...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) My father ............... from Marmara University in 1975. 
    A) completed     
    B) finished   
    C) left
    D) graduated
    Cevap: D
  • 2) Alper: Have you …………eaten mushroom?
    Burak: No, I have ………… eaten it.

    A)just / never
    B) ever / yet
    C) ever / never
    D)never / ever
    Cevap: C
  • 3) Write the correct forms of the verbs in brackets.
    1. Jimmy and Tim …………………… (listen) to music when Mum …………………….. (call).
    2. She …………………………… (work) on her computer when it …………………… (crash).
    3. While Paul ………………………… (surf) the Internet, the lights ………………….. (go) off.
    4. I ……………………………. (cut) the grass when my aunt …………………………. (come)
    5. Anna …………………… (arrive) at home as the baby ………………………… (cry).
    Cevap:
  • 4) Fill in the blanks with “just, yet, ever, never”
    1. I've _____ seen your teacher, and he's told me that you haven't finished your assignments ____.
    2. Have you ______ travelled to Australia ?
    3. It’s the most interesting story I have ______ read.
    4. Have you called your father ______ ? No, I've ______ spoken to him today.
    5. We are still living in the same place. In fact, we've ______ changed places.
    6. We've _____ bought a new tent, so we can all sleep inside.
    7. Have you finished eating that _______ ? No, not yet.
    8. This book has _______ published. It's what you wanted.
    Cevap:
  • 5) Cinderella is so………that the prince falls in love with her.
    A) pretty girl
    B)beautiful girl
    C) ugly
    D)beautiful
    Cevap: D
  • 6) We should take some sensible ____________ for global warming.
    A) signs
    B) precautions
    C) dangers
    D) pollute
    Cevap: B
  • 7) Mandy is ________ . That is her strength.
    a) irresponsible
    b) impolite
    c) dishonest
    d) easygoing
    Cevap: D
  • 8) Ceyda : Who is your best friend?
    Nisa : Pelin, - - - -

    A) and we don’t trust her.
    B) as we can’t spend good time.
    C) because she is very friendly.
    D) so that she will help me.
    Cevap: C
  • 9) Mehmet Öz is a cardiac surgeon and an author. He is Turkish - American. He was born in Ohio, USA in 1960. He graduated from Harvard University in 1982. He became a doctor of medicine in 1986. He got his doctorate degree in the same year. He became a professor in 1995. He performs over 250 operations annually. He also has over 400 original publications, book chapters and medical books. He has a lot of awards.

    According to the text, - - - - .

    A) he was born in Turkey.
    B) he doesn’t have any prizes
    C) he graduated from the university in 1986
    D) he performs over 250 operations every year
    Cevap: A
  • 10) Aziz Sancar worked on the repair of the DNA and he was awarded the Nobel Prize
    in ......... .

    a) Chemistry
    b) History
    c) Geography
    d) Mathematics
    Cevap: A
  • 11) Hatay is a great city for a summer holiday. It’s ........ in the south of Turkey, on the coast of Mediterranean Sea. It has many tourist attractions and delicious cuisine.
    a) language
    b) accommodation
    c) official language
    d) located
    Cevap: D
  • 12) Trabzon is the one of the famous cities in Turkey. It’s along the Black Sea coast in the Northeastern Anatolia. Climate is mild in winters and summers. Uzun Çarşı, Atatürk Köşkü, Ayasofya, Uzun Göl and Sümela Manastırı are popular touristic attractions. Trabzon has a very rich cuisine. Hamsi Pilavı, Kuymak, Mıhlama are some of them. You can find lots of accommodation in Trabzon. There are many hotels and pensions. Transportation is easy. There is an airport in the city. Spring and summer months are more convenient to visit.

    Trabzon…………………… .

    A) is also a great place for recreation
    B) has a lot of famous dishes
    C) doesn’t have any hotels
    D) is snowy in winter
    Cevap: B
  • 13) Arda:Hi Kaan. Arda speaking. I am sorry, I can’t come to your party because my mum is ill and I must take care of her.
    Kaan:Oh, Arda-----------------!

    A) I am really sorry to hear that
    B) Great news
    C) How amazing
    D) Congratulation
    Cevap: A
  • 14) Aşağıdaki olayları anlam akışına göre sıraya sokunuz.
    I- But, there was nobody at the door.
    II- Yesterday, Linda was alone at home.
    III- She ran downstairs to answer it.
    IV- When she turned around, a man with a knife in his hand was standing right in front of her.
    V- She was cleaning the bathroom when the doorbell rang.

    A) V-II-III-IV-I
    B) II-V-III-I-IV
    C) III-V-II-IV-I
    D) V-II-IV-I-III
    Cevap:
  • 15) Some ---- - - - - changed the world. One of them was Archimedes. He - - - --- the water screw.
    A) discoveries / discovered
    B) inventions / discovered
    C) discoveries / invented
    D) inventors / invented
    Cevap: A
  • 16) A: Air pollution is a big problem for the future of the world.
    B: ………………………………………………….?
    A: We should use public transportation.

    a. What is it?
    b. What do you mean?
    c. What can we do to stop it?
    d. Can you repeat again?
    Cevap: C
  • 17) Frank : ___________.
    Greg : Twice a week. I like watching movies with him.

    A) Do you like watching movies?
    B) Where do you meet Paul?
    C) How often do you go to the movie theatre with Paul?
    D) Does your brother like watching TV?
    Cevap: C
  • 18) We should …….. cans, glass and paper to protect our environment.
    a. waste
    b. recycle
    c) avoid
    d) reduce
    Cevap: B
  • 19) What does your father do?
    B: He is geneticts. He ……

    a. works on the fuctions of cell
    b. designs roads and bridges
    c. produces computer programmes
    d. travels into space
    Cevap: A
  • 20) Kelimelerin anlamlarını yazın
    1. flood…………………………………………………………………………
    2. homeless………………………………………………………………
    3. earthquake………………………………………………………………
    4. avalanche…………………………………………………………………
    5. disaster……………………………………………………………………
    6. crash…………………………………………………………………………
    7. knowledge………………………………………………………………
    8. dam…………………………………………………………………………
    9. breaking news………………………………………………………
    10. speed………………………………………………………………………
    11. landslide…………………………………………………………………
    12. damage……………………………………………………………………
    13. wave…………………………………………………………………………
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder