...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Make sentences with adjectives. (parantez içindeki sıfatlarla cümle yapın)
    1. Elephant _____________________________________________animal.(big)
    2. Chinese _________________________________________________language.(hard)
    3. Supermen ______________________________________________hero. (powerful)
    4. Surfing ___________________________________________sport. (exciting)
    5. Stephan Hawking ____________________________________________person.(smart)
    Cevap:
  • 2) Hangi eşleştirme yanlış verilmiştir?
    a) satellite- yörünge
    b) moon-ay
    c) comet- kuyruklu yıldız
    d) rock-taş, kaya
    Cevap: A
  • 3) Tina : What is your ______?
    Julia : I am a Sagittarius.

    a) sunshine
    b) sun sign
    c)sun system
    d)moon sign
    Cevap: C
  • 4) There …………too many cars in the streets now but there………….any cars in the past.
    a) were / aren’t
    b) is / wasn’t
    c) are / weren’t
    d) be / was
    Cevap: C
  • 5) Erkek kardeşim spor yapmayı müzik dinlemeye tercih eder.
    a) My brother prefers doing sport to listening to music.
    b) My brother prefers listening to music to doing sport.
    c) My sister prefers doing sport to listening to music.
    d) My brother prefers swimming to watching film.
    Cevap: A
  • 6) If you want to join a ………………… party, you need an interesting costume.
    a. fancy dress
    b. invitation
    c. pyjama
    d. birthday
    Cevap: A
  • 7) I am studying in a big room.If you need a book , you can find here. Where am I?
    a. post Office
    b. Bakery
    c. library
    d. hospital
    Cevap: C
  • 8) you ……………….. drink cold water. It is harmful to your throat.
    a.mustn’t
    b. should
    c. didn’t
    d. aren’t
    Cevap: B
  • 9) Kelimeleri cümleler uygun bir biçimde yerleştiriniz.


    Cevap:
  • 10) Verilen öğeleri kullanarak karşılaştırma cümleleri yapınız.
    1. Jupiter is __________________________________ Uranus. (big)
    2. Earth is _____________________________________ Saturn (small)
    3. Mercury is __________________________________ of eight planet.(small)
    4. Neptune is _________________________________of eight planets.(far)
    5. Uranus is ___________________________________ Mars. (cool)
    6. Venus is ____________________________________ Earth. (hot)
    7. Mercury is __________________________________ of eight planets.(close)
    8. Jupiter is ____________________________________ of seven planets. (cool)
    Cevap:
  • 11) Put T (TRUE) or F (FALSE) near the statements.
    1. We should stop using public transportation.

    2. We must eat a lot of junk food.

    3. We have to stop destroying forests.

    4. We must use more solar energy.

    5. We should use pesticides carefully.
    Cevap:
  • 12) Wind energy and solar energy are ……………. energy sources.
    a)waste
    b)nuclear
    c)renewable
    d)recyclable
    Cevap: C
  • 13) What is your best friend like?
    a)He is well-built and handsome.
    b)He is outgoing and sympathetic.
    c)He is fat but tall.
    d)He likes football.
    Cevap: B
  • 14) In Turkey,people believe that .…brings good luck.
    a)Finding four-leaf clover
    b)Seeing a black cat
    c) Breaking a mirror
    d)Opening an umbrella indoors
    Cevap: A
  • 15) İkinci halleri verilen yanlış olanı bulun.
    A)say - said
    B) buy -bought
    C) do - doed
    D)come - came
    Cevap: C
  • 16) Boşluğa uygun seçeneği işaretleyiniz.
    “If you want to join a ……………party, you need an interesting costume.”

    a)birthday
    b)pyjamas
    c)fancy-dress
    d)wedding
    Cevap: C
  • 17) My brother, Ayhan, is a very skillful athlete. He trains everyday because he wants to win a ……………… in the Olympics
    a)equipment
    b)spectator
    c)medal
    d)fan
    Cevap: C
  • 18) If you want to be healthy, you should go to the……………….
    a. gym
    b. library
    c. grocer
    d. hospital
    Cevap: A
  • 19) Make sentences. (Cümle oluşturunuz.)
    a. Rainforests/./we/protect/must. _______________________________________________
    b. Glass/must/recycle/we/paper/./and. ___________________________________________
    c. Showers/must/we/take/./shorter ______________________________________________
    d. Transportation/use/./we/must ________________________________________________
    e. children/./mustn’t/ play/ dangerous games ________________________
    Cevap:
  • 20) Cümleleri ‘to’ bağlacını kullanarak birleştirin.
    1. My mother bought some eggs, flour and butter. She made a cake.
    …………………………………………………………………………………………………..
    2. ) David visited the art gallery. He wanted to see the new paintings.
    ………………………………………………………………………………………………………
    3. Peter went to the hospital. She wanted to see a doctor.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    4. Mary went to the cafe. She wanted to have a cup of tea.
    …………………………………………………………………………………………………………….
    5. Sally went to the pharmacy. She needed to have some medicine.
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    6. Tom studied hard. He passed his exams.
    ……………………………………………………………………………
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder