Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Dönem 1. Sınav [6]


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Sosyal Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Sosyal bilgiler dersi, yaşadığımız yeryüzüne, toplumu-muza, tarihimize bakışımızı olumlu yönde etkiler. Toplum, aile ve devlet değerlerine saygılı birer birey olmamızı sağlar. Bu bilgiden yola çıkarak sosyal bilgiler dersinin sağladığı yararlar arasında aşağıdakilerden yoktur?
    A) Yaşadığımız ülkenin yer şekilleri hakkında bilgilenmemizi sağlar.
    B)Güzel konuşmamızı sağlar.
    C)Sosyal hayattaki tutum ve davranış kurallarını öğretir.
    D) Geçmişimizi öğrenmemize katkıda bulunur.
    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi paralellerin özelliklerinden biri değildir?
    A) 180 tane paralel bulunur.
    B) Paralellerin boyları kutuplara gidildikçe küçülür.
    C) Paralellerin aralarındaki uzaklıklar aynıdır.
    D) Başlangıç noktası Greenwich’tir.
    Cevap: D

  • 3) Bir ülkenin Dünya üzerindeki yerini en kesin biçimi ile,aşağıdakilerden hangisi belirler?
    A) Hangi kıtada bulunduğu
    B)Hangi paralel ve meridyende olduğu
    C)Denizlere ve boğazlara göre durumu
    D)Hangi yarım kürede yer aldığı
    Cevap: B

  • 4) I- Araştırma konusunu tespit et
    II- Rapor yaz
    III-Deney,gözlem yoluyla sonuçları bulmaya çalış
    IV- Soruna yönelik varsayımları yaz
    Bir araştırma yaparken kullanılacak aşamalar yukarıda gösterilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi araştırma aşamalarının doğru sıralamasıdır?

    A) I-II-III-IV
    B) I-IV-III-II
    C) I-III-II-IV
    D) I-III-IV-II
    Cevap:

  • 5) Her dersin farklı amaçları olsa da hepsi topluma faydalı, iyi, sorumlu ve etkin bir vatandaş olarak yetişmemizi hedefler. Aşağıdaki derslerden hangisi bu amaca en çok hizmet etmektedir?
    a) Fen Bilgisi                
    b) Sosyal Bilgiler         
    c)  Matematik       
    d)Türkçe
    Cevap: B

  • 6) Araştırmada, elde edilen verilerin rapor haline getirilip, kaynakça ve dipnotların yazıldığı bölüm hangisidir?
    A) Varsayım(hipotez)
    B)Araştırma konusunun belirlenmesi
    C) Araştırma konusunun sınırlandırılması
    D) Sonuç
    Cevap: D

  • 7) Bir soruna çözüm getirirken öncelikle aşağıdakilerden hangisine dikkat etmemiz gerekir?
    A) Çözümün bize uymasına
    B) Kişi hak ve özgürlüklerine
    C) Çevremizdekilerin söylediklerine
    D) Sorunun bize verdiği zarara
    Cevap: B

  • 8) Aşağıdaki cümleler olgu ise O, görüş ise G yazın.
    ( ) Antalya'nın en büyük sorunu yaz mevsiminin çok sıcak geçmesidir.

    ( ) Her şeye rağmen İstanbul'da yaşamak kolaydır.

    ( ) Fazıl Say'ın bestelediği eserler sanatı yansıtıyor.

    ( ) Tam 44 dakika sonra deneme sınavı var.

    ( ) Çevre kirliliğinin P'si son 35 yılda oldu.
    Cevap:

  • 9) Aşağıdakilerin hangisi olgudur?
    A) En güzel renk kırmızıdır.
    B) Bence futbol basketbola göre daha eğlencelidir.
    C) Türkiye’nin başkenti Ankara’dır.
    D) Bana göre Ankara ili en güzel ildir.
    Cevap: C

  • 10) Toplum içerisinde birlikte yaşama gerekliliği sonucunda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunların çözüm yollarını belirlerken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?
    A) Çözümler halkın bir kısmını ilgilendirmelidir.
    B) Çözümler herkesi sonsuz özgür kılmalıdır.
    C) Çözümler hak ve özgürlükler çerçevesinde olmalıdır.
    D) Çözümler rastgele oluşturulabilir.
    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün ülkemizde sosyal bilimlerin gelişmesi için yaptığı çalışmalardan birisi değildir?
    A) Türk Dil Kurumunun kurulması
    B) Ankara Hukuk Fakültesinin kurulması
    C) Türk Tarih Kurumunun kurulması
    D) M. Kemal Üniversitesinin açılması
    Cevap: D

  • 12) İstanbul ve çevresini daha ayrıntılı görmek için hangi haritayı kullanmak daha uygun olur?
    A)Marmara bölgesi
    B)Türkiye
    C)Dünya
    D)Asya
    Cevap: A

  • 13) 1/400.000 ölçekli haritada iki kent arasındaki mesafe 3 cm olarak gösterilmiştir.
    Bu iki kent arasındaki gerçekte mesafe kaç kilometredir?

    A) 3
    B) 4
    C) 6
    D) 12
    Cevap:

  • 14) Sosyal Bilgiler bireylere aşağıdakilerden hangisini kazandırmaz?
    a) Toplum içinde insanlara karşı çıkarcı olmak
    b) Tarihini ve kültürünü tanımak
    c) Hak ve özgürlüklerimizin farkında olmak
    d) Ülkemiz ve Dünyamız hakkında bilgi sahibi olmak
    Cevap: A

  • 15) Bir dağın 600 metre yüksekliğindeki yamacında sıcaklık 4 °C ise, 800 metre yüksekliğindeki yamacında sıcaklık kaç °C’dir ?
    A) 3 °C
    B) 4 °C
    C) 5 °C
    D) 6 C°
    Cevap: A




  • Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.