...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) AŞAĞIDAKİ BOŞLUKLARA UYGUN KELİMELERİ YERLEŞTİRİNİZ
    Bizi yaratan ve bizi çok seven, her şeyin sahibi ……………………….. tır.

    Gece yatmadan önce yanımızda bulunanlara ……………………………………………….. deriz.

    “Bismillâhirrahmânirrahîm” ifadesine Türkçemizde ..................................... adı verilir.

    Verdiği nimetler için Allah’a teşekkür etmeye ................................. denir.

    Dinimizde yapılması öğütlenen iş ve davranışlara karşılık olarak, Allah tarafından verilecek ödüle .............................. denir.
    Cevap: .
  • 2) Allah’ın bir ve tek olduğunu belirtmek için söylenen söz aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kelime-i tevhit
    B) Selamünaleyküm
    C)Kelime-i Şahadet
    D)Hamdolsun
    Cevap: A
  • 3) İyi huylu olmak, güzel ahlaklı olmak dürüst olmak hangi özelliğimizi anlatır?
    A) Heyecanlı olmazı
    B) Manevi temizliğimizi
    C) Sinirli olmazı
    D) Güzel giyinmemizi
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına ( D), yanlış olanların başına ( Y) yazınız.
    Hasta ziyaretine gidince “Allah şifa versin” denir.

    Tarlada çalışan birine “Allah zihin açıklığı versin” denir.

    Yolculuğa çıkana “Allah rahmet eylesin“ denir.

    Yeni evlenen kişilere “Allah bir yastıkta kocatsın.” diye dua edilir.

    Akşam yatıp uyumak isteyen kişilere “Allah rahatlık versin.” denir.
    Cevap:
  • 5) Aşağıdaki hadis-i şeriflerden hangisi Peygamberimizin ahlak üzerine söylediklerinden birisi değildir?
    A) İyi Müslüman olmak; güzel ahlaklı olmak demektir.
    B) Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim
    C) Sizin en hayırlınız ahlakı en güzel olanınızdır.
    D)İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükredemez.
    Cevap: D
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi dinimizin temizliğe verdiği önemi gösterir?
    A)Kurban kesmek
    B)Abdest almak
    C)Hacca Gitmek
    D)Sadaka
    Cevap: B
  • 7) Temiz bir insan için hangisi doğrudur?
    A) Tuvaletten sonra ellerini yıkamaz
    B) Saçlarını taramaz
    C) Sık sık banyo yapmaz
    D) Çevresini kirletmez
    Cevap: D
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi günlük konuşmalarımızda din ile ilgili deyimlerden değildir?
    A) Maşallah
    B) Bismillahirrahmanirrahim
    C) Nasılsın
    D) İnşallah
    Cevap: C
  • 9) Besmele, besmele çekmek gibi de adlandırılan Bismillahirrahmanirrahim ne anlama gelmektedir?
    ...................................................................................................
    ..................................................................................................
    ..................................................................................................
    Cevap: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
  • 10) "...Siz beni anın ki ben de sizi anayım." Ayetiyle Allah bizden neyi istemiştir?
    A) Onu anmamızı
    B) Yemek yememizi
    C) Zekat vermemizi
    D) Uyumamızı
    Cevap: A
  • 11) Günlük hayatımızda hangi durumlarda besmele çekeri?. Aşağıdaki tabloya yazınız.


    Cevap:
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz(s.a.v) in besmele ile söylediği hadislerden değildir?
    A) Yemeği yediğiniz zaman Allah'ın adını anın
    B) Eğer yemeğin evvelinde besmeleyi unutursanız evveli için de sonu için de bismillah deyin
    C) Ey çocuk besmele çek, sağ elinle ve önünden ye
    D) Günlük temizliğinizi yapınız
    Cevap: D
  • 13) Besmele ve Allah'a olan inancımızla ilgi aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Allah yapacağımız işlerde bize yardım eder
    B) İşlerimize başlarken besmele çekerek Allah'a olan inancımızı ve bağlılığımızı ifade ederiz.
    C) Allah'ın bizi koruyacağına inanırız.
    D) Allah'a olan inancımız bize moral vermez
    Cevap: D
  • 14) "...Yalnız Allah'a ibadet et ve şükredenlerden ol"
    "...Ant olsun eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım..."

    Yukarıdaki ayetler bizlere ne anlatmaktadır?

    A) Allah'a şükretmemizi
    B) Allah'a nankörlük etmemizi
    C) Verdiği nimetleri israf etmemizi
    D) Hiçbirşey yapmamamızı
    Cevap: A
  • 15) Allah'a karşı şükür çeşitlerinden üç tanesini yazınız.
    1.
    2.
    3.
    Cevap: 1: Kalp ile şükür, 2:Dil ile Şükür, 3: Mal ile Şükür
  • 16) Allah'a karşı şükür çeşitlerinden olan dil ile şükür için hangisi doğrudur?
    A) Malı ihtiyacı olanlarla paylaşmak
    B) Zekat vermek
    C) Yalan söylememek
    D) Sadaka vermek
    Cevap: C
  • 17) Allah'a karşı şükür çeşitlerinden olan mal ile şükür için hangisi yanlıştır?
    A) Malı ihtiyacı olanlarla paylaşmak
    B) Zekat vermek
    C) Yalan söylememek
    D) Sadaka vermek
    Cevap: C
  • 18) Dinin yasaklarına aykırı olarak yapılan işlere ne denir?
    A) Sevap
    B) Farz
    C) Besmele
    D) Günah
    Cevap: D
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi günahtır?
    A) Namaz kılmak
    B) Yemek yemek
    C) Yalan söylemek
    D) İnsanlara yardım etmek
    Cevap: C
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi sevap sayılan hareketlerdendir?
    A) İftira atmak
    B) Başkalarının eşyalarını izinsiz almak
    C) Arkadaşlarımıza saygılı davranmak
    D) Yalan söylemek
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder