...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki davranışlardan hangisi bayrak merasiminde yapılmaz?
    A)Yerlere tükürmek
    B)Bayrağa doğru yüzümüzü dönmek
    C)Hazırola geçip İstiklal Marşı’nı okumak
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilen cümlelerden hangisi daha doğrudur?
    A)Farklı olmak her zaman kötüdür
    B)Hiç kimse farklı ve özel değildir
    C)Herkes farklı ve özeldir
    Cevap: C
  • 3) Evde ve okulda bazı görevlerin bize verilmesi neyi gösterir?
    A)Bizi çalıştırmak istediklerini
    B)Bize güvendiklerini
    C)Bizi yormak istediklerini
    Cevap: B
  • 4) “Murat markete gitmişti; ama annesinin istediklerini hatırlayamadı”
    Murat’ın alacaklarını unutmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Parayı evde unutması
    B)Annesini dikkatli dinlememesi
    C)Marketin yolunu şaşırması
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi ders dinlerken yapılmamalıdır?
    A)Arkadaşımızla konuşmalıyız
    B)Öğretmene soru sorabiliriz
    C)Dersi dikkatli dinlemeliyiz
    Cevap: A
  • 6) “Arkadaşınız, sizi yere düşürse ona…” aşağıdakilerden hangisini yapmanız doğru olur?
    A)Kötü sözler söylemeli
    B)Ona vurmalı
    C)”Lütfen bir daha yapma,” demeli
    Cevap: C
  • 7) Atatürk, yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak İçin hangi savaşı yaptı?
    A) Birinci Dünya Savası
    B) Kurtuluş Savaşı
    C) Çanakkale Savaşı
    Cevap: B
  • 8) Atatürk nerede ve ne zaman doğmuştur?
    A)Ankara’da bin sekiz yüz seksen bir yılında doğdu.
    B)Selanik'te bin sekiz yüz seksen bir yılında doğdu.
    C)İstanbul2da bin sekiz yüz seksen bir yılında doğdu.
    Cevap: B
  • 9) Atatürk'ün mezarı şimdi nerededir?
    A. Anıtkabir'de
    B. İstanbul'da
    C. Dolmabahçe Sarayında
    Cevap: A
  • 10) Cumhuriyet ne zaman ilan edilmiştir?
    A) 29 Ekim 1923
    B) 19 Mayıs 1919
    C) 23 Nisan 1920
    Cevap: A
  • 11) Atatürk aşağıdaki okulların hangisinde okumamıştır?

    A) Şemsi Efendi İlkokulu
    B) Selanik İlkokulu
    C) Mahalle Mektebi
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdaki günlerden hangisi milli bayram kutladığımız bir gün değildir?
    A) 29 Ekim
    B) 30 Ağustos
    C) 23 Eylül
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi doğru davranıştır?
    A) Tanıdığımız bir yaşlıya yardım etmek.
    B) Tanımadığımız birinden hediye almak.
    C) Tanımadığımız biriyle arkadaş olmak.
    Cevap: A
  • 14) Vücudumuz 3 bölümden oluşmaktadır.
    Yukarda verilen bilgiye göre vücudumuzun bölümleri hangi başlıklarda incelenir?

    A) Baş------ Gövde------- Bacaklar
    B) baş------- Kollar------ Bacaklar------- Gövde
    C) Baş ------- Gövde ------ Kollar ve bacaklar
    Cevap: A
  • 15) Aşağıda verilen canlılar ve yuvaları eşleştirmesinde hata yapılmıştır?
    A) İnek-Ahır
    B) Koyun-Ağıl
    C) Köpek-Kümes
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder