...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisinde üretilen ürün dağıtım aşamasındadır?
    A) Pişirilen ekmeklerin kamyon kasalarına yüklenmesi B) Buğdayın öğütülerek un haline getirilmesi
    C) Bakkaldan ekmek almamız
    D) Belinda’nın yemekte ekmek yemesi
    Cevap: C
  • 2) “ Evimize bir televizyon almak istiyorum bu yüzden biraz para biriktirmeliyim.” diyen Deniz Bey aşağıdakilerden hangisinin önemini bilmektedir?
    A) Tasarruf
    B) Beslenme
    C) İsraf
    D) Alışveriş
    Cevap: A
  • 3) Aldığımız bir ürün bozuk çıkınca değiştirmek istedik. Satıcıyla görüştük fakat ürünü değiştirmeyi kabul etmedi. Bu durumu nereye şikayet edebiliriz ?
    A)Polis
    B) Tüketici Hakları Koruma Derneği
    C) Türk Hava Kurumu
    D) Muhtarlık
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdaki ihtiyaç ve meslek eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) Eğitim-Öğretmen
    B) Gıda-Mimar
    C) Güvenlik-Polis
    D) Sağlık-Doktor
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdaki saat türlerinden hangisinin icadı, diğerlerine göre daha yenidir?
    A) Su saati
    B) Kol saati
    C) Güneş saati
    D) Kum saati
    Cevap: B
  • 6) Bilinçli bir tüketici aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
    a) Üretim ve son kullanma tarihine bakar.
    b) Ürünün garanti belgesine dikkat eder
    c) TSE damgası olan malı alır.
    d) En pahalı malı alır.
    Cevap: D
  • 7) “UÇAK – DEFTER - GÖZLÜK’’ ürünlerinin kullanım alanlarına göre doğru sıralaması hangi seçenektedir?
    A) ulaşım- eğitim-sağlık
    B) eğitim-sağlık-ulaşım
    C) sağlık-eğitim-ulaşım
    D) ulaşım- sağlık- eğitim
    Cevap: A
  • 8) Toplumu oluşturan her bir insana ………..denir. Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
    a) Adam
    b) Birey
    c) Baba
    d) Anne
    Cevap: B
  • 9) Uzak mesafeleri kısa zamanda ulaşmak amacıyla tercih edilen ulaşım aracı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Tren
    b) Uçak
    c) Otomobil
    d) Gemi
    Cevap: B
  • 10) Bir üründe belirlenen süre içerisinde oluşabilecek arızaların üretici firma tarafından onarabileceğini gösteren belgeye ne ad verilir?
    a) Garanti belgesi
    b) TSE damgası
    c) Satış fişi
    d) Kullanım kılavuzu
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdaki teknolojik araçlardan hangisi eğitim alanında kullanılmaktadır?
    A) Bilgisayar
    B) Tren
    C) Stetoskop
    D) Telefon
    Cevap: A
  • 12) Meslek çalışanları ve çalıştıkları yerler ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A) Çiftçi -----Tarla
    B) Hemşire ------- Hastane
    C) Dişçi ----Eczane
    D) Öğretmen ------ Okul
    Cevap: C
  • 13) - Güneş yılına göre hesaplanmıştır.
    - Hz. İsa’nın doğumu ile başlar.
    - Günümüzde kullandığımız takvimdir.
    Yukarıda bahsedilen takvim çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Rumi Takvim
    B) Hicri Takvim
    C) On iki hayvanlı Takvim
    D) Miladi Takvim
    Cevap: D
  • 14) I. oyuncak
    II. ilaç
    III. sebze
    IV. şapka
    Yukarıda verilenlerden hangisine daha fazla ihtiyacımız vardır?

    A) I – IV
    B) I – III
    C) III – IV
    D) II – III
    Cevap: D
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik gelişmelerin olumsuz etkilerinden birisidir?
    A) Hayatı kolaylaştırması
    B) Zaman kazandırması
    C) Çevre kirliliği
    D) Çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılaması
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder