...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki boşlukları sıfatların ‘’ SUPERLATIVES ‘’ formlarını yazarak doldurunuz.
    Example : Mount Everest is a high mountain. It is ­­­_the highest mountain__ of the world.
    1. Lionel Messi is a talented footballer.He is ______________________________________in the World.
    2. Dada is a funny programme. It is _______________________________________in Turkey.
    3.Erzurum is a cold city . It is _____________________________________________in Turkey.
    4.Computer is an important invention. It is__________________________________________________of all times.
    5.Basketball is an exciting sport but Football is_________________________________________of all sports.
    Cevap:
  • 2) Teacher: ________________________?
    Students: They will spend their holiday in France.

    a) Did your parents go shopping?
    b) Why don’ t you eat some cake?
    c) When will you go on holiday?
    d) Where will your parents go for holiday?
    Cevap: D
  • 3) Which one is false?
    a) A mouse is smaller than an elephant.
    b) A mouse is weaker than an elephant.
    c) An elephant is bigger than a mouse.
    d) An elephant is slimmer than a mouse.
    Cevap: D
  • 4) Scientists must do something to prevent global ………………
    a) greenhouse
    b) farming
    c) warming
    d) increase
    Cevap: C
  • 5) Tabloya hangi hayvan uygun düşer?
    MAMMALS
    I. cow
    II. horse
    III. …………………

    a. sheep
    b. turtle
    c.butterflies
    d. Mouse
    Cevap: A
  • 6) Birds have ……………… and …………… .
    a.trunks / legs
    b.whiskers / tails
    c.horns / fur
    d.feathers / wings
    Cevap: D
  • 7) Farmers shouldn’t use …………… on farms.
    a. garbage
    b.pollution
    c. pesticides
    d. world
    Cevap: C
  • 8) İstanbul is the ……………………………. city in Turkey.
    a. beautiful
    b. most beautiful
    c. more beautiful
    d. the most beautiful
    Cevap: D
  • 9) There are many footballers in FB . But Emmanuel EMENİKE is …………. of them all.
    a.better
    b. best
    c.the best
    d. better than
    Cevap: B
  • 10) What is Earth’s natural satellite?
    a. Mercury
    b. Saturn
    c. Moon
    d. Sun
    Cevap: C
  • 11) Elif: …… İpek and Selim watch TV a lot?
    Hacer:Yes, ……

    a. Do/ she does
    b. Do/ he does
    c. Does/ they do
    d. Do/ they do
    Cevap: C
  • 12) Trees take in carbon dioxide and give off oxygen so we must …
    (cümleyi hangisi tamamlayamaz ?)

    a. plant trees
    b. protect rainforests
    c. cut down trees
    d. stop deforestation
    Cevap: C
  • 13) Kayahan was born in 1949 and he was born in İzmir. He was a famous pop singer, song writer and composer. He got married three times and he had two children. Their names are Aslı and Beste. He was a succesful singer. He played the guitar very well. He had lots of music albums and he was famous for “ Yemin Ettim”. He had lots of music awards. He loved children so he wrote songs for children. On April 3 in 2015, he died because he was cancer.
    A) How many children did he have?
    B) Why did he write songs for children?
    C) Who did he marry?
    D) What was his job?
    Cevap:
  • 14) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gelecekten bahsedilmektedir?
    A) I made a cake for my guests.
    B) They are playing tag in the garden.
    C) She speaks two languages.
    D) We will go on a picnic.
    Cevap: D
  • 15) I’m called “THE RED PLANET” because my surface is red. I look red and hot, but I ‘m cooler than Earth.Which planet am I?

    A) Mars
    B) Neptune
    C) Saturn
    D) Mercury
    Cevap: A
  • 16) Unfortunately, you will have a difficult week.___________so you won’t go to work for a few days.
    A) You will have health problems
    B) You will hear some good news
    C) You will be very successful
    D) You will pass the exam
    Cevap:
  • 17) Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.
    Helen’s Diary
    Last weekend, I got up at 8.00 a.m. I had breakfast with my family in the morning. Then, I went to the café to meet my friends. We had a delicious chocolate cake.
    In the afternoon, my mum and I went to the zoo. We saw a lot of animals there. I took lots of photos. Then, we went to the boutique to buy a new t-shirt. I couldn’t find my size, so we came home early.

    a) What time did she get up at weekend?
    ………………………………………………………
    b) Where did she go after breakfast?
    ………………………………………………………
    c) Could she buy a t-shirt?
    ………………………………………………………
    d) What did she eat at the café?
    ………………………………………………………
    Cevap:
  • 18) Belirtilen duruma göre verilecek tavsiyeleri eşleştiriniz.
    I’m bored. (.....)
    I got weight. (.....)
    I need some money. (.....)
    I can’t find my wallet. (.....)
    The refrigerator is empty. (.....)
    Look! There is £50 on the ground. (.....)
    There is a fancy dress party tonight. (.....)
    a. Why don’t we go shopping?
    b. Let’s go to the bank.
    c. Let’s call the police.
    d. Why don’t we go out and have some fun?
    e. Let’s not take it. It isn’t ours.
    f. Why don’t we go to a boutique and buy a costume?
    g. Let’s go to a gym and exercise.
    Cevap:
  • 19) . Choose the correct one.
    a. South Korea is smaller/smallest than Turkey but Vatican is the smallest/smaller country in the world.
    b. My Chinese teacher thinks Chinese is the hardest/hard of all the languages.
    c. Switzerland is more rich/richer than Germany but Qatar is the rich/richest of all the countries.
    d. Venus is the most beautiful/beautifulest of all the planets.
    e. Burj Khalifa is the tallest/most tall tower in the world.
    Cevap:
  • 20) Fill in the blanks with “to” or “if”.
    a. You have to study Geography …… you have an exam.
    b. Hale went to the park ….. take a walk.
    c. ….. you want to study, you have to go a library.
    d. He came home ….. do his homework.
    e. She has to go hospital ….. she feels sick.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder