...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) “Din insanları …………… ve ………………… yönlendirmek için gönderilmiştir.” Cümlesinde noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    A) iyiliğe – kötülüğe
    B) kötülüğe – iyiliğe
    C) iyiliğe – doğruluğa
    D) doğruluğa – yanlışa
    Cevap: C
  • 2) Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhidi anlamları ile birlikte yazınız.
    Kelime-i Şehadet:



    Anlamı:



    Kelime-i Tevhit:



    Anlamı:


    Cevap:
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi selamlaşma cümlesi değildir?
    A) Günaydın.
    B) Selamün Aleyküm
    C) Allah razı olsun.
    D) Merhaba
    Cevap: C
  • 4) Aşağıdakilerden hangisini Allah yasaklayarak haram olarak bildirmiştir?
    A) Spor yapmak
    B) Çocukları sevmek
    C) Canlılara zarar vermek
    D) Özürlü insanlara yardım etmek
    Cevap: C
  • 5) “La ilahe illallah Muhammed’ün Rasulullah”
    Yukarıdaki cümleye ne ad verilir?

    A) Ahlak
    B) Kelime-i Tevhit
    C) Kelime-i Şehadet
    D) İlah
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi kötü ahlakla ilgilidir?
    A) Alay etmek
    B) Yardım etmek
    C) Güzel söz söylemek
    D) Doğru sözlü olmak
    Cevap: A
  • 7) Hey! Çocuklar, beni görünce ……………………… demeyi unutmayın.
    Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Elhamdülillah
    B) Bismillah
    C) Maşallah
    D) İnşallah
    Cevap: C
  • 8) “Sübhaneke” duasının aşağıdaki bölümlerinden hangisi sadece cenaze namazında okunur?
    A) Ve bihamdik
    B) Ve celle senaük
    C) Ve teala ceddük
    D) Ve tebarekesmük
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi güzel davranışlardandır?
    A) Kavga etmek
    B) Yalan konuşmak
    C) Yerlere çöp atmak
    D) Hayvanları korumak
    Cevap: D
  • 10) İslam dinini kabul eden kimselerin ilk olarak söyledikleri şey aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kelime-i Şehadet
    B) Kelime-i Tevhid
    C) Besmele
    D) Euzü
    Cevap: A
  • 11) 1-Yemek yemek
    2-Doğru sözlü olmak
    3-Lakap takmak
    Yukarıda sayılan davranışların karşılıkları, sırasıyla hangi seçenekte doğru ifade edilmektedir?

    A)Sevap - Günah – Helal
    B) Helal - Günah - Sevap
    C)Günah - Sevap – Helal
    D) Helal - Sevap – Günah
    Cevap: D
  • 12) İnsanın sahip olduğu iyi, güzel huy ve davranışlara ne ad verilir?
    A) Din
    B)Güzel ahlak
    C) İman
    D) İbadet
    Cevap: B
  • 13) Selamlaşmak insanlar arasındaki sevgiyi nasıl arttırır?Örnek veriniz






    Cevap:
  • 14) Dinimizi öğrenmek bize ne yarar sağlar?







    Cevap:
  • 15) Niçin Allah’a şükretmemiz gerekir?







    Cevap:
Yorum Yap
Gönder