...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Yunus’un babası ambulansın siren sesini duyunca hemen sağ şeride geçerek yol verdi.Aşağıdakilerden hangisi ambulansa yol verme sebebi değildir?
    A) Ambulansın, geçiş üstünlüğü vardır.
    B) Hastanın kısa sürede hastaneye yetiştirilmesi.
    C) Hastanın hayatını kurtarmak için.
    D) Diğer araçlara yol vermek.
    Cevap: D
  • 2) Okula giderken en güvenli yolu nasıl belirleriz?
    A) Farklı yollardan ulaşabiliriz.
    B) En kısa yolu seçeriz.
    C) Çukur ve tümsek yolları seçeriz.
    D) Trafik unsurları buluna yolları seçeriz.
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun yeridir?
    A) Cadde ve sokak kenarları
    B) Boş arsa ve bahçeler
    C) Okul Bahçesi
    D) İnşaat alanları
    Cevap: C
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanla-rından biri değildir?
    A) Çocuk parkları
    B) Spor alanları
    C) Cadde ve sokaklar.
    D) Evimizin bahçesi
    Cevap: C
  • 5) Kask,dizlik ,dirseklik hangi aracı kullanırken takılmaz?
    A) Kaykay.
    B) Bisiklet.
    C) Otobüs.
    D) Kızak.
    Cevap: C
  • 6) Bisiklet kullanırken alınacak güvenlik önlemlerinde biridir?
    A) Hızlı gitmek
    B) Tek elle kullanmak
    C) Akrobatik hareketler
    D) Tek kişi kullanmak
    Cevap: D
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi bisiklet kullanacağımız güvenli yollardan biri değildir?
    A) Bisiklet yolları.
    B) Güvenli yol kenarları.
    C) Patika orman yolları.
    D) Karayolları.
    Cevap: D
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi her hangi bir trafik kazasında başvurulacak telefon numaralarından birisi değildir?
    A) 177
    B) 155
    C) 156
    D) 112
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi bisiklet, kaykay, paten, kızak gibi araçlardan düşülmesi sonucunda oluşan hafif yaralanma değildir?
    A) Çürük
    B) Sıyrık
    C) Kırık
    D) Bere
    Cevap: D
  • 10) “Araba kullanırken güvenli yolculuk yapmaya dikkat ederim” diyen bir kişi hangisini yapmaz?
    A)Emniyet kemerimi takmam.
    B)Çocuklarımı arka koltuğa oturturum.
    C)Aşırı hızdan kaçınırım.
    D)Kırmızı ışıkta dururum.
    Cevap: A
  • 11) Kaza sırasında sürücü ve yolcuları koruyan,kafa ve göğüs yaralanmalarını azaltmak için tasarlanmış güvenlik donanımı hangisidir?
    A) Klima.
    B) Emniyet kemeri.
    C) Hava yastığı.
    D) Çocuk koltuğu.
    Cevap: C
  • 12) Trafikte, bisiklet kullanan bir sürücünün hangi davranışı sergilemesi doğrudur?
    A). Gidona torba, file asarak yük taşımak. . B ) Yaya kaldırımından gitmek.
    C ) Bisikleti tek elle kullanmak.
    D ) Ağır giden araçlara tutunmamak.
    Cevap: D
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi yaya kaldırımında koşuşturmanın sakıncalarından biridir?
    A) Koşarken,ufak çocuklara çarpabiliriz.
    B) Taşıtlara çarpabiliriz.
    C) Kaldırım üzerinde giden bisiklete çarpabiliriz.
    D) Ambulansları engelleyebiliriz.
    Cevap: A
  • 14) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara ( D ) yanlış olanlara ( Y) harflerini koyunuz.
    ( ) Vapur kara taşıtıdır.. ( ) Yolculuklara önce güvenlik göz önüne alınarak karar veririz . ( ) Caddeye oranla daha dar ve kısa olan yola sokak denir.. ( ) Emniyet kemerimizi ,trafik polisini görünce takmalıyız.
    Cevap:
  • 15) Aşağıdaki ulaşım türünden hangisi diğerlerinden farklı bir yolda gider?
    a- tren
    b- vapur
    c- gemi
    d- yat
    Cevap: A
  • 16) Yayalara yanan kırmızı ışık ne anlama gelir?
    a- Yayalar geçebilir.
    b- Yayalar hazırlanır.
    c- Yayalar bekler.
    d- Yayalar hızlı geçer.
    Cevap: C
  • 17) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin öğelerinden biri değildir?
    a- okul
    b- yayalar
    c- trafik polisi
    d- taşıtlar
    Cevap: A
  • 18) Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    a- Işıklı trafik işaret cihazı, renkleriyle trafiği düzenler.
    b- Trafik işaret levhaları yaya, yolcu ve sürücülere trafik ortamı ile ilgili bilgiler verir.
    c- Yayalar, trafik işa­ret cihazı yayalara yeşil yandığında geçer.
    d- Trafik polisinin dediklerini her zaman yapmak zorunda değiliz.
    Cevap: D
  • 19) Aşağıdaki cümlelerdeki boş bırakılan yerleri aşağıdaki uygun kelimelerle doldurunuz.


    polis memuru - yaya - demiryolu - altından - pembe - arkasından - mavi - havayolu - ucuz - pahalı

    --Trafikte hareketsiz veya hareket halinde bulunan insanlara ........................... denir.
    -- Balon, uçak ve helikopter ....................................................................................... ulaşım türlerindendir.
    -- Çocuklar, duran araçların önünden, .................................................. ve arasından geçmemeli­dir.
    --Trafik işaret levhalarının bazıları ................................. bazıları ise kırmızı renktedir.
    --Uçakla yolculuk yapmak çok kısa sürer ama ...................................... olduğu için fazla tercih edilmez.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder