...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) How many tests …..in this course ?
    A) is given 
    B) give 
    C) be given 
    D) are given
    Cevap:
  • 2) While my brother__________book, my father ________
    a)read ---was reading
    b)was reading---slept
    c)was sleeping--was reading
    d)was read -was sleeping
    Cevap: B
  • 3) He prefers__________basketball _____football
    a)playing / to
    b)to play//to
    c)play//than
    d)playing//than
    Cevap: A
  • 4) Can is……….a kind boy……everybody likes him.
    A) very/ because
    B) too/ but
    C) so/ that
    D) such/ that
    Cevap: D
  • 5) Write True (T) or False (F).
    …. 1. Education is one of the areas we can consider when setting our personal goals.
    ……. 2. Decisiveness is a weakness but indecisiveness is a strength.
    ……. 3. Being a good speaker is a strength unless we talk too much.
    ……. 4. A good language learner is bad at both communication and accuracy.
    ……. 5. We shouldn’t take precautions so that we can prevent global warming.
    ……. 6. We should reuse and recycle paper,glass and plastic.
    ……. 7. We shouldn’t focus on our weaknesses and ignore our strengths because this causes failure.
    ……. 8. We should use environmentally friendly products to reduce pollution.
    ……. 9. Speaking and writing are receptive skills.
    …… 10.We can also say “reception” for “input “ and “production” for “output”.
    Cevap:
  • 6) He is ………………… that he always watches TV.
    A) so lazy
    B) such hardworking
    C) such lazy
    D) so hardworking
    Cevap: A
  • 7) Amy is interested ______ learning a foreign language.
    a.in
    b. Of
    c. at
    d. on
    Cevap: A
  • 8) My brother is very ____________ . He always makes friends easily.
    a) shy
    b) unlucky
    c) friendly
    d) generous
    Cevap: C
  • 9) A: Is your sister talkative?
    B: Yes, she is. She __________

    a) likes talking very much.
    b) thinks about other peoople’s needs.
    c) doesn’t like speaking to other people.
    d) doesn’t care about herself
    Cevap: A
  • 10) Teacher : What is your ambition?
    Tarık : I want to be a doctor.
    Teacher : Why?
    Tarık : - - - -

    A) Because I love helping people.
    B) After I graduate from university.
    C) If I meet a doctor yesterday.
    D) While I had a terrible headache.
    Cevap: A
  • 11) The Wright Brothers ........ and .......the first aircraft successfully.
    a) designed / discovered
    b) invented/flew
    c) explored/flew
    d) designed/fixed
    Cevap: B
  • 12) Alexander Graham Bell ........ the telephone and phonograph.
    a) discovered
    b) looked for
    c) invented
    d) explored
    Cevap: C
  • 13) Sally: You look unhappy. What happened?
    Ali: My friend fell off his bike and broke his arm.
    Sally: Really? ..... . I hope he gets well soon.
    Ali: I hope so. Thanks.

    a) That’s great.
    b) I don’t agree with you.
    c) I feel sorry for him.
    d) Congratulations.
    Cevap: C
  • 14) Trabzon is the one of the famous cities in Turkey. It’s along the Black Sea coast in the Northeastern Anatolia. Climate is mild in winters and summers. Uzun Çarşı, Atatürk Köşkü, Ayasofya, Uzun Göl and Sümela Manastırı are popular touristic attractions. Trabzon has a very rich cuisine. Hamsi Pilavı, Kuymak, Mıhlama are some of them. You can find lots of accommodation in Trabzon. There are many hotels and pensions. Transportation is easy. There is an airport in the city. Spring and summer months are more convenient to visit.

    Hangi seçenek hatalıdır?

    A) You can go to Trabzon by plane.
    B) It’s convenient to visit Trabzon in spring and summer months.
    C) You can enjoy traditional dishes.
    D) Transportation is really a big problem in Trabzon.
    Cevap:
  • 15) (I) I am crazy about cycling in my free time. It’s very good for health. (II) It makes your legs stronger. (III) I always go cycling with my brother or my friends. They all like cycling, too. (IV) We usually do our homework at weekends.

    Anlam akışını bozan seçenek hangisidir?

    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    Cevap: D
  • 16) The Blue Mosque in İstanbul is the world’s most amazing mosque. It’s an architecture miracle! The Ottoman Emperor Ahmet The First ordered it and architect Ahmet Ağa designed it. Its construction began in 1609 and took seven years.

    Parçaya göre hangi soruyu soramayız?

    A) How long did its construction take?
    B) When did they repair the mosque?
    C) Where is the Blue Mosque?
    D) Who designed the Blue Mosque?
    Cevap: B
  • 17) I prefer sky diving than rafting or canoeing because I don’t like--------------------.
    A) extreme sports
    B) water sports
    C) indoor sports
    D) adventure sports
    Cevap: C
  • 18) Seçeneklerde “House rules” kuralları verilmiştir. Hangisi diğerlerinden farklıdır?
    A) Take off your shoes when entering.
    B) Don’t jump on the couches.
    C) Be nice to your siblings.
    D) Raise your hands to speak.
    Cevap: D
  • 19) Don’t go out with this shirt. It’s _______. Your friends will make fun of you!
    a)   ridiculous
    b)   serious
    c)   trendy
    d)   fashion
    Cevap: A
  • 20) Philip: - - - - ?
    Murat: Chilly and damp.

    A) Why is Edirne important in Turkish history
    B) What is the weather like in İstanbul now
    C) Do you think that Bursa is a truly multicultural city
    D) Does Nevşehir have many historic places
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder