...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi arkadaşlarının farklılıklarını kabul eden bir öğrencinin özelliği sayılamaz?
    A) Farklılıkların doğal olduğunu kabul eder.
    B) Kendisinden farklı düşünenlerle konuşmaz.
    C) Arkadaşlarının farklı yeteneklere sahip olabileceklerini düşünür.
    Cevap: B
  • 2) “Ülkü okula giderken çok mutluydu. Yolda bir köpeğin havladığını duyunca çok korktu. Sonra dilenci bir çocuk görüp üzüldü.”
    Bu anlatıma göre aşağıdakilerden hangisini söyleyebiliriz?

    A) Her olayda aynı duyguyu yaşarız.
    B) Güne hangi duyguyla başlarsak öyle gider.
    C) Farklı olaylar karşısında faklı duygular yaşarız
    Cevap: C
  • 3) Derslerimizde başarımız düşükse aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    A)Başarımızın düşük olduğu derslere değil, başarılı olduğumuz derslere daha çok çalışmalıyız.
    B)Kendimize uygun öğrenme teknikleri uygulamayız.
    C)Başarımızı artırmak için bilgisayar oyunlarını daha fazla oynamalyız.
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi oyun sırasındaki yanlış bir davranıştır?
    A. Oynarken sakin olmalıyız.
    B. Tehlikeli hareketlerden kaçınmalıyız.
    C. Hata yapan arkadaşlarımıza kırıcı sözler söylemeliyiz.
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi okulun tarihçesinde yer almaz?
    A- Okulun yapıldığı tarih
    B- Okulun adını nereden aldığı
    C- Okulun gelecekteki öğrenci sayısı
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi okul kurallarından biri değildir?
    A- Okula gitmeden önce çanta hazırlamak
    B- Okula zamanında ve uygun kıyafetle gelmek
    C- Merdivenin sağından çıkıp sağından inmek.
    Cevap: C
  • 7) Arkadaşlarımıza yanlı davrandığımızda aşağıdakilerden hangisi olur?
    A- Onların sevinmesini sağlarız.
    B- Arkadaşlarımızın güvenini kazanırız.
    C- Çevremizdeki insanların azalmasına neden oluruz.
    Cevap: C
  • 8) Dürüst biri aşağıdakilerden hangisini yapar?
    A. Her zaman doğru söyler
    B. Arkadaşlarını kandırır
    C.Sık sık yalan söyler.
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi kişisel özelliklerimizden biridir?
    A.Boyumuzun uzun olması
    B. göz rengimiz
    C. Duygularımız
    Cevap: C
  • 10) Eylül 9 yaşında, ilköğretim 3. sınıf öğrencisi. Kıvırcık, sarı saçları var. Voleybol oynamayı ve yüzmeyi çok seviyor. Derslerinde başarılı bir öğrenci. Ayrıca sınıf başkanı.

    Aşağıdakilerden hangisi Eylül'ün fiziksel özelliklerinden biridir?

    A.) Kıvırcık, sarı saçlı olması
    B). Yüzmeyi sevmesi
    C). Voleybol oynamayı sevmesi
    Cevap: A
  • 11) Tespit edilen sorunun en uygun çözümü aşağıdakilerden hangisidir?
    A. Bağırarak hakaret etmek
    B. Arkadaşımıza küsmek.
    C. Arkadaşlarımızı kibarca uyarmak
    Cevap: C
  • 12) Sınıfımızın krokisini çizerken hangisine ihtiyaç duyulmaz?
    A) Sıralar
    B) Pencereler
    C) Duvarın rengi
    Cevap: C
  • 13) “Öğlen okula gideceğim.“ diyen Ali’nin okula gitmeden önce hangisini yapması en doğrudur ?
    A ) Çantasını hazırlamalıdır.
    B ) Televizyon izlemelidir.
    C ) Oyun oynamalıdır.
    Cevap: A
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biri değildir ?
    A ) Utangaç oluşumuz
    B ) Boyumuzun uzunluğu
    C ) Tenimizin rengi
    Cevap: A
  • 15) Arkadaş seçerken aşağıdaki özelliklerden hangisinin bulunmasını istemezsiniz ?
    A ) Dürüst olmasını
    B ) Paylaşımcı olmasını
    C ) Yalancı olmasını
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder