...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Which one is TRUE?
    a) We must cut off the trees.
    b) We mustn’t save energy.
    c) We must recycle plastic, paper and glass.
    d) We must pollute the air.
    Cevap: C
  • 2) Teacher: ________________________?
    Students: They will spend their holiday in France.

    a) Did your parents go shopping?
    b) Why don’ t you eat some cake?
    c) When will you go on holiday?
    d) Where will your parents go for holiday?
    Cevap: D
  • 3) Parçada akışı bozan cümle hangisidir?
    I.-There are eight planets. II-They are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune. III- Moon is our satellite. IV-Mercury is the closest, Neptune is the farthest from the Sun.

    a) I
    b)II
    c)III
    d)IV
    Cevap: C
  • 4) During the day, the 
Sun shines through the atmosphere. Earth’s surface warms up in the sunlight. At night, Earth’s surface cools, releasing the heat back into the air. But some of the heat is trapped by the greenhouse gases. That’s what keeps our Earth warm.

    parçanın konusu nedir?

    a) Pollution
    b) Global warming
    c) Greenhouse effect
    d) Planets
    Cevap: C
  • 5) REWRITE THE SENTENCES. USE “MUST” “MUSTN’T”.
    Example: Don’t waste energy!
    You mustn’t waste energy.
    1. Don’t make noise in the library!
    .....................................................................................
    2. Use renewable energy!
    .....................................................................................
    3. Don’t smoke here!
    .....................................................................................
    4. Don’t be late!
    .....................................................................................
    5. Recycle paper!
    .....................................................................................
    Cevap:
  • 6) Sally: ………….. do your parents get up?
    Sam: At six o’clock in the morning.

    a. How often
    b. What time
    c. Which
    d. how
    Cevap: B
  • 7) you ……………….. drink cold water. It is harmful to your throat.
    a.mustn’t
    b. should
    c. didn’t
    d. aren’t
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdaki soruları parçaya göre cevaplayınız. True (T) or False (F)

    Hold the acid, please! Taste plain water. Then, taste sparkling water. The sparkling water tastes just a little bit sour. The more bubbles, the more sour the water. Adding carbon dioxide to water is like adding a few drops of lemon juice. It makes the water a little acidic. Some people like lemon juice in their water and some do not. Most creatures in oceans dislike acid. Take baby oysters, for example. Many are dying at only a few days old. That is because the ocean water is too acidic for them to form their shells.

    1. Plain water is sour.______
    2. If you add corbon dioxide, it is like addind lemon juice.______
    3. Ocean creatures like acid.____
    4. Some people don’t like lemon juice in their water._____
    5. Baby oysters are dying because of exhaust gases.______
    Cevap:
  • 9) Aşağıda parantez içinde verilen fiilleri doğru zamana göre doldurunuz. (3x5: 15 puan)

    Will have – drank – went – study – drives

    1. The students are in the library. They always ………….………….. English every day.
    2. We ……………………… an exam tomorrow.
    3. Last summer I and my family ………………….……. to Rome/Italy.
    4. My father usually …………..…………… car to work on weekdays.
    5. I usually drink tea at breakfast but I …………..…………….. coffee yesterday.
    Cevap:
  • 10) İkinci halleri verilen yanlış olanı bulun.
    A)say - said
    B) buy -bought
    C) do - doed
    D)come - came
    Cevap: C
  • 11) Aşağıdaki paragrafa uygun başlık hangisidir?

    What should we do for our earth? First we shouldn’t cut down trees. We should use environmentally-friendly products. We shouldn’t waste water. We should use solar and wind panels for electricity. If you don’t unplug your electronic devices, it still uses 1-2 watts of electricity.

    a) Saving energy
    c) Pollution
    b) Deforestation
    d) Endangered
    Cevap:
  • 12) It is sunny and very hot outside. …………………….. going to the seaside and swimming?
    a. Let’s
    b. Why don’t we
    c. What about
    d. We should
    Cevap: B
  • 13) .Cemre: Would you like to come over tonight?
    Seren:  ...... I have an important exam tomorrow.

    A) Great!
    B) Of course
    C) Sure, that sounds fun!
    D) I am sorry.
    Cevap: D
  • 14) Boşluklara uygun kelimeleri seçiniz.
    I- ……………NEW TREES!
    II- DON’T………………ENERGY!
    III- DON’T……………RAINFORESTS!
    IV- ………….RUBBISH AROUND!

    A) WASTE / PLANT / THROW / DESTROY
    B) DESTROY / THROW / PLANT / WASTE
    C) PLANT / WASTE / DESTROY / THROW
    D) THROW / DESTROY / WASTE / PLANT
    Cevap: C
  • 15) Choose the correct one.
    a. Göktürk-2 launched on/in December 18, 2012.
    b. Göktürk-2 launched on/at 16:12:52.
    c. Göktürk-2 sent the first signal in/at 17:39.
    d. In/On 1999, a group of scientist attempted to re-classify Pluto as a comet.
    e. At/On August 24, 2006, scientists accepted Pluto is a dwarf planet.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder