Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Fill in the blanks wit “was” or “were”. (“WAS” ya da “WERE” ile boşlukları doldurunuz.)
    1. Tom …………… in Russia two years ago.
    4. She …………… late for the school yesterday
    2. Where …………… you last summer?
    5. It …………… rainy and cold yesterday.
    3. They …………… in Paris last winter.
    6. My parents …………… in the village last year
    Cevap:
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi düzenli fiildir?
    a) came
    b) bought
    c) studied
    d) wrote
    Cevap: C
  • 3) parantez içindeki kelimelerden yararlanarak "should” ve”shouldn’t” ile cümleleri tamamlayınız.
    1. They __________________________clean up.
    2. He ____________________________use recycling bin.
    3. He____________________________throw garbage around.
    4. She____________________________unplug the tv.
    5. She____________________________turn off the light.
    6. She ____________________________turn off the taps.
    Cevap:
  • 4) 56.250 sayısının doğru okunuşu hangi seçenekte verilmiştir?
    A)Fifteen six housand two hundred fifty
    B)Fifty six thousand twenty five
    C)Fiftteen six thousand twenty five
    D)Fifty six thousand two hundred fifty
    Cevap: D
  • 5) I .........(go) to the cinema last Saturday.
    A) went
    B) go
    C) goes
    D) going
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
    a) litter
    b) rubbish
    c) garbage
    d) forest
    Cevap: D
  • 7) She is .......... a tree.
    a) brushing
    b) climbing
    c) watering
    d) playing
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdaki rakamlardan hangisinin yazılışı yanlış verilmiştir? 
    a) 87.500 – eighty-seven thousand and five hundred 
    b) 310.000 – three hundred thousand and ten 
    c) 3.000.000 – three million 
    d) 25.000 – twenty-five thousand
    Cevap: B
  • 9) 16_____6 equals ten ( aradaki işaret? )
    A) minus
    B) plus
    C) times
    D) divided by
    Cevap: A
  • 10) A driver …………………… seat belt.
    A) mustn’t fasten
    B) can’t fasten
    C) must fasten
    D) doesn’t fasten
    Cevap: C
  • 11)


    Cevap: D
  • 12)


    Cevap: D
  • 13) Match the questions with the answers.
    1. Who is your candidate? --a. You should put the paper in the ballot box.

    2. When did you have an election? --b. You should write it on a piece of a paper.

    3. Where should I write my candidate’s name? c. We had an election in October.

    4. Where should I put the paper? --d. Aslı became the president.

    5. Who became the president?-- e. Kerem is my candidate.
    Cevap:
  • 14) Rewrite these sentences by using “should” or “shouldn’t”.
    1. Use less water. ..............................................................................................

    2. Don’t damage the environment. ..............................................................................................

    3. Don’t harm animals. ..............................................................................................

    4. Turn off the lights. ..............................................................................................

    5. Pick up the litter. ..............................................................................................
    Cevap:
  • 15) Fill in the blanks with ‘should /shouldn’t’. Boşlukları ‘should/shouldn’t’ ile doldurunuz.
    1. We ________________ throw away rubbish.
    2. They _______________ keep the environment clean.
    3. She _______________ hang up swings.
    4. You _______________ make fire in the woods.
    5. We _______________ clean up garbage.
    6. You _______________ recycle paper and glass.
    7. I _______________ leave the water running.
    8. We _______________ turn off the lights when we don’t use.
    Cevap:
  • 16) I like ............. when I’m on the beach.
    A) swimming
    B) learning ice-skating
    C) listening to the sound of the sea
    D) sunbathing
    Cevap: D
  • 17) –What can you do?
    -.................
    -Are you a pilot?
    - Yes, I’m. I love flying through the big blue sky.
    It’s amazing.

    A) I pull out teeth.
    B) I put on my apron.
    C) I’m making a survey.
    D) I can fly people and cargo.
    Cevap: D
  • 18) A young man took a wallet from a man’s jacket on the train. He is a ____________.
    The man tried to take money from the bank. He’s a ____.
    The woman stole three laptops from the store. We found them in her bag. She’s a ________.
    They took the businessman and asked money from us. They are ___________.

    A) murderer / mugger / shoplifter / detectives
    B) pickpocket / robber /detective / police officers
    C) shoplifter / thief / inspector / murderers
    D) pickpocket / robber / shoplifter / kidnappers
    Cevap: D
  • 19) Hi! I’m Daisy. I’m a _________ in a secondary school. English is my favourite school subject.
    My father is a __________.He mends electrical devices like lamps, projectors etc. at school.
    My mother is a ___________. She serves food and drinks in the restaurant.

    A) vet / nurse / postman
    B) artist / vet / poet
    C) student / waiter / scientist
    D) student / technician / waitress
    Cevap: D
  • 20) Sally: ....... you ....... to the school trip last weekend?
    Jane: No, I didn’t. I was ill. I stayed in bed.

    A) Was / go
    B) Can / see
    C) Does / play
    D) Did / go
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder