...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) .Kutudaki kelimeleri boşluklara yazın.
    Switch off - Public Transportation - Forests - Plant - Recycle - Protect

    1. We must use _______________________________.
    2. We must stop destroying _____________________.
    3. _____________________ plastic bottles, glass, cans, paper and more.
    4. _____________________ lights, fans and other electronic devices when not in use.
    5. _____________________ trees or grow plants and water them every day.
    6. We must ___________________ rainforests because they are necessary for oxygen.
    Cevap:
  • 2) Make sentences with adjectives. (parantez içindeki sıfatlarla cümle yapın)
    1. Elephant _____________________________________________animal.(big)
    2. Chinese _________________________________________________language.(hard)
    3. Supermen ______________________________________________hero. (powerful)
    4. Surfing ___________________________________________sport. (exciting)
    5. Stephan Hawking ____________________________________________person.(smart)
    Cevap:
  • 3) Hangi eşleştirme yanlış verilmiştir?
    a) satellite- yörünge
    b) moon-ay
    c) comet- kuyruklu yıldız
    d) rock-taş, kaya
    Cevap: A
  • 4) Hangisi konu bakımından farklıdır?
    a) recycle
    b)reuse
    c)pollution
    d) orbit
    Cevap: D
  • 5) The big white cat wakes up and looks around. It stands and itches its ear. It feels hungry. What will it do?
    a)It will sleep.
    b)It will find some food.
    c)It will climb a tree.
    d) It will drink water.
    Cevap: B
  • 6) There …………too many cars in the streets now but there………….any cars in the past.
    a) were / aren’t
    b) is / wasn’t
    c) are / weren’t
    d) be / was
    Cevap: C
  • 7) Rose çocukken süt içmeyi severdi ama şimdi sevmiyor.
    a) Rose used to drink milk when she was a child but she doesn’t now.
    b) Rose drank milk when she was a child and she likes now, too.
    c) Rose didn’t use to like drinking milk but she likes now.
    d) Rose used to like drinking milk when she was a child but she doesn’t now.
    Cevap: D
  • 8) C. MATCH THE WORDS WITH THEIR TURKISH MEANINGS
    1. global warming .... a. geri dönüşüm
    2. environment .... b. sera
    3. recycling .... c. küresel ısınma
    4. pollution .... d. çevre
    5. greenhouse .... e. Kirlilik
    Cevap:
  • 9) Tabloya hangi hayvan uygun düşer?
    MAMMALS
    I. cow
    II. horse
    III. …………………

    a. sheep
    b. turtle
    c.butterflies
    d. Mouse
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdaki eşleştrimeleri yapınız.
    1. You have an exam. _____a) You must go to bed.
    2. The pan is hot. _____b) You mustn’t cut trees.
    3. It is almost midnight. _____c) You must study hard for it.
    4. Deforestation is a real problem of the world. _____d) You mustn’t touch it.
    5. We must save the water. ____e) You mustn’t let water run while brushing teeth
    Cevap:
  • 11) Yesterday I had a terrible headache. I went to a …………………………. to buy a medicine.
    a)pharmacy
    b)florist’s
    c)bakery
    d)bookstore
    Cevap: A
  • 12) What is your best friend like?
    a)He is well-built and handsome.
    b)He is outgoing and sympathetic.
    c)He is fat but tall.
    d)He likes football.
    Cevap: B
  • 13) ………………. lights, fans and other electronic devices when not in use.
    a) disappear
    b) change
    c) switch off
    d) absorb
    Cevap: C
  • 14) What is Earth’s natural satellite?
    a. Mercury
    b. Saturn
    c. Moon
    d. Sun
    Cevap: C
  • 15) C. Verilen cümleleri Simple Past Tense (Geçmiş Zaman) kullanarak tamamlayınız.
    1. I usually drink tea at breakfast but yesterday I___________(drink)milk.
    2. She____________late yesterday because she___________(miss) her bus.
    3. A: What_________you do last Saturday?
    B: I_______________(finish) my Project work.
    4. He _______________(not/play) for Chelsea last year.
    5. We are 13 years old now but last year we___________(be) 12.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder