...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Matematik 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) (+12) + (‒21) ‒ (‒16) işleminin sonucu kaçtır?
    A) +17
    B) +7
    C) ‒7
    D) ‒25
    Cevap: B
  • 2) Ali’nin yaşı 2x+5 tir. Dedesinin yaşı Ali’nin yaşının 8 katıdır. Buna göre Ali’nin dedesinin yaşı kaçtır?
    A) 10x + 13
    B) 10x + 40
    C) 16x + 40
    D) 16x + 13
    Cevap: C
  • 3) Ayrıtlarının uzunlukları 100 cm, 30 cm ve 60 cm olan akvaryumun hacmi kaç L dir?
    A) 18
    B) 180
    C) 1800
    D) 18000
    Cevap: D
  • 4) Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu yanlıştır?
    A) 5 - 7 = 2
    B) 2 - 5 = -3
    C) 6 - 3 - 6 = -3
    D) │-5│= +5
    Cevap: A
  • 5) 8x ‒ 6y + 9 cebirsel ifadesinin katsayılar toplamı kaçtır?
    A)+10
    B)+11
    C)+9
    D)+5
    Cevap: B
  • 6) 3 7 12 18 ... …
    örüntüsündeki 5. ve 6. sayının toplamını bulunuz.

    A) 58
    B) 53
    C) 48
    D) 43
    Cevap: A
  • 7) Orçun’un odasının tabanı dikdörtgen biçimindedir. Bu odanın tabanının boyu 600 cm, eni 3 m’dir. Bu odanın taban alanı kaç metrekaredir?
    A. 18000
    B. 1800
    C. 180
    D. 18
    Cevap:
  • 8) Boyutları 30 cm, 50 cm ve 40 cm olan dikdörtgenler prizması biçimindeki tenekede bulunan zey­tinyağının 2/ 5 ’si kullanılmıştır. Bu tenekede kalan zeytinyağı kaç litredir?
    A. 60
    B. 36
    C. 24
    D. 18
    Cevap:
  • 9) Genel terimi 2n + 5 olan dizinin ilk 5 terimi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)2,5,8,11,14
    b) 2,7,12,17,22
    c)7,9,11,13,15
    d)7,12,17,22,27
    Cevap:
  • 10) Bir balıkçının attığı olta deniz seviyesinin 34 m altındadır. Bir süre bekleyen balıkçı, oltasını 13 m yukarı çekiyor.
    Bu balıkçının oltası deniz seviyesine kaç metre uzaklıktadır?

    a)47
    b) 21
    c) -47
    d)-21
    Cevap: D
  • 11) Ahmet Bey 4 dönüm olan arsasının 1200 m2 lik kısmına ev, 3 ar 'lık kısmına yüzme havuzu geri kalan kısmına bahçe yapacaktır.
    Ahmet Beyin bahçe için ayırdığı kısım kaç metrekaredir?







    Cevap:
  • 12) (2x + 5) – (7x – 9 ) cebirsel ifadesinde çıkarma işleminin sonucu nedir?
    A) – 9x + 17
    B) 9x + 7
    C) 5x + 2
    D) –5x +14
    Cevap: D
  • 13) 5x + 4y - 8b + 8 cebirsel ifadesinde;
    Kaç tane terim var?

    Katsayılar toplamı kaçtır?


    Sabit terim kaçtır
    Cevap:
  • 14)


    Cevap:
  • 15)


    Cevap:
  • 16) 70 hektarlık bir arazinin her 70 m2 sine farklı çiçek dikilirse kaç farklı çiçek dikilmiş olur?
    A) 100
    B) 1000
    C) 10000
    D) 100000
    Cevap:
  • 17)


    Cevap:
  • 18)


    Cevap:
  • 19) Bir kenarının uzunluğu 3 dm olan kare şeklindeki bir kartonun alanı kaç mm2dir
    a) 9
    b ) 90
    c) 900
    d) 90000
    Cevap:
  • 20) Bir masa örtüsünün alanı 2400000 mm2 dir. Bu masa örtüsünün alanı kaç m2 dir?
    a) 0,24
    b ) 2,4
    c) 24
    d) 240
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder