...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Verilen boşlukları“just, yet, ever, never” ile doldurun
    1. I've _____ seen your teacher, and he's told me that you haven't finished your assignments ____.
    2. Have you ______ travelled to Australia?
    3. It’s the most interesting story I have ______ read.
    4. Have you called your father ______? No, I've ______ spoken to him today.
    5. We are still living in the same place. In fact, we've ______ changed places.
    6. We've _____ bought a new tent, so we can all sleep inside.
    7. Have you finished eating that _______? No, not yet.
    8. This book has _______ published. It's what you wanted.
    Cevap:
  • 2) …….you …..Italian ?
    A) Are / spoken 
    B) Can / speak 
    C) Can / spoken 
    D) Can / be spoken
    Cevap: B
  • 3) . What ……….paper …….from ?
    A) does / make 
    B) are / made 
    C) is / make 
    D) is / made
    Cevap: D
  • 4) Write the correct forms of the verbs in brackets.
    1. Jimmy and Tim …………………… (listen) to music when Mum …………………….. (call).
    2. She …………………………… (work) on her computer when it …………………… (crash).
    3. While Paul ………………………… (surf) the Internet, the lights ………………….. (go) off.
    4. I ……………………………. (cut) the grass when my aunt …………………………. (come)
    5. Anna …………………… (arrive) at home as the baby ………………………… (cry).
    Cevap:
  • 5) While my brother__________book, my father ________
    a)read ---was reading
    b)was reading---slept
    c)was sleeping--was reading
    d)was read -was sleeping
    Cevap: B
  • 6) I ………… swim ……. watch tv
    A) would rather /to
    B) would rather/than
    C) prefer /to
    D) would rathers/to
    Cevap: B
  • 7)


    Cevap: D
  • 8) David comes to his meetings on time
    He is _______________

    a) punctual
    b) lazy
    c) dishonest
    d) impolite
    Cevap: A
  • 9) “I last went to Paris six years ago” cümlesine anlamca en yakın seçenek
    hangisidir?

    A) I haven’t been to Paris for six years.
    B) I have never been to Paris.
    C) I didn’t go to Paris.
    D) I have lived in Paris for six years.
    Cevap: D
  • 10) Aziz Sancar worked on the repair of the DNA and he was awarded the Nobel Prize
    in ......... .

    a) Chemistry
    b) History
    c) Geography
    d) Mathematics
    Cevap: A
  • 11) Trabzon is the one of the famous cities in Turkey. It’s along the Black Sea coast in the Northeastern Anatolia. Climate is mild in winters and summers. Uzun Çarşı, Atatürk Köşkü, Ayasofya, Uzun Göl and Sümela Manastırı are popular touristic attractions. Trabzon has a very rich cuisine. Hamsi Pilavı, Kuymak, Mıhlama are some of them. You can find lots of accommodation in Trabzon. There are many hotels and pensions. Transportation is easy. There is an airport in the city. Spring and summer months are more convenient to visit.

    Hangi seçenek hatalıdır?

    A) You can go to Trabzon by plane.
    B) It’s convenient to visit Trabzon in spring and summer months.
    C) You can enjoy traditional dishes.
    D) Transportation is really a big problem in Trabzon.
    Cevap:
  • 12) Levent: Are you free this weekend?
    Furkan: Yes, I have nothing to do. Why?
    Levent: I'll go to cinema, but I don't want to go alone. Will you come with me?
    Furkan: ..................... That would be great.

    A) I'm sorry but I'm busy this weekend.
    B) I don't like watching movies.
    C) Why not?
    D) I love watching football matches.
    Cevap: C
  • 13) Hatay is a great city for a summer holiday. It’s ........ in the south of Turkey, on the coast of Mediterranean Sea. It has many tourist attractions and delicious cuisine.
    a) language
    b) accommodation
    c) official language
    d) located
    Cevap: C
  • 14) I always use public transport to get around the city because it is ……
    a. double-sided
    b. upside down
    c. eco-friendly
    d. disposable
    Cevap: C
  • 15) Mum: Ali,you should turn off the tap if you don’t need water. You shouldn’t …………………
    a. save energy
    b. reduce pollution
    c. waste water
    d. burn more calories
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder