...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki boşlukları verilen kelimelerden uygun olanları ile tamamlayınız.
    Oksijen—burundan—nabız—kalp—iskelet--egzersiz—karbondioksit—kan--diyafram—eklem-nabız-ağızdan

    1. Doğru soluk alıp vermede hava ........................ alınır, ........................ verilir.
    2. Organların ve yapıların ihtiyaç duyduğu maddeler ........................ yoluyla taşınır.
    3. Düzenli spor ve ........................ yapmak sağlıklı olmamıza yardımcı olur.
    4. Heyecanlandığımızda ve spor yaptığımızda ........................ sayımız artar.
    5. Kemiklerin birleşme yerlerine ........................ denir.
    6. Besinlerden enerji elde edebilmek için soluk alma sırasında havadan ..................... alırız.
    7. ........................ , kanı vücuda kasılıp gevşeyerek pompalar.
    8. Vücudun dik durmasını ……………………. sağlar.
    9. Solunum sistemine sadece yardımcı olan organımız……………………..dır.
    10. Kalbin kanı pompalarken damarlarda yaptığı etkiye………………..denir.
    Cevap:
  • 2) Doktorların kalp ve akciğerlerin çalışmasını kontrol ettikleri alet nedir?
    A) Barometre
    B) Termometre
    C) Stetoskop
    D) Neşter
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdaki olaylardan hangisinde soluk alıp verme ve nabız hızımız artmaz?
    A) Koşarken
    B) Uyurken
    C) Yürürken
    D) Heyecanlanırken
    Cevap: B
  • 4) Niçin burnumuzdan soluk almalıyız?Açıklayınız









    Cevap:
  • 5) Aşağıdaki olaylardan hangisinde soluk alıp verme ve nabız hızımız artmaz?
    A ) Uyurken
    B ) Heyecanlanırken
    C )Yüzerken
    D ) Yürürken
    Cevap: A
  • 6) Vücudumuzda damarlara kanı pompalayan organ aşağıdakilerden hangisidir?
    A) akciğer
    B) kalp
    C) böbrekler
    D) mide
    Cevap: B
  • 7) "omur" adı verilen ve vücudumuzun dik durmasını sağlayan iskelet bölgemiz hangisidir?
    A) Bacak
    B) Omurga
    C) Kol
    D) Kafatası
    Cevap: B
  • 8) Omurga ile ilgili hangisi yanlıştır?
    A) Vücudun dik durmasını sağlar
    B) Birçok kemiğin üst üste binmesiyle oluşur.
    C) "S" Şeklinde bir yapıya sahiptir.
    D) Bel ile kalça arasında bulunur
    Cevap: D
  • 9) İçinde bulunun kalp ve akciğeri dışarıdan gelebilecek etkilere karşı koruyan yapı hangisidir?
    A) Göğüs kafesi
    B) Kafatası
    C) Omurga
    D) Karın kafesi
    Cevap: A
  • 10)
    * Birbirine kenetlenmiş kemiklerden oluşur
    * Beyni dış etmenlere karşı korur
    Yukarıda verilenlere göre bu yapı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Göğüs kafesi
    B) Kafatası
    C) Omurga
    D) Karın kafesi
    Cevap: B
  • 11) Vücudumuzun dik durmasını sağlayan, vücudumuza şekil veren yapı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Göğüs kafesi
    B) Kafatası
    C) Omurga
    D) İskelet
    Cevap: D
  • 12) Vücudumuza şekil veren iskelet dört kısımdan oluşmaktadır. Aşağıya bu dört kısımı yazınız.
    1.
    2.
    3.
    4.
    Cevap: 1: Göğüs kafesi, 2: Kafatası, 3: Omurga, 4: Kollar ve bacaklar
  • 13)
    * Kemiklerin hareket etmesini sağlar
    * Vücuda şekil verir
    Yukarıda verilenler hangi vücut organımızındır?

    A) Kemik
    B) Omurga
    C) Kas
    D) Bacaklar
    Cevap: C
  • 14) Sağlıklı kemik ve kaslara sahip olmak için yapmamız gerekenlerden üç tanesini yazın.
    1.
    2.
    3.
    Cevap: 1: Dengeli beslenme, 2: Gerekli besinleri almalı, 3: Egzersiz yapmak
  • 15) Sağlıklı kemik ve kaslara sahip olmak için yapmamız gereken bazı işlemler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?
    A) Dengeli beslenme
    B) Düzenli beslenme
    C) Ağır yük kaldırma
    D) Uygun egzersiz hareketleri yapma
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder