...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Fill in the blanks with “some” or “any”.
    1. There are ________________ tomatoes on the table.
    2. There isn’t ________________sugar in my tea.
    3. Are there ________________olives in the kitchen?
    4. There is ________________ butter in the fridge.
    Cevap:
  • 2) Circle the correct one.
    1) How much / How many oranges are there on the plate?
    2) How much / How many rice do we have?
    3) How much / How many money does Sally have?
    4) How much / How many bananas are there in the fridge?
    Cevap:
  • 3) Fill in the blanks using the “comparative” forms of the adjectives.
    1) My sister is _____________________________ (tall) Mike.
    2) Summer is ______________________________ (hot) Autumn.
    3) English is _______________________________ (easy) Chinese.
    4) Cindy is ________________________________ (beautiful) Barbara.
    5) My marks are ____________________________ (good) your marks.
    6) İstanbul is _______________________________ (crowded) Ankara.
    7) Your house is ____________________________ (large) our house.
    Cevap:
  • 4) _______he doing?
    He is cooking meal.

    a) What is
    b) Where are
    c) What are
    d) Who is
    Cevap: A
  • 5) A: How often do you go to cinema?
    B: We_________go to cinema (every weekend)
    Hangi sıklıkta olduğunu belirtin.

    a) rarely
    b) sometimes
    c) never
    d) often
    Cevap: D
  • 6) A:______Ayşe having an examination now?
    B: No, she ____

    a) Is/ is
    b) Is/ isn’t
    c) What/ isn’t
    d) Are/aren’t
    Cevap: B
  • 7) Cümlelerin kaç tanesinde yanlışlık vardır.
    -They are getting the bus now.
    -We are swiming now.
    - My mother is haveing a rest now.
    -We watching Tv every evening.

    a) 1
    b) 2
    c)3
    d) Yanlışlık yok
    Cevap: B
  • 8) Tom: Every thing is very delicious. Thank you
    Sophie: Bon appetit!
    Sophie’nin kullandığı ifadenin eş anlamlısı hangisidir?

    a) Yummy
    b) Enjoy your meal
    c) I’m full
    d) You are wellcome
    Cevap: B
  • 9) ____________cheese in the fridge?
    Yes, __________

    a) Is there some/ there is some
    b) Is there any/ there is any
    c) Is there any/ there is some
    d) Are there any/ there are some.
    Cevap: C
  • 10) Hangi seçenekte kelimenin zıt anlamı yanlış verilmiştir?
    a) big X small
    c) easy X difficult
    b) boring X exciting
    d) tall X long
    Cevap: D
  • 11) Hangisi doğrudur?
    a)A car is smaller than a motorbike.
    b) A car is more expensive than a motorbike.
    c)A motorbike is more cheap than a car.
    d) A motorbike is bigger than a car.
    Cevap: B
  • 12) Which one is countable(sayılabilir)*
    a)tea
    b) watermelon
    c)sugar
    d) oil
    Cevap: B
  • 13) James: What kind of traditional dances have you got in Turkey?
    Mehmet: We have got__________

    a) Polka
    b) Tango
    c) Halay
    d) Latin dance
    Cevap: C
  • 14) We can go swimming today because ……..
    a) I am scared
    b) It is snowy
    c) I feel tired
    d) It is sunny
    Cevap: D
  • 15) We need_______milk and________eggs for a cake.
    a) a glass of/ a few
    b) no/ no
    c) a kilo of/ a glass of
    d) any/ any
    Cevap: A
  • 16) “We can eat it with milk or orange juice.”
    Yukarıda bahsedilen kahvaltılık yiyecek nedir

    a) cornflakes (cereal)
    b) bagel
    c) cucumber
    d) macaroni
    Cevap: B
  • 17) Keep in the fridge!
    Hangi yiyecek buna uygun saklanmalıdır?

    a) honey
    b) jam
    c) yoghurt
    d) onion
    Cevap: C
  • 18) Boşluğa hangi kelime gelmelidir?
    The city is ........... than the country.

    a.crowded
    b.crowding
    c.more crowded
    d.crowder
    Cevap: C
  • 19) I haven’t got ………………… money on me.
    Is there ………… bank near here?

    a) some / an
    b) any / any
    c) any / a
    d) a / a
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder