...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) If I ______ a rich man, I ______ help poor people, but I am not rich.
    a) were/would
    b) am/will
    c) am/should
    d) was/will
    Cevap: A
  • 2) People collect old paper and they make new paper. This is called ………………
    A) communication
    B) recycling
    C) attractions
    D) information
    Cevap: B
  • 3) In the past Anatolia hosted many civilization and gave birth to thousand of folk tales.

    What is the synoym(eş anlamlı) of “civilization”?

    a) pleased to look at
    b) society
    c) traditional storied
    d) brave man
    Cevap: B
  • 4) There are many footballers in FB . But Emmanuel EMENİKE is …………. of them all.
    a.better
    b. best
    c.the best
    d. better than
    Cevap: B
  • 5) Wind energy and solar energy are ……………. energy sources.
    a)waste
    b)nuclear
    c)renewable
    d)recyclable
    Cevap: C
  • 6) Boşluğa uygun seçeneği işaretleyiniz.
    “If you want to join a ……………party, you need an interesting costume.”

    a)birthday
    b)pyjamas
    c)fancy-dress
    d)wedding
    Cevap: C
  • 7) We should use …….for clean environment.
    a)Solar panels
    b)Rubbish bins
    c)Wind energy
    d)Recycling bins
    Cevap: B
  • 8) Elif: …… İpek and Selim watch TV a lot?
    Hacer:Yes, ……

    a. Do/ she does
    b. Do/ he does
    c. Does/ they do
    d. Do/ they do
    Cevap: C
  • 9) Selin : I’m reading an interesting story about the space.
    Stuart : Really? My uncle Alfred was an astronaut. He told me a lot about the space.
    Selin : That sounds amazing. _____________?
    Stuart : Yes,he did. They went to the moon in 1981.
    Selin : _____________________?
    Stuart :They ate frozen food and vitamin pills.
    Selin :__________________?
    Stuart : They collected stones and brought them to earth.

    A) What did they eat
    B) Did he live in a space shuttle
    C) What did they do there
    D) What do you know about the space
    Cevap:
  • 10) Verilen öğeleri kullanarak karşılaştırma cümleleri yapınız. (8x3:24)
    1. Jupiter is __________________________________ Uranus. (big)
    2. Earth is _____________________________________ Saturn (small)
    3. Mercury is __________________________________ of eight planet.(small)
    4. Neptune is _________________________________of eight planets.(far)
    5. Uranus is ___________________________________ Mars. (cool)
    6. Venus is ____________________________________ Earth. (hot)
    7. Mercury is __________________________________ of eight planets.(close)
    8. Jupiter is ____________________________________ of seven planets. (cool)
    Cevap:
  • 11) Cümleleri ‘to’ bağlacını kullanarak birleştirin.
    1. My mother bought some eggs, flour and butter. She made a cake.
    …………………………………………………………………………………………………..
    2. ) David visited the art gallery. He wanted to see the new paintings.
    ………………………………………………………………………………………………………
    3. Peter went to the hospital. She wanted to see a doctor.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    4. Mary went to the cafe. She wanted to have a cup of tea.
    …………………………………………………………………………………………………………….
    5. Sally went to the pharmacy. She needed to have some medicine.
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    6. Tom studied hard. He passed his exams.
    ……………………………………………………………………………
    Cevap:
  • 12) . Choose the correct one.
    a. South Korea is smaller/smallest than Turkey but Vatican is the smallest/smaller country in the world.
    b. My Chinese teacher thinks Chinese is the hardest/hard of all the languages.
    c. Switzerland is more rich/richer than Germany but Qatar is the rich/richest of all the countries.
    d. Venus is the most beautiful/beautifulest of all the planets.
    e. Burj Khalifa is the tallest/most tall tower in the world.
    Cevap:
  • 13) Fill in the blanks with the correct words. One is extra.
    Destroying
    Protect
    Polluted
    Necessary
    Warming
    Dangerous

    Rain forests are important because they are ……….. for oxygen and water.
    We must stop …………. rain forests.
    We cause global ………..
    Unfortunately, our world will be more …………
    Greenhouse effect is ………. for us and wild life.
    Cevap:
  • 14) Fill in the blanks with “to” or “if”.
    a. You have to study Geography …… you have an exam.
    b. Hale went to the park ….. take a walk.
    c. ….. you want to study, you have to go a library.
    d. He came home ….. do his homework.
    e. She has to go hospital ….. she feels sick.
    Cevap:
  • 15) Choose the correct one
    Lahmacun is the better/best/good of the all the Turkish foods.
    Books are more educational/most educational/educational than TVs.
    Saturn is the farest/furthest/farther of the three planets from the Sun.
    I think Jerusalem is more beautiful/most beautiful/beautiful than Paris.
    The/Then/… largest moon is Charon.
    Uranus is the/of/… colder than Neptune.
    She thinks sushi is delicious/most delicious/more delicious than pizza.
    Talking Turkish is harder/hard/hardest than talking English for a beginner.
    Mercury is the closest planet the/…/than to the Sun.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder