Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki kelimelerin türkçelerini yazınız.
    1. protect the environment:
    6. Satellite :
    2. recycle paper and plastic :
    7. Dwarf planets :
    3. save energy :
    8. Universe :
    4. stop global warming :
    9. Earth:
    5. use solar energy :
    10. Moon :
    11. borrow books:
    12. meet friends:
    13. get married:
    14. do shopping:
    15. have Money problems :
    Cevap:
  • 2) glass / must / recycle / we / paper / and
    Yukarıdaki cümleyi kurallı bir şekilde yazarsak hangi sık dogru olur?

    a) We recycle must paper and glass. 
    b) We paper and glass recycle must.
    c) We paper and glass must recycle.
    d) We must recycle paper and glass.
    Cevap: D
  • 3) Hangisi konu bakımından farklıdır?
    a) recycle
    b)reuse
    c)pollution
    d) orbit
    Cevap: D
  • 4) Air pollution increases,…………………………………… people have health problems.
    a) and
    b) so
    c) because
    d) but
    Cevap: B
  • 5) During the day, the 
Sun shines through the atmosphere. Earth’s surface warms up in the sunlight. At night, Earth’s surface cools, releasing the heat back into the air. But some of the heat is trapped by the greenhouse gases. That’s what keeps our Earth warm.

    parçaya göre yanlış olan cümleyi bulunuz.

    a) During the day,the Sun shines through the atmosphere.
    b) Eath surface cools, at noon.
    c) Some of the heat is trapped by the air.
    d) Earth surface warms up in the sunlight.
    Cevap: C
  • 6) The big white cat wakes up and looks around. It stands and itches its ear. It feels hungry. What will it do?
    a)It will sleep.
    b)It will find some food.
    c)It will climb a tree.
    d) It will drink water.
    Cevap: B
  • 7) Jack: Mom, these flowers are for you.
    Mom: ____________! Thank you.

    a) What a nice surprise
    b) How bad
    c) What nice
    d) How a beautiful flower
    Cevap: D
  • 8) It is a program to show the things for sale on TV or on the radio. What is it?
    a) serial
    b) advertisement
    c) sitcom
    d) talk show
    Cevap: B
  • 9) Rose çocukken süt içmeyi severdi ama şimdi sevmiyor.
    a) Rose used to drink milk when she was a child but she doesn’t now.
    b) Rose drank milk when she was a child and she likes now, too.
    c) Rose didn’t use to like drinking milk but she likes now.
    d) Rose used to like drinking milk when she was a child but she doesn’t now.
    Cevap: D
  • 10) C. MATCH THE WORDS WITH THEIR TURKISH MEANINGS
    1. global warming .... a. geri dönüşüm
    2. environment .... b. sera
    3. recycling .... c. küresel ısınma
    4. pollution .... d. çevre
    5. greenhouse .... e. Kirlilik
    Cevap:
  • 11) My grandfather is very ………………..
    He gives me money every week.

    a.stingy
    b. Generous
    c.stubborn
    d.clumsy
    Cevap: B
  • 12) .I like Elizabeth. She is kind ………….. friendly.
    a. but
    b.with
    c.and
    d.because
    Cevap: B
  • 13) Günleri yazınız.
    M______________ T____________
    W______________ T____________
    F_______________ S____________
    S_______________
    Cevap:
  • 14) We should use …….for clean environment.
    a)Solar panels
    b)Rubbish bins
    c)Wind energy
    d)Recycling bins
    Cevap: B
  • 15) .Cemre: Would you like to come over tonight?
    Seren:  ...... I have an important exam tomorrow.

    A) Great!
    B) Of course
    C) Sure, that sounds fun!
    D) I am sorry.
    Cevap: D
  • 16) I went to Spain on 10.08.2012
    A) ten of July, twenty twenty
    B) the tenth of July, twenty twelve
    C) the tenth of August, two thousand twelve
    D) the ten September, two thousand twenty
    Cevap:
  • 17) Jupiter
    __________?

    A) What is the biggest planet in the solar system
    B) Is Jupiter the nearest planet from the Sun
    C) What is the smallest planet in the solar system
    D) What is the third planet from the sun
    Cevap:
  • 18) ____________brings you good luck.
    A) Seeing a black cat
    B) Breaking a mirror
    C) Opening an umbrella indoors
    D) Finding a four leaf clover
    Cevap: D
  • 19) Aşağıdaki kelimelerin Türkçe anlamlarını yazınız.
    Moon : ...................................
    Comet : ...................................
    Satellite : ...................................
    Spacecraft : ...................................
    Surface : ...................................
    Orbit : ....................................
    Cevap:
  • 20) Choose the correct one
    Lahmacun is the better/best/good of the all the Turkish foods.
    Books are more educational/most educational/educational than TVs.
    Saturn is the farest/furthest/farther of the three planets from the Sun.
    I think Jerusalem is more beautiful/most beautiful/beautiful than Paris.
    The/Then/… largest moon is Charon.
    Uranus is the/of/… colder than Neptune.
    She thinks sushi is delicious/most delicious/more delicious than pizza.
    Talking Turkish is harder/hard/hardest than talking English for a beginner.
    Mercury is the closest planet the/…/than to the Sun.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder