...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) My mother _____________ (buy) some eggs, flour and butter yesterday.
    a) will buy
    b) bought
    c) buyed
    d) don’t buy
    Cevap: B
  • 2) READ THE SENTENCES AND WRITE ‘’BECAUSE’’ ‘’SO’’ ‘’BUT’’ OR ‘’AND’’
    1. I like cooking ……………….. I don’t like washing dishes.

    2. I watch TV …………….... I read books at weekends.

    3. John isn’t happy ………………. he doesn’t like his school.

    4. I’m tired …………………… I want to stay at home tonight.

    5. Helen drinks red wine …………….. she likes it.

    6. My cousin is a vegetarian …………….. she never eats meat.

    7. That man is poor ………………. happy.

    8. I want to buy a new sweater …………………… a shirt.

    9. Camels live in hot, dry places like Arabia, Iran …………… Afghanistan.

    10. My boss is ill ………………. he is in hospital.
    Cevap:
  • 3) Correct the sentences.(cümlelerdeki hataları düzeltin.)
    1. A bird is taller than a giraffe.=_____________________________________________
    2. School is boringer than a mall. =______________________________________________
    3. I’m than most beautiful girl in the class. _______________________________________
    4. Mert is fattest than Murat.=________________________________________________
    5. Hamburger is healthier than salad.______________________________________
    Cevap:
  • 4) Look at the situations and write sentences with must-mustn’t. (kutuda verilen kelimeleri kullanarak must-mustn’t ile cümle yapın)
    Be careful - start on a diet - be quiet - listen to the teacher - smoke cigarette

    1. You are at the class with your friend. Your friend is sleeping. Teacher is looking at her .
    You say:.....................................................................
    2. Your father is driving car very fast.
    You say:.......................................................................
    3. Tomorrow you have an exam. You are studying. But your brother is talking too much.
    You say:.............................................................................
    4. You and your friends are at the cafe. A man is smoking cigarette.
    You say:...............................................................................
    5. Your sister eats too much. She is overweight.
    You say:.............................................................
    Cevap:
  • 5) Air pollution increases,…………………………………… people have health problems.
    a) and
    b) so
    c) because
    d) but
    Cevap: B
  • 6) During the day, the 
Sun shines through the atmosphere. Earth’s surface warms up in the sunlight. At night, Earth’s surface cools, releasing the heat back into the air. But some of the heat is trapped by the greenhouse gases. That’s what keeps our Earth warm.

    parçaya göre yanlış olan cümleyi bulunuz.

    a) During the day,the Sun shines through the atmosphere.
    b) Eath surface cools, at noon.
    c) Some of the heat is trapped by the air.
    d) Earth surface warms up in the sunlight.
    Cevap: C
  • 7) Mum: ………...........................?
    Jack: On foot.

    a) What time will you do your homework?
    b) Who will you study the exam with?
    c) How will you go to the sport center?
    d) Why do you look so upset?
    Cevap: C
  • 8) It is a program to show the things for sale on TV or on the radio. What is it?
    a) serial
    b) advertisement
    c) sitcom
    d) talk show
    Cevap: B
  • 9) Sue: I am very hungry , Joe.
    Joe:……………………………………

    a. let’s go to zoo.
    b. Shall we study together?
    c.What about eating pizza?
    d.Yes it is snowy today.
    Cevap: C
  • 10) Farmers shouldn’t use …………… on farms.
    a. garbage
    b.pollution
    c. pesticides
    d. world
    Cevap: C
  • 11) Put T (TRUE) or F (FALSE) near the statements.
    1. We should stop using public transportation.

    2. We must eat a lot of junk food.

    3. We have to stop destroying forests.

    4. We must use more solar energy.

    5. We should use pesticides carefully.
    Cevap:
  • 12) Make comparative sentences.

    1. Mercury is ................................ (small) than the other planets.

    2. The Sun is ................................ (big) than the planets.

    3. Uranus is ................................ (cool) than Saturn.

    4. The Sun is ................................ (far) away from the Sun than all the other planets.

    5. Venus is much ................................ (hot) than the Earth.
    Cevap:
  • 13) Some of the sun’s heat is trapped by gases in the atmosphere. So, the earth’s average temperature increases and it causes global warming. This is ……………
    a-) greenhouse effect.
    b-) sparkling water.
    c-) sea pollution.
    d-) overpopulation.
    Cevap: A
  • 14) Jupiter
    __________?

    A) What is the biggest planet in the solar system
    B) Is Jupiter the nearest planet from the Sun
    C) What is the smallest planet in the solar system
    D) What is the third planet from the sun
    Cevap:
  • 15) TRUE or FALSE
    Our solar system is made up of a star, The Sun, eight planets, moons, a bunch of comets and several dwarf planets, such as Pluto. The eight planets are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune. Mercury is the closest to the Sun and Neptune is the farthest from the Sun. Planets, asteroids and comets orbit our Sun.

    Our solar system is made up of only eight planets. …………………
    The Sun is the star of our solar system. …………………
    Pluto is a dwarf planet. …………………
    Uranus is the farthest planet from the Sun. …………………
    Mercury is the closest planet to the Sun. …………………
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder