...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi bir ürünün üretim, dağıtım ve tüketim aşamasında tüketici konumunda olan kişidir?
    A) Tarlada çalışan işçi
    B) Marketlere ürün taşıyan şoför
    C) Markette alışveriş yapan adam
    D) Markette çalışan kasiyer
    Cevap: C
  • 2) Ülkemizde üretilen bir malın standartlara uygun olup olmadığına aşağıdakilerden hangisi karar verir?
    A) Türk Standartları Enstitüsü
    B) Türk Sanayi Enstitüsü
    C) Tarım Sanayi Enstitüsü
    D) Tüketim Sanayi Enstitüsü
    Cevap: A
  • 3) Farklılıklar 3 grupta toplanır. Aşağıdakilerden hangisi bu gruplardan biri olamaz?
    a) Mesleki Farklılıklar
    b) Fiziksel Farklılıklar
    c) Duygusal Farklılıklar
    d) İlgi ve yetenek Farklılıklarımız
    Cevap: A
  • 4) Satın aldığı gıda ürününden zehirlenen kişi aşağıdakilerden hangisine dikkat etmemiştir?
    a) Fiyatına
    b) Son kullanma tarihine
    c) Markasına
    d) Pazarlık payına
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdaki cisimlerden hangisine uygulanan kuvvet ortadan kaldırıldığında cisim eski haline döner?
    A) Oyun hamuru
    B) Sünger
    C) Cam
    D) Mum
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi deprem anında yapılması gerekenlerden biri değildir?
    a) Pencerelerden uzak durmalıyız.
    b) Deprem esnasında asansörü kul­lanmalıyız.
    c) Deprem anında merdivenleri kullanmamalıyız.
    d) Devrilebilecek eşyaların yanında durmamalıyız.
    Cevap: B
  • 7) “projeksiyon – televizyon – otomobil-stetoskop”
    Yukarıdakiler sırası ile hangi teknolojik kullanım alanlarına aittir?

    a) sağlık – iletişim – ulaşım – eğitim
    b) eğitim – iletişim – sağlık – ulaşım
    c) sağlık – ulaşım – iletişim – eğitim
    d) eğitim – iletişim – ulaşım – sağlık
    Cevap: D
  • 8) Satın alınan bir ürünle ilgili bir sorunla karşılaşıldığında aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğru olur?
    A) Ürünü bir daha kullanmamak
    B) Savcılığa satıcı hakkında suç duyurusunda bulunmak.
    C) Ürünü tamirciye götürmek
    D) Ürünün faturası ile birlikte satıcı veya yetkili servise başvurmak.
    Cevap: D
  • 9) Hangisi geçmişte kullanılan saatlerden biri değildir?
    A) Dijital saat
    B) Güneş saati
    C) Kum saati
    D) Su saati
    Cevap: A
  • 10) Zamanı yıl, ay ve gün olarak parçalara bölen çizelgeye ne denir?
    A-Takvim
    B-Telefon
    C-Saat
    D-Cep telefonu
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi geri dönüşüm kutularının faydalarından biridir?
    A) Yer altı kirliliğine neden olur.
    B) Mikropların yayılmasına neden olur.
    C) Enerji tasarrufu sağlar.
    D) Çevreye kötü koku yayar.
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdaki takvimlerden hangisi ay yılını esas alır?
    a) Hicri Takvim
    b) Miladi Takvim
    c) Rumi Takvim
    d) On İki Hayvanlı Takvim
    Cevap: A
  • 13) İletişim alanında en yaygın kullanılan teknolojik ürün telefondur. Telefonun mucidi kimdir?
    a) Thomas Edison
    b) Graham Bell
    c) Jan Gutenberg
    d) Albert Einstein
    Cevap: B
  • 14) Tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan Hasan Bey’in mesleği aşağıdakilerden hangisi olamaz.
    a) Çiftçi
    b) Ziraat Mühendisi
    c) Gıda Mühendisi
    d) Mimar
    Cevap: A
  • 15) Meslek seçerken aşağıdakilerden hangisini öncelikli dikkate almalıyız?
    a. İlgi ve yeteneklerimize en uygun olan mesleği seçmeliyiz.
    b. Anne ve babamızın istediği mesleği seçmeliyiz.
    c. Kolay ve yorucu olmayan bir mesleği seçmeliyiz.
    d. Bol para getiren bir mesleği seçmeliyiz.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder