...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Matematik 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir tenceredeki 5 L komposto, her biri 250 mL olan kâselere dökülerek servis edilecektir. Buna göre kaç kâse gereklidir?
    A) 10
    B) 20
    C) 50
    D) 100
    Cevap: B
  • 2) Bir arsanın alanı 15 ardır. Bu arsanın 350 m2 lik kısmına ev, 250 m2 lik kısmına ise havuz yapılacaktır. Buna göre geriye kaç m2 boş alan kalır?
    A) 600
    B) 700
    C) 800
    D) 900
    Cevap: D
  • 3) Hacmi 64 cm3 olan küpün bir ayrıtının uzunluğu kaç cm dir?
    A) 4
    B) 8
    C) 12
    D) 16
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu yanlıştır?
    A) 5 - 7 = 2
    B) 2 - 5 = -3
    C) 6 - 3 - 6 = -3
    D) │-5│= +5
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdaki ifadelerden hangisinin sonucu yanlıştır?
    A)5 -6 = -1
    B) │-15 + 5│ = +10
    C) -20 -3 -10 +33 = 0
    D) │-155 +155│ +55 = 0
    Cevap: D
  • 6) Bir ayrıtı 3 dm olan küpün içi su ile doldurulacaktır.Taşmadan tamamen dolması için kaç litre suya ihtiyaç vardır?
    A)8
    B)27
    C)36
    D)64
    Cevap:
  • 7) Çevresi 48 cm olan çemberin yarıçapı kaç cm olur? (π =3 alınız.)
    A) 4
    B)6
    C)8
    D)10
    Cevap: C
  • 8) Kuralı 7n – 5 olan sayı örüntüsünün 9. adımındaki sayı kaçtır?
    A. 74
    B. 72
    C. 67
    D. 58
    Cevap:
  • 9) Bir bileziğin çevresinin uzunluğu 18 cm’dir. Bu bileziğin yarıçapının uzunluğu kaç santimetredir (π’yi 3 alınız.)?
    A. 6
    B. 5
    C. 4
    D. 3
    Cevap: A
  • 10) ''Bir sayının 3 katının 5 eksiği '' ifadesi aşağıdakilerdn hangisinde verilmiştir?
    a) 3x + 5
    b)5x - 3
    c) 5x + 3
    d) 3x - 5
    Cevap: D
  • 11) ABCD paralelkenarında ICHI doğru parçası IABI doğru parçasını dik kesmektedir. ICHI= 8 cm ve A(ABCD) = 120 cm2 olduğuna göre IABI kaç cm'dir?
    a) -1 ile +2
    b) -5 ile -8
    c) -1 ile -5
    d) -7 ile -8
    Cevap:
  • 12) 5 litre = ........................................ mm3
    A) 5000
    B) 50000
    C) 500000
    D) 5000000
    Cevap:
  • 13) Dikdörtgenler prizması biçimindeki bir dolabın boyu 80 cm, eni 60 cm ve yüksekliği 2 m’dir. Bu doabın hacmi kaç santimetreküptür?







    Cevap:
  • 14) Bir sınıftaki kız öğrencilerin sayısının erkek öğrenci sayısına oranı 3/ 5 tir.
    Bu sınıftaki kız öğrencilerin sayısı 12 olduğuna göre sınıf mevcudu kaçtır?

    A) 28
    B) 32
    C) 36
    D) 40
    Cevap: B
  • 15) 3 ( a - 4 ) cebirsel ifadesinin a= 11 için değeri kaçtır?
    a) 18
    b) 21
    c) 24
    d) 27
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder