...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki boşlukları sıfatların ‘’ SUPERLATIVES ‘’ formlarını yazarak doldurunuz.
    Example : Mount Everest is a high mountain. It is ­­­_the highest mountain__ of the world.
    1. Lionel Messi is a talented footballer.He is ______________________________________in the World.
    2. Dada is a funny programme. It is _______________________________________in Turkey.
    3.Erzurum is a cold city . It is _____________________________________________in Turkey.
    4.Computer is an important invention. It is__________________________________________________of all times.
    5.Basketball is an exciting sport but Football is_________________________________________of all sports.
    Cevap:
  • 2) Scientists must do something to prevent global ………………
    a) greenhouse
    b) farming
    c) warming
    d) increase
    Cevap: C
  • 3) I love this song. It _______great.
    a) smells
    b) feels
    c) tastes
    d) sounds
    Cevap: C
  • 4) Tina : What is your ______?
    Julia : I am a Sagittarius.

    a) sunshine
    b) sun sign
    c)sun system
    d)moon sign
    Cevap: C
  • 5) Jack: Mom, these flowers are for you.
    Mom: ____________! Thank you.

    a) What a nice surprise
    b) How bad
    c) What nice
    d) How a beautiful flower
    Cevap: D
  • 6) A ……………is the baby of a whale.
    a) inhabitant
    b) cruise
    c) adult
    d) calf
    Cevap: D
  • 7) Lara Sand City offers you a new and unique kind of art different from music, literature and painting.

    What is the synoym(eş anlamlı) of “unique”?

    a) writer
    b) traditional
    c) history
    d) the only one of its kind
    Cevap: D
  • 8) COMPLETE THE SENTENCES WITH THE PHRASES GIVEN
    to eat ice-cream
    to see animals
    to buy some bread
    to buy a T-shirt
    to buy medicine

    1. I usually go to the boutique ………………………….
    2. I usually go to the pharmacy …………………………
    3. I usually go to the cafe …………………………….
    4. I usually go the zoo……………………………...
    5. I usually go to the bakery …………………………
    Cevap:
  • 9) Tom:………………………….?
    Amanda: in 2001.

    a. What time do you get up?
    b. What day was yesterday?
    c. When were you born?
    d. What is the time now?
    Cevap: C
  • 10) If you want to join a ………………… party, you need an interesting costume.
    a. fancy dress
    b. invitation
    c. pyjama
    d. birthday
    Cevap: A
  • 11) F. Aşağıdaki eşleştirmeleri yapınız.
    A. 09:45
    B. 06:30
    C. 10:21
    D. 03:50
    ______ It is half past six.
    ______ It quarter to ten.
    ______ It twenty one past ten.
    ______ It is ten to four.
    Cevap:
  • 12) Günleri yazınız.
    M______________ T____________
    W______________ T____________
    F_______________ S____________
    S_______________
    Cevap:
  • 13) In Turkey,people believe that .…brings good luck.
    a)Finding four-leaf clover
    b)Seeing a black cat
    c) Breaking a mirror
    d)Opening an umbrella indoors
    Cevap: A
  • 14) Boşlukları MUST veya MUSTN’T kullanarak doldurunuz.
    Children …………………… play with matches.
    We …………………… keep the environment clean.
    We …………………… recycle plastic, paper and glass.
    You …………………… use mobile phone at the traffic.
    We …………………… use public transport.
    We …………………… stop destroying forests.
    We …………………… let water run while brushing our teeth.
    Cevap:
  • 15) Choose the best option.
    a. You must/mustn’t smoke here. It’s forbidden.
    b. He don’t/doesn’t have to earn money.
    c. You mustn’t/hasn’t U turn here.
    d. I had to/have to go Beijing last week.
    e. Students have/must to past an exam for enter a university.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder