmemize olanak sağlayan menü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Olaylar
    B) Algılama
    C) Veri
    D) İşlemler
    Cevap: D
  • 14) Scratch programında ekrana kütüphande yeni bir kukla almak için hangisini kullanırız?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: A
  • 15) Scratch programında ekrana yeni bir kukla "çizmek" için hangisini kullanırız?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder