...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde bir fiziksel özellikten söz edilmiştir?
    A)Oktay bilgisayar oyunlarını çok seviyor.
    B)Gamze yatmadan önce mutlaka biraz kitap okur.
    C)Furkan uzun boylu, sarı saçlı bir çocuktur.
    Cevap: C
  • 2) Cumhuriyetin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Babadan oğula geçen yönetim şeklidir.
    B)Halkın kendi kendisini yönetmesidir.
    C)Tek kişilik yönetim şeklidir.
    Cevap: B
  • 3) Fatma oyunlarda sürekli arkadaşı Hülya’ yı oyuna almaktadır. Fatma için hangisi söylenebilir?
    A)Tarafsız davranmaktadır
    B)Yanlı davranmaktadır
    C)Herkesle iyi anlaşır
    Cevap: C
  • 4) “Kemal çok iyi basketbol oynuyor. Soner ise çok iyi saz çalıyor.”
    Bu cümlede sözü edilen farklılık aşağıdakilerden hangisidir?

    A- Yetenek
    B- Duygu
    C- Dış görünüş
    Cevap: A
  • 5) Sinirli
    İyimser
    Dürüst
    Planlı
    İyi bir arkadaşta, yukarıdaki özelliklerden kaç tanesi bulunmalıdır?

    A- 4
    B- 3
    C- 2
    Cevap: B
  • 6) Bize yapılan bir iyilik karşısında aşağıdakilerden hangisini söylemeliyiz?
    A- Rica ederim
    B-Geçmiş olsun
    C-Teşekkür ederim
    Cevap: C
  • 7) “Cumhuriyet Bayramının tarihi aşağıdakilerden hangisidir?
    29 Ekim 1920
    A) 29 Ekim 1923
    B) 29 Ekim 1913
    Cevap: B
  • 8) Dengeli ve düzenli beslenmek için aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    A) Sürekli aynı yiyecekleri yemeliyiz
    B) Doğal ve sağlıklı ürünler yemeliyiz
    C)Artan yiyecekleri yememeliyiz
    Cevap: B
  • 9) Okul ve sınıf eşyasını özenli kullanan biri aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
    A. Yazı tahtasını dikkatli kullanır
    B.Çöpleri çöp kutusuna atar
    C. Sırasının üzerini kalemle çizer
    Cevap: C
  • 10) Mustafa Kemal, neden Samsun’a gitmiştir?
    A-) Meclisi açmak için.
    B-) Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için
    C-) Gezmek için.
    Cevap: B
  • 11) - Konuşanı can kulağı ile dinleriz.
    - Konuşanın yüzüne bakarız.
    - Konuşanın sözünü kesmeyiz.

    Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi iyi bir dinleyicinin özelliklerindendir?

    A. 3
    B. 2
    C. 1
    Cevap: A
  • 12) Suyu boşa akıtmam , harçlığımı gereksiz şeylere harcamam, gereksiz yanan lambaları kapatırım, eşyalarımı dikkatli kullanırım, tasarruf yaparım.” diyen Metin için aşağıdakilerden hangisini söyleyebiliriz?
    A) Metin, savurgan bir çocuktur.
    B) Metin, bilinçli bir tüketicidir.
    C) Metin, cimri bir çocuktur.
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi bir öğrencinin yapmaması gereken bir şeydir ?
    A ) Arkadaşlarına karşı her zaman kibar davranmalıdır.
    B ) Oyunda kaybeden arkadaşlarını kızdırmaya çalışmalıdır.
    C ) Öğretmenine ve tüm büyüklerine karşı saygılı olmalıdır.
    Cevap: B
  • 14) Bir yerin kuşbakışı görünüşünün kağıt üzerine kaba taslak çizilmesine ne denir?
    A ) plan
    B ) kroki
    C ) ölçek
    Cevap: B
  • 15) Biri ile iletişim kurarken aşağıdaki sözlerden hangisini söylemek yanlıştır ?
    A ) Çekil şuradan
    B ) Günaydın
    C ) Nasılsın
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder