...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Which one is TRUE?
    a) We must cut off the trees.
    b) We mustn’t save energy.
    c) We must recycle plastic, paper and glass.
    d) We must pollute the air.
    Cevap: C
  • 2) Jack: I’m thirsty.
    Simon: ………….. you drink some lemonade?

    a) Why don’t
    b) Let’s
    c) When
    d) How about
    Cevap: A
  • 3) My mother _____________ (buy) some eggs, flour and butter yesterday.
    a) will buy
    b) bought
    c) buyed
    d) don’t buy
    Cevap: B
  • 4) READ THE SENTENCES AND WRITE ‘‘MUST’’ OR ‘‘MUSTN’T’’.
    1. It’s cold. You …………… leave without your coat.

    2. You …………. eat fresh fruit to stay healthy.

    3. I ………….. go to the bank. I haven’t got a lot of moneys.

    4. You ………….. speak rudely to your mother and father.

    5. You ……………cut down trees.
    Cevap:
  • 5) READ THE SENTENCES AND WRITE ‘’BECAUSE’’ ‘’SO’’ ‘’BUT’’ OR ‘’AND’’
    1. I like cooking ……………….. I don’t like washing dishes.

    2. I watch TV …………….... I read books at weekends.

    3. John isn’t happy ………………. he doesn’t like his school.

    4. I’m tired …………………… I want to stay at home tonight.

    5. Helen drinks red wine …………….. she likes it.

    6. My cousin is a vegetarian …………….. she never eats meat.

    7. That man is poor ………………. happy.

    8. I want to buy a new sweater …………………… a shirt.

    9. Camels live in hot, dry places like Arabia, Iran …………… Afghanistan.

    10. My boss is ill ………………. he is in hospital.
    Cevap:
  • 6) READ THE SENTENCES AND WRITE ‘’TRUE’’ OR ‘’FALSE’’

    Penguins are birds but they can’t fly.Penguins can swim and walk.They live mostly in the Southeastern Hemisphere.They usually live on islands.They also live in New Zealand, Australia, South America.The emperor penguin is the largest of all living penguins.A penguin has a large head, a short neck, a short tail and wings.They have got short legs.Penguins walk with short steps.They have shiny feathers on their skin.They eat krill, squid and fish.Their colour is black and white.All penguins look the same but male and female penguins can identify their chicks by their voice,because every penguin has got a different voice.

    All penguins look the same but male and female penguins can identify their chicks by their voice,because every penguin has got a different voice.

    1. Penguins live in the forest. ___________
    2. Penguins are birds. ___________
    3. Penguins have got wings. ___________
    4. Penguins can run fast. ___________
    5. Every penguin has got a different voice. ___________
    Cevap:
  • 7) Parçada akışı bozan cümle hangisidir?
    I.-There are eight planets. II-They are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune. III- Moon is our satellite. IV-Mercury is the closest, Neptune is the farthest from the Sun.

    a) I
    b)II
    c)III
    d)IV
    Cevap: C
  • 8) I love this song. It _______great.
    a) smells
    b) feels
    c) tastes
    d) sounds
    Cevap: C
  • 9) . If we …………..time, we……………visit Anıtkabir, but unfortunately, we don’t have any time.
    a) have/would
    b) had/would
    c) will have/will
    d) have/will
    Cevap: B
  • 10) Mum: ………...........................?
    Jack: On foot.

    a) What time will you do your homework?
    b) Who will you study the exam with?
    c) How will you go to the sport center?
    d) Why do you look so upset?
    Cevap: C
  • 11) Lara Sand City offers you a new and unique kind of art different from music, literature and painting.

    What is the synoym(eş anlamlı) of “unique”?

    a) writer
    b) traditional
    c) history
    d) the only one of its kind
    Cevap: D
  • 12) G. WRITE THE DATES IN WORDS
    1. 1753 ...............................................................
    2. 1965 ...............................................................
    3. 2016 ................................................................
    4. 1824 ...............................................................
    5. 1597 ................................................................
    Cevap:
  • 13) Sue: I am very hungry , Joe.
    Joe:……………………………………

    a. let’s go to zoo.
    b. Shall we study together?
    c.What about eating pizza?
    d.Yes it is snowy today.
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdaki soruları parçaya göre cevaplayınız. True (T) or False (F)

    Hold the acid, please! Taste plain water. Then, taste sparkling water. The sparkling water tastes just a little bit sour. The more bubbles, the more sour the water. Adding carbon dioxide to water is like adding a few drops of lemon juice. It makes the water a little acidic. Some people like lemon juice in their water and some do not. Most creatures in oceans dislike acid. Take baby oysters, for example. Many are dying at only a few days old. That is because the ocean water is too acidic for them to form their shells.

    1. Plain water is sour.______
    2. If you add corbon dioxide, it is like addind lemon juice.______
    3. Ocean creatures like acid.____
    4. Some people don’t like lemon juice in their water._____
    5. Baby oysters are dying because of exhaust gases.______
    Cevap:
  • 15) Aşağıdaki paragrafa uygun başlık hangisidir?

    What should we do for our earth? First we shouldn’t cut down trees. We should use environmentally-friendly products. We shouldn’t waste water. We should use solar and wind panels for electricity. If you don’t unplug your electronic devices, it still uses 1-2 watts of electricity.

    a) Saving energy
    c) Pollution
    b) Deforestation
    d) Endangered
    Cevap:
  • 16) An elephant is ………………. than a cow.
    a)more big
    b)smaller
    c)more small
    d)bigger
    Cevap: D
  • 17) ………………. lights, fans and other electronic devices when not in use.
    a) disappear
    b) change
    c) switch off
    d) absorb
    Cevap: C
  • 18) It is sunny and very hot outside. …………………….. going to the seaside and swimming?
    a. Let’s
    b. Why don’t we
    c. What about
    d. We should
    Cevap: B
  • 19) Eray: This film is boring.
    Burak: ________.We can watch the talk Show on the Star TV.

    A) I don’t agree with you
    B) You’re welcome
    C) You’re right
    D) You’re kidding
    Cevap: C
  • 20) Boşlukları MUST veya MUSTN’T kullanarak doldurunuz.
    Children …………………… play with matches.
    We …………………… keep the environment clean.
    We …………………… recycle plastic, paper and glass.
    You …………………… use mobile phone at the traffic.
    We …………………… use public transport.
    We …………………… stop destroying forests.
    We …………………… let water run while brushing our teeth.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder