...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) “Bayrağımız önemlidir Çünkü …………” Cümlesinde ………yerine aşağıda yazılanlardan hangisi gelirse daha doğru olur?
    A)Bağımsızlığımızı temsil ediyor
    B)Rengini çok seviyorum
    C)Annem öyle diyor
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilen cümlelerden hangisi daha doğrudur?
    A)Et ve et ürünleri bizim büyümemizi sağlar
    B)Süt içmek bize bir fayda sağlamaz
    C)Besinler bizden enerji alırlar
    Cevap: A
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir davranış değildir?
    A) Taşıtlar durmadan inmemeliyiz
    B) Yaşlılara yer vermeliyiz
    C) Camdan kolumuzu çıkarmalıyız
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdakilerin hangisi sözlü iletişim aracıdır?
    A) Mektup
    B) Telgraf
    C) Telefon
    Cevap: C
  • 5) Sevdiklerimizle iyi anlaşmak için onlarla nasıl konuşmalıyız?
    A)Kaba sözler söylemeliyiz
    B)İncitici konuşmalıyız
    C)Nazik konuşmalıyız
    Cevap: C
  • 6) “İnsanları diğer varlıklardan ayıran en önemli farklılığı” aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Beslenmesi
    B)Nefes alması
    C)Konuşabilmesi
    Cevap: C
  • 7) Atatürk Samsuna hangi tarihte gitmiştir?
    A) 1 9 Mayıs 1919
    B) 23 Nisan 1920
    C) 29 Ekim 1923
    Cevap: A
  • 8) TBMM ne zaman açılmıştır?
    A) 29 Ekim 1923
    B) 19 Mayıs 1919
    C) 23 Nisan 1920
    Cevap: B
  • 9) Türkiye Büyük Millet Meclisi hangi ilimizde açıldı?
    A) Samsun
    B) Ankara
    C) İstanbul
    Cevap: B
  • 10) Hangisi başarılı bir öğrencinin özelliklerindendir?
    A) Geç yatar ve erken kalkar.
    B) Planlı ve düzenli yaşar.
    C) Kitap okumayı sevmez.
    Cevap: B
  • 11) Okul kurallımız neden vardır?
    A) Okulun içinde istediğimizi yapmak için.
    B) Sağlıklı yaşamak için.
    C) Okuldaki çalışmalarımızın düzenli ve iyi geçmesi için.
    Cevap: C
  • 12) Milletçe kutladığımız özel günlere ne ad verilir?
    A) Bayram
    B) Doğum günü
    C)Yılbaşı
    Cevap: A
  • 13) İstiklal Marşımızın yazarı kimdir?
    A) Mehmet Arif Şensoy
    B) Mustafa Kemal Atatürk
    C) Mehmet Akif Ersoy
    Cevap: C
  • 14) Hangisi günümüzde daha az kullanılan iletişim aracıdır?
    A) Telefon
    B)Mektup
    C)Televizyon
    Cevap: B
  • 15) ‘Ben sabahları güneş ışıklarının penceremden odama girmesiyle uyanıyorum.’ diyen Emirhan bize odasıyla ilgili hangi bilgiyi vermektedir?
    A) Benim odam evimizin doğusundadır.
    B) Benim odam evimizin batısındadır.
    C) Benim odam evimizin en güzel odasıdır.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder