...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) My father ............... from Marmara University in 1975. 
    A) completed     
    B) finished   
    C) left
    D) graduated
    Cevap: D
  • 2) The thief didn’t leave ……….., because he was wearing gloves.
    a)footprints
    b)teeth impression
    c)fingerprints
    d)suspect
    Cevap: A
  • 3) My ………… is that I always tell lies.
    A)strength
    B)weakness
    C)ambition
    D)favorite
    Cevap: B
  • 4) Boşlukları “so that” ya da “in case” kullanarak doldurunuz.
    1. I will go to England this summer __________________ I can learn English.
    2. Use suncream ____________________ you get sunburnt.
    3. She will set the alarm clock ___________________ she can get up early.
    4. I came home early __________________ I could help my mother with the dinner.
    5. Drive carefully ________________ you have an accident.
    6. Take your umbrella __________ ________ it rains.
    Cevap:
  • 5) Aşağıda verilen tabloda hangi sıfatlar yanlış grupta yer almaktadır?
    STRENGTHS
    understanding
    polite
    selfish
    reliable
    WEAKNESSES
    shy
    creative
    indecisive
    lazy

    A) reliable/ bad-tempered
    B) selfish / creative
    C) responsible / indecisive
    D) polite / lazy
    Cevap: B
  • 6) We should take some sensible ____________ for global warming.
    A) signs
    B) precautions
    C) dangers
    D) pollute
    Cevap: B
  • 7) I love working with numbers. I don’t like moving around too much. I prefer studying
    maths to drawing or painting.”

    Yukarıdaki ifadelere uygun meslek hangisidir?

    A) He should be a musician.
    B) He should be an accountant.
    C) He should be an artist.
    D) He should be an architect.
    Cevap: C
  • 8) Mehmet Öz is a cardiac surgeon and an author. He is Turkish - American. He was born in Ohio, USA in 1960. He graduated from Harvard University in 1982. He became a doctor of medicine in 1986. He got his doctorate degree in the same year. He became a professor in 1995. He performs over 250 operations annually. He also has over 400 original publications, book chapters and medical books. He has a lot of awards.

    He got his doctorate degree in - - - - .

    A) 1995
    B) 1986
    C) 1982
    D) 1960
    Cevap: B
  • 9) I’m in Mardin, Turkey now. It’s a city in the Southeastern Anatolia region. It’s summer here, and it’s very hot. The dishes are also fascinating here. Mardin has a unique cuisine. I tried harire, sambusek and ikbebet. They were really delicious.

    Parçaya göre hangi seçenekten bahsedilmemiştir?

    A) climate
    B) location
    C) sightseeing
    D) cuisine
    Cevap: C
  • 10) I prefer sky diving than rafting or canoeing because I don’t like--------------------.
    A) extreme sports
    B) water sports
    C) indoor sports
    D) adventure sports
    Cevap: C
  • 11) Ben: Do you need help with your project?
    Jill  : ………. I finished it at the library last week.

    A) Thanks for asking.      
    B) Yes, please.
    C) Maybe.         
    D) Of course.
    Cevap: A
  • 12) Don’t go out with this shirt. It’s _______. Your friends will make fun of you!
    a)   ridiculous
    b)   serious
    c)   trendy
    d)   fashion
    Cevap: A
  • 13) Philip: - - - - ?
    Murat: Chilly and damp.

    A) Why is Edirne important in Turkish history
    B) What is the weather like in İstanbul now
    C) Do you think that Bursa is a truly multicultural city
    D) Does Nevşehir have many historic places
    Cevap: B
  • 14) Bob : Why do researchers conduct so many experiments? Cathrine: Because they - - - ----- .
    A) are following the science programs on TV
    B) want to develop new cures for illnesses
    C) heat the test tubes on the Bunsen burner
    D) are interested in some tourist attractions
    Cevap: D
  • 15) Which one is different? ( Hangisi diğerlerinden farklıdır?)
    a. radium
    c) telescope
    b. light bulb
    d) computer
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder