...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Fizik 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bilim insanları "............" ve "............." sorularını sorarak bilgi seviyelerini üst seviyelere taşırlar.
    Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) Kim - Nerde
    B) Nasıl - Neden
    C) Nezaman - Hangi
    D) Kimle - Kim
    E) Nasıl - hangi
    Cevap: B
  • 2) Aşağıda 19. yüzyıl ve 20. yüzyıl bilim adamlarının fizik yaklaşımları verilmiştir. Bu yaklaşımları birer cümle ile açıklayınız.
    Modern Fizik:


    Klasik Fizik:

    Cevap: Modern Fizik: Mikro evrende gerçekleşen olaylar ilgilenir. --- Klasik Fizik: Makro evren ile ilgilenen fiziktir.
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi fiziğin çalışma alanına girmemektedir?
    A) LCD televizyonlar
    B) Gezegenlerin hareketleri
    C) Elementler arasındaki bileşikler
    D) Akıllı telefonlar
    E) Yalıtım Malzemeleri
    Cevap: C
  • 4) Fiziğin alt dalları ile ilgili hangisi yanlıştır?
    A) Fiziğin bir çok alt dalı bulunmaktadır.
    B) Fiziğin çalışma alanı çok geniştir.
    C) Fiziğin alt dalları birbirinden bağımsızdır.
    D) Fiziğin alt çalışma alanları diğer çalışma alanlarına ait bilgiler bulunur
    E) Mekanik, optik elektrik gibi bir çok alana ayrılmıştır.
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi fiziğin alt dallarından değildir?
    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Uzay fiziği
    Cevap: E
  • 6) Hareket, denge ve kuvvet ile ilgilenen fiziğin alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Atom fiziği
    Cevap: A
  • 7) Elektriğin ve manyetizmanın ilişkilerini inceleyen ve bu alanlar üzerine kurulan fizik dalı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Atom fiziği
    Cevap: B
  • 8) * Yün kazağını çıkarırken duyulan çıtırtılar
    * Arabadan inerken elektrik çarpması
    * Potansiyel fark kavramı
    Yukarıda verilenleri içinde barındıran fiziğin alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Atom fiziği
    Cevap: B
  • 9) Evlerimizde kullandığımız buzdolabı, fırın, televizyon gibi cihazları inceleyen ve kapsayan fiziğin alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Atom fiziği
    Cevap: B
  • 10) Küresel ısınma sonucu artık insanlar çevreyi kirleten petrol, gaz gibi akaryakıtların yerine çevre dostu elektrikli araba üretmeye başladılar.
    Buna göre elektrikli araba üretmek için fiziğin hangi alt dalına ihtiyacımız daha çok olur?

    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Atom fiziği
    Cevap: B
  • 11) Yağmur yağdıktan sonra ortaya çıkan gök kuşağı, lambadan gelen ışık ve cisimlerin gölgelerinin oluşumunu inceleyen fiziğin alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Atom fiziği
    Cevap: C
  • 12) TSK yeni bir dürbün üretmek istemektedir. Üreteceği dürbün kızılötesi ışınları sayesinde duvarın diğer tarafını da göstermesi istenmektedir.
    Buna göre TSK aşağıdaki fiziğin hangi dalından daha çok yararlanmalıdır?

    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Atom fiziği
    Cevap: C
  • 13) * Kristallerin ve çok atomlu moleküllerin oluşturduğu yapılarını ve özelliklerini inceler.
    * Katı maddenin elektriksel, manyetik, optik ve termal özellikleri üzerinde durur.

    Yukarıda verilenlere göre bu alanda hangi fizik dalı bulunur?

    A) Mekanik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Katıhal fiziği
    Cevap: E
  • 14) 2. Dünya savaşında atom bombası Amerika tarafından Japonya'ya atılarak savaşı bitirmiştir
    Atom bombası, hidrojen bombası gibi atomun parçalanarak büyük bir enerjinin elde edilmesini sağlayan ve inceleyen fiziğin alt dalı hangisidir?

    A) Nükleer fizik
    B) Elektromanyetizma
    C) Optik
    D) Atom fiziği
    E) Katıhal fiziği
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Fizik Dersi 1. Dönem 1. Sınav Karışık Orta 2017-12-11
Fizik, 9. Sınıf, 1. Dönem, 1 sınav, fiziğin tanımı ve önemi, fiziğin alt dalları