...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Etrafımızda bir sürü uyarıcı etmenler olmaktadır. Bu etrafımızda olan uyarıcıları algılamamızı sağlayan organlara ne denir?
    A) Duyu organı
    B) Duyum organları
    C) His organları
    D) Alma organı
    Cevap: A
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi duyu organlarımızdan değildir?
    A) Görme
    B) Hissteme
    C) Duyma
    D) Dokunma
    Cevap: B
  • 3) Etrafımızdan gelen uyarıcıları almaya yarayan duyu organlarında ki uyarıcılara ................................. denir?
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Duyu reseptörleri
    B) Duyu ihtiyaçları
    C) Duyum hücreleri
    D) Duyum organları
    Cevap: A
  • 4) Duyu reseptöreleri ile algılanan uyarılar hangisi aracılığıyla merkezi sinir sistemine taşınır?
    A) Sinus hicreleri
    B) İşitme hücreleri
    C) Sinir hücreleri
    D) Duygu hücreleri
    Cevap: C
  • 5) Dış dünyadaki görsel uyarıcıları algılamamızı sağlayan göz üç kısımdan oluşmaktadır. Aşağıya bu üç kısmı yazınız.
    1.
    2.
    3.
    Cevap: 1: Sert tabaka -- 2: Damar tabaka -- 3: Ağ tabaka
  • 6) Gözün parlak, sert ve renkli olan tabakası aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Damar tabaka
    B) Ağ tabaka
    C) Sert tabaka
    D) Yumuşak tabaka
    Cevap: C
  • 7) Gözün kısımlarından olan sert tabaka için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Gözün renkli kısmıdır
    B) Korneayı oluşturur
    C) Mattır
    D) Kubbemsi bir yapıya sahiptir
    Cevap: C
  • 8)
    I. Gözün ön kısmında saydam şeklindedir
    II. Beyaz renkli ve serttir.
    III. Gözü dıştan sararak korur
    Gözün kısımlarından biri olan sert tabaka için hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 9)
    * Sert tabakanın altında bulunur
    * Gözün renkli kısmını oluşturur
    Yukarıda özelliği verilen gözün kısmı hangisidir?

    A) Sert tabaka
    B) Ağ tabaka
    C) Damar tabaka
    D) Yumuşak tabaka
    Cevap: C
  • 10) Damar tabaka gözün önünde kalınlaşarak ............... isimlendirilen gözün renkli kısmını oluşturur.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Duyu almaçları
    B) Kornea
    C) İris
    D) Göz bebeği
    Cevap: C
  • 11)
    * İrisin ortasında durur
    * Göze ışık girmesini sağlar
    Yukarıda gözün kısımlarından olan damar tabakanın içerisindeki ...................... özellikleri verilmiştir. Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

    A) Duyu almaçları
    B) Kornea
    C) İris
    D) Göz bebeği
    Cevap: D
  • 12) Damar tabak altında bulunan ve ışığın algılanmasını sağlayan duyu reseptörlerinin olduğu tabaka aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Duyu almaçları
    B) Ağ tabaka
    C) Sert tabaka
    D) Göz bebeği
    Cevap: B
  • 13) Çevreden gelen ışık iletilerini beyne ileten görme sinirlerinin bulunduğu göz tabakası hangisidir?
    A) Duyu almaçları
    B) Ağ tabaka
    C) Sert tabaka
    D) Göz bebeği
    Cevap: B
  • 14) Görme sinirlerinin göz yuvarlağından çıktığı yere ne denir?
    A) Kör nokta
    B) Ağ tabaka
    C) Iris
    D) Göz bebeği
    Cevap: A
  • 15) Aşağıya görme olayının basamaklarını yazınız.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    Cevap: Gelen Işık, Kornea, Göz bebeği, Göz merceği, Sarı benek, Görme sinirleri, Beyin
Yorum Yap
Gönder