...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Ceyda: I’m very excited. It’s my first visit to the zoo.
    Mother: Have you taken your camera?
    Ceyda: Yes, mum. I will take lots of photos there.
    Mother: But you should be careful. ----

    A) Your camera is really nice.
    B) You must go abroad to learn speaking
    C)I have trouble with English.
    D) You shouldn’t frighten the animals
    Cevap: D
  • 2) She did not study her exam ……… she was tired.
    a) and
    b)but
    c)so that
    d)because
    Cevap: D
  • 3) Can is……….a kind boy……everybody likes him.
    A) very/ because
    B) too/ but
    C) so/ that
    D) such/ that
    Cevap: D
  • 4) He is ………………… that he always watches TV.
    A) so lazy
    B) such hardworking
    C) such lazy
    D) so hardworking
    Cevap: A
  • 5) ----------- is a bell tower in Italy. It started to lean during its construction, and the tower now leans at about 3,99 degrees at the top.
    Parçada hangi seçenekten bahsedilmiştir?

    A) The Great Wall of China
    B) The Tower of Pisa
    C) The London Eye
    D) The Statue of Liberty
    Cevap:
  • 6) My name is Tom. I like football but I prefer playing rugby. I hate swimming because I can’t swim very well. My sister Lucy is crazy about swimming. She goes swimming every weekend.

    Parçaya göre hangi seçenek doğrudur?

    A) Tom is Lucy’s friend.
    B) Tom would rather play football than play rugby.
    C) Tom and Lucy swim very well.
    D) Lucy likes swimming but her brother doesn’t.
    Cevap: D
  • 7) “Arkadaşlık” tanımına uyan seçenek hangisidir?
    A) Good friends should disagree with each other’s feeling.
    B) Good friends should hurt each other’s feelings.
    C) Good friends should be supportive and caring.
    D) Good friends should be dishonest.
    Cevap: C
  • 8) Hi, my name is Bill. I live with my family in a big house. I have a sister and a brother. We share many chores with our parents. My brother and I take out the garbage. We are responsible for washing our father’s car once a month. I weed the garden, and my brother waters the plants. We also make our beds every morning. My sister, Nancy, loads the dishwasher after dinner and vacuums the floor once a week. She also helps mum with the grocery shopping every Saturday. My mother cooks for us and does the laundry. My father is responsible for fixing anything broken at home.
    A) Bill has got a sister and a brother.
    B) Nancy helps her father every Saturday.
    C) Bill’s brother waters the plants.
    D) They live in a big house.
    Cevap:
  • 9) My hands are dirty. ......................... .
    A) I should wash them.
    B) I should use a moisturizing cream.
    C) I should eat healthy food.
    D) I should itch them.
    Cevap: D
  • 10) Are these a “discovery” or an “invention”?
    1) Telephone …….....................................
    2) Electric light bulb ……………………….
    3) DNA ……………………………………
    4) Bacteria …………………………………..
    5) Compass ……………………………….
    6) Phonograph ……………………………..
    7) Electricity ……………………………..
    8) Water screw ……………………………..
    9) X-rays ………………………………….
    10) Gravity ………………………
    Cevap:
  • 11) Frank : ___________.
    Greg : Twice a week. I like watching movies with him.

    A) Do you like watching movies?
    B) Where do you meet Paul?
    C) How often do you go to the movie theatre with Paul?
    D) Does your brother like watching TV?
    Cevap: C
  • 12) What does your father do?
    B: He is geneticts. He ……

    a. works on the fuctions of cell
    b. designs roads and bridges
    c. produces computer programmes
    d. travels into space
    Cevap: A
  • 13) A:What is a drought?
    B: A drought? That’s ……………….

    a. A long time without rain.
    b. A storm with strong winds.
    c. An uncontrolled fire in the forest.
    d. A sudden flash light in the sky.
    Cevap: A
  • 14) Mum! Can you …………..? I want to wear my new shirt to go out.
    a. do the shopping
    b. do the ironing
    c. do the dusting
    d. do the washing up
    Cevap: D
  • 15) Yuri Gagarin was a Russian ……. He was the first human to travel in space.
    a. chemist
    b. engineer
    c. discoverer
    d. cosmonaut
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder