...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) “Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede
    gece gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.”

    Yukarıdaki sözler dünyaca ünlü düşünürümüz Mevlana’ya aittir. Mevlana hangi yönüyle ünlüdür?

    A) Duygusallık
    B) Hoşgörü
    C) İleri görüşlülük
    D) Liderlik
    Cevap: B
  • 2) Başkalarının duygu ve düşüncelerine saygı gös-termeye ne denir?
    A) Yardımlaşma
    B) Kıskançlık
    C) Saygı
    D) Hoşgörü
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi aile üyelerimiz arasında yer almaz?
    A) Baba
    B) Anne
    C) Arkadaş
    D) Kardeş
    Cevap: C
  • 4) 1.Dünya savaşından sonra yurdumuzu işgal eden düşmanlara karşı , Kurtuluş Savaşında yukarıda verilen cephelerde (Doğu cephesi-Batı Cephesi-Güney Cephesi) mücadele ettik.buna göre doğu cephesinde kiminle savaştık.
    A) Yunanlılara
    B) Ermenilere
    C) Fransızlara
    D) İngilizlere
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?
    A) Ablam konuşurken onu dinlemem.
    B) Benim gibi düşünmeyenlerle görüşmem.
    C) Arkadaşımın farklı düşüncelerine saygı gösteririm.
    D) Dedemle yüksek sesle konuşurum.
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi kültürel öğelerin değişimine örnektir?
    A) Büyüklerin ellerini öpmek.
    B) Kına gecesi yapmak.
    C) Bayramlarda akrabaları ziyaret etmek.
    D) Gelinleri at yerine arabayla taşımak.
    Cevap: D
  • 7) Hangisi dedelerimizin oyuncaklarından biri olamaz?
    A)Tablet
    B)Topaç
    C)Tahta araba
    D)Bilye
    Cevap: A
  • 8) Batı cephesindeki ilk savaş hangisidir?
    A) I. İnönü
    B) Trablusgarp Savaşı
    C) Çanakkale Savaşı
    D) Büyük Taarruz
    Cevap: A
  • 9) Çanakkale Savaşı hangi savaş içinde yer alır?
    A.Kurtuluş Savaşı
    B. 1.Dünya Savaşı
    C.Balkan Savaşı
    D.Trablusgarp Savaşı
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi olumlu duygularımızdan değildir?
    A)Mutluluk
    B)Umut
    C) Sevinç
    D) Kıskançlık
    Cevap: D
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi gelenek ve göreneklerimizden değildir?  
    A)   Bayramlarda akraba ziyaretlerine gitmek
    B)   Düğünlerde kına gecesi yapmak
    C)   Büyüklerimizin elini öpmek
    D)   Doğum günü partisine gitmek
    Cevap: D
  • 12) I. Uzun boylu olmak
    II. Şişman olmak
    III. Sarı saçlı olmak
    IV. Güler yüzlü olmak’’
    gibi özelliklerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    Cevap: D
  • 13) Arkadaşımızın bizimkinden farklı olan fikirleri için ne yap­malıyız?
    A) Arkadaşımızı bu fikirlerinden vazgeçirmeliyiz.
    B) Arkadaşımızın fikirlerini be­nimsemeliyiz.
    C) Arkadaşımızın fikirlerine saygı göstermeliyiz.
    D) Arkadaşımıza kendi fikirleri­mizi benimsetmeliyiz
    Cevap: C
  • 14) Yaşadığımız ve bizi etkileyen olayları unutmamak için ne yapmalıyız?
    A. Not almalıyız
    B. Günlük tutmak
    C.Bilgisayara kaydetmek
    D. Aklımızda tutmak
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi her bireyde kesinlikle farklıdır?
    A. Parmak izi
    B. Boy
    C. Kilo
    D. Göz rengi
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder