...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki hangisi Milli bayramlarımızdan biri değildir?
    A) 30 Ağustos Zafer bayramı
    B) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
    C) 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı
    D) Cadılar Bayramı
    Cevap: D
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi Milli kültürümüze (Türk kültürüne) ait değildir?
    A) Noel Baba
    B) Mevlana
    C) Nasreddin Hoca
    D) Keloğlan

    Cevap: A
  • 3) İzmir’de düşmana ilk kurşunu sıkan kişiydi. Milli direnişinin kapısını açan bir kahramandı.”
    Yukarıda söz edilen kişi, aşağıdakilerden hangisidir?

    A.) Hasan Tahsin
    B.) Şahin Bey
    C.) Demirci Efe
    D.) Çerkez Ethem
    Cevap: A
  • 4) Hoşgörüsü ile dünyaya örnek olan ve Konya'da türbesi bulunan büyük Türk düşünür kimdir?
    A-Mimar Sinan
    B-M. Kemal Atatürk
    C-Mevlana
    D- İbn-i Sina
    Cevap: C
  • 5) Türk kültürüne ait olmayan içecek hangisidir?
    A)Kola
    B)Türk Kahvesi
    C)Ayran
    D)Şalgam suyu
    Cevap: A
  • 6) I.Hacivat -Karagöz
    II.Pinokyo
    III.Nasrettin Hoca
    IV.Pamuk Prenses
    Yukarıdakilerden hangisi milli kültürümüze ait unsurlardandır?

    A)I ve II
    B)II ve III
    C)I ve III
    D)II ve IV
    Cevap: C
  • 7) Kültür ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır ?
    A) Kültür toplulukların yaşam tarzıdır.
    B) Kültür ,atalarımızdan bize kalan maddi ve manevi değerlerin hepsidir.
    C) Kültürel özellikler değişmez.
    D) Giyim, beslenme ve el sanatları da kültürel özelliklerdendir.
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi  milli bayramı­mız değildir?
    A.CumhuriyetBayramı                            
    B. Ramazan Bayramı
    C.  19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı           
    D. 30 Ağustos Zafer Bayramı
    Cevap: B
  • 9) Aile tarihimizi yazarken aşağıdakilerden hangisinden faydalanamayız?
    A. yaşlı insanlar      
    B. fotoğraflar     
    C.okul kitaplarımızdan         
    D. Eski eşyalar
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi duygusal bir farklılık değildir?
    A) Murat’ın korku filmlerinden hoşlanmaması
    B) Ayşe’nin saçlarının ince telli ve kuru olması.
    C) Ali’ in kuşları sevmesi, kedilerden hoşlanmıyor olması.
    D) Çiğdem’in doğa ile ilgili resimleri sevmesi.
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi kişinin görü­nüş özellikleri arasında yer almaz?
    A) Boy
    B) Kilo
    C) Göz rengi
    D) Sinirlilik
    Cevap: D
  • 12) Hoşgörülü bireylerden oluşan toplumlar daha huzurlu ve mutlu olur. Aşağıdakilerden hangisi hoşgörülü bir bireyin davranışına örnektir?
    A)Başkalarına düşüncelerini zorla kabul ettirmek.
    B)Farklı düşüncelere saygı göstermek.
    C)Söz almadan konuşmak.
    D)Farklı düşüncede olanlarla kavga etmek.
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi Türk kültürüne ait öğelerden biri değildir?
    A) Bayramlarda büyüklerin ziyaret edilmesi
    B) Asker uğurlama törenlerinin yapılması
    C) Düğünlerde kına gecesi yapılması
    D) Yılbaşı kutlaması yapılması.
    Cevap: D
  • 14) I. 7 yaşında okula başladım.
    II. 2002 yılında doğdum.
    III. Bu yıl 4. sınıf öğrencisiyim.
    IV. Annem ve babam 2000 yılında evlenmiş.
    Yukarıdaki olayların kronolojik sıralaması hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A. I – II –III – IV
    B. II- I –III – IV
    C. III – II – I –IV
    D. IV – II – I - III
    Cevap: D
  • 15) ‘’ Gel ne olursan ol gel ‘’ sözüyle bize hoşgörünün en güzel örneğini veren düşünür kimdir?
    A. M. Akif ERSOY
    B. Nasreddin Hoca
    C. Aşık Veysel
    D. Mevlana
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder