...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) - Aldığı ürünün son kullanma tarihine bakar.
    - Mağazada beğendiği mavi ve kırmızı ayakkabıyı alır. - Aldığı ürün bozuk çıkınca yenisiyle değiştirir.
    - Alışverişte istediği ürünleri özgürce seçebilir
    - Alışverişe çıkmadan önce liste hazırlar.

    Yukarıdakilerden kaç tanesi bilinçli bir tüketicinin özelliklerindendir?

    A) 4
    B) 3
    C) 5
    D) 2
    Cevap: C
  • 2) Hayatı biraz daha güzelleştiren insanı mutlu eden belirli bir ihtiyacı karşılayacağı düşünülen nesne veya durumlara karşı duyduğumuz özlem ve arzularımıza ne denir?
    a) İhtiyaç
    b) Mutluluk
    c) İstek
    d) Hayal
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi mıknatıs tarafından çekilmez?
    A)Toplu iğne
    B)Çivi
    C) Kağıt
    D) Demir
    Cevap: C
  • 4) Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlan­dırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı­nın kısa yazılışı hangi seçenekte veril­miştir?
    A) AÇEV
    B) TEV
    C) TEMA
    D) AKUT
    Cevap: C
  • 5) Satın alınan ürün garanti süresi içinde bozulursa ilk olarak aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
    a) Kaymakamlığa şikayet etmelidir
    b) Savcılığa başvuru yapmalıdır.
    c) Üretici firmadan ürünün parasını istemelidir
    d) Sorun ürünün alındığı mağazada çözülmeye çalışılmalı
    Cevap: D
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaçlarımız arasında gösterilemez?
    a) Barınma
    b) Giyinme
    c) Beslenme
    d) Eğlenme
    Cevap: D
  • 7) Bilinçli bir tüketici olarak alış veriş yaparken aşağıdakilerden hangisine öncelik vermeliyiz?
    A) Reklamlar
    B) İhtiyaçlarımız
    C) Ürünün satıcısı
    D) İsteklerimiz
    Cevap: B
  • 8) Meslek seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?
    A) Ailemizin istediği mesleği seçmeliyiz.
    B) Sevmesek bile çok para getiren mesleği seçmeliyiz.
    C) Eğitim gerektirmeyen bir iş seçmeliyiz.
    D) Yeteneklerimize uygun, sevdiğimiz ve yapmaktan mutlu olduğumuz mesleği seçmeliyiz.
    Cevap: D
  • 9) Projeksiyon hangi alanda kullanılan teknolojik bir alettir?
    A) Sağlık
    B) Ulaşım
    C) Eğitim
    D) Tarım
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi beşeri unsurlardan biridir?
    A) caddeler
    B) yaylalar
    C) dağlar
    D) göller
    Cevap: A
  • 11) İnsanların ihtiyaçlarını tek başına karşılaması mümkün değildir. Bu durum aşağıdakilerden hangisinin doğmasına neden olmuştur?
    A) mesleklerin
    B) arkadaşlıkların
    C) çiftçiliğin
    D) esnaflığın
    Cevap: A
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi deprem sırasında yapılmaması gereken davranışlardandır?
    A) Asansörle dışarı çıkmalıyız
    B) Hazırladığımız deprem çantasını almalıyız
    C) Kesinlikle panik yapmamalıyız
    D) Pencerelerden uzak durmalıyız
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi daha eski bir aydınlatma teknolojisidir?
    a) Gaz lambası
    b) Akkor Ampul
    c) Yağ lambası
    d) Floresan lamba
    Cevap: A
  • 14) Bilinçli bir tüketici aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
    a) Ucuz ve kaliteli malları seçer.
    b) Ürünün TSE belgesine bakar.
    c) Reklâmı çok yapılan ürünleri tercih eder.
    d) Alışveriş sonunda fiş alır.
    Cevap: C
  • 15) Aile bütçesi hazırlanırken aşağıdaki giderlerden hangisine öncelik verilmelidir?
    a) Eğlence giderleri
    b) Beslenme giderleri
    c) Tatil giderleri
    d) Sosyal giderler
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder