...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Sağlıklı beslenmek isteyen bir çocuk aşağıdakilerden hangisini daha az tüketmelidir?
    A) Süt
    B) Meyve
    C) Et
    D) Hamburger
    Cevap: D
  • 2) Böbrek rahatsızlığı olan bir kişiye hangisini önermeliyiz?
    A) Tuzlu besinler yemesini
    B) Acılı besinler yemesini
    C) Alkol kullanmasını
    D) Bol su içmesini
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdaki yollardan hangisinde sürtünme kuvveti en azdır?
    A. Buzlu Yol
    B. Çakıllı Yol
    C. Asfalt Yol
    D. Toprak Yol
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdaki yüzeylerin hangisinde sürtünme kuvveti en azdır?
    A) buz
    B) toprak
    C) tahta
    D) halı
    Cevap: A
  • 5)
    Cevap:
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı ve dengeli beslenmeye örnek bir öğün olamaz?
    A) makarna-tavuk-salata
    B) Balık-ekmek-meyve
    C) yoğurt-ıspanak-meyve
    D) tost-kola-çikolata
    Cevap: D
  • 7) Böbreklerimizin sağlığı için aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
    a)Tuzlu, acılı ve baharatlı yiyecekler tüketilmemelidir.
    b)Alkol kullanılmalıdır.
    c)Bol su içilmemelidir.
    d)İdrar atılırken ağrı oluşursa doktora gidilmelidir.
    Cevap: C
  • 8) Yiyeceklerimizi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
    A) Taze, besin değeri yüksek, temiz ve hesaplı besinler seçmeli
    B) Daha çok hormonlu besinler seçmeliyiz.
    C) Yalnız marketlerden alış veriş yapmalıyız
    D) Pahalı, gösterişli, besin değeri düşük besinler seçmeliyiz.
    Cevap: A
  • 9) Dinamometre ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Dinamometre yapımında yay gibi esnek cisimler kullanılır.
    B)Dinamometreye asılan yük artarsa uzama miktarı da artar.
    C)Dinamometrede hassas ölçüm yapabilmek için ince yay kullanılmalıdır.
    D)Dinamometre ile bütün kuvvet değerleri ölçülebilir.
    Cevap: D
  • 10) Selim akşam yemeğinde patates kızartması, makarna, salata, elma ile beslenmiştir. Selim aşağıdakilerden hangisini yapsaydı daha dengeli beslenmiş olurdu?
    A) Elma yerine muz yeseydi
    B)Salata yerine ekmek yeseydi
    c)Makarna yerine pirinç pilavı yeseydi.
    D)Patates kızartması yerine mercimek çorbası içseydi.
    Cevap: D
  • 11) Aşağıda verilen kuvvet çeşitlerinden hangisi diğerlerinden farklıdır?
    A) saça sürtülen kalemin, kağıt parçalarını çekmesi
    B) mıknatısın toplu iğneleri çekmesi
    C) alışveriş arabasının itilmesi
    D) masadaki kalemin yere düşmesi
    Cevap: D
  • 12)
    Cevap:
  • 13)
    Cevap:
  • 14)
    Cevap:
  • 15) Üzerinde 0-10-400N yazan bir dinamometrele aşağıdaki kuvvetlerden hangisini ölçemeyiz?
    A)10N
    B)50N
    C)200N
    D)500N
    Cevap: D
  • 16) Yiyeceklerimizi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
    A) Taze, besin değeri yüksek, temiz ve hesaplı besinler seçmeli.
    B) Daha çok hormonlu besinler seçmeliyiz.
    C) Yalnız marketlerden alış veriş yapmalıyız.
    D) Pahalı, gösterişli, besin değeri düşük besinler seçmeliyiz.
    Cevap: A
  • 17) Yemek yapmak için biber doğrayan Yasemin yanlışlıkla elini kesmiştir. Buna göre Yasemin, aşağıda verilen besinlerden hangisini tüketirse yarası daha çabuk iyileşebilir?
    A) Tavuk
    B) Çikolata
    C) Ekmek
    D) Fındık
    Cevap: D
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi temas gerektiren bir kuvvet çeşididir?
    A. İki mıknatısın birbirine yaklaştırıldığında çekim kuvveti oluşması
    B. Daldaki elmanın yer çekimi kuvveti ile yere düşmesi
    C. Ellerimizi birbirine sürtüğümüzde ellerimizin ısınması
    D. Tarağı saçımıza sürterek ufak kağıt parçalarına yaklaştırdığımızda kağıtları çekmesi
    Cevap: C
  • 19) Kuvvetin birimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Metre
    B) Gram
    C) Newton
    D) Kilogram
    Cevap: C
  • 20) Aşağıdaki diş çeşitlerinden hangisi besinleri öğütür ve ufalar?
    A-kesici diş
    B-köpek diş
    C-azı diş
    D-süt dişi
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder
  • xxx
  • 2020-11-10

güzel oolmisss