...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Our football match is..... 4 p.m. ....Friday.
    A) at / on
    B) on / in
    C) on / at
    D) in / on
    Cevap: A
  • 2) I usually …….. to bed at 10 o’clock but I ……….to bed at 11 last night.
    A) went / go
    B) go / will go
    C) go / went
    D) go / go
    Cevap: C
  • 3) You ………….... use public transportation.
    a) should
    b) shouldnt
    c) is
    d) are
    Cevap: A
  • 4) We ………………………. cut down the trees to save environment .
    a) can
    b) may
    c)shouldn’t
    d) make
    Cevap: C
  • 5) While you are brushing your teeth,……………….. ..
    a)you should cut down trees
    b) you should turn off the tap
    c) you should walk to the shops
    d) you should waste water
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır? 
    a) burglar     
    b) robber      
    c) thief      
    d) detective
    Cevap: D
  • 7) A lizard is a ___________.
    A) reptile
    B) mammal
    C) bird
    D) insect
    Cevap: A
  • 8) I …………my grandmother next month.
    A) going to visit
    B) am visit
    C) am going to visit
    D) am going to be visit
    Cevap: A
  • 9) A tiger has got ____
    A) fur
    B) beak
    C) trunk
    D) horn
    Cevap: A
  • 10)


    Cevap: B
  • 11)


    Cevap: D
  • 12)


    Cevap: D
  • 13) Turn imperatives into suggestions. Emir cümlelerini öneri cümlelerine çeviriniz.
    1. Work a lot
    - We _____________________________________________
    2. Don't go it alone.
    – You_____________________________________________
    3. Hand out flyers
    - They_____________________________________________
    4. Get help from friends
    - I _______________________________________________
    5. Don't give up.
    – We _____________________________________________
    Cevap:
  • 14) Write true or false. Cümleleri ‘true’ veya ‘false’ olarak yazınız.
    I am Paolo. There was an election in Brazil two weeks ago. We woke up early in the morning and went to ttte polling place. My mom and dad went into a cabinet and voted. They put the envelopes with them votes in a ballot box. I couldn vote because I am under 18. In the evening, we watched the news on TV for the election results. We were very excited. Finally, the anchorman announced the new president of Brazil. It was Dilma Roussef!

    1. The election was yesterday. ________
    2. They woke up early in the morning. ________
    3. Paolo voted in the election. ________
    4. He was under eighteen years old. ______
    5. They put envelopes in a ballot box. ______
    6. They watched a film on TV. ______
    7. The new president was Dilma Roussef. ______
    8. His mom and dad didn’t vote. ______
    Cevap:
  • 15) Which one is TRUE about saving water? 
    A) We should waste water. 
    B) We should turn off the taps after use.
    C) We shouldn’t take a shower. 
    D) We shouldn’t brush our teeth.
    Cevap: B
  • 16) Aşağıda Türkçeleri verilmiş olan günlerin İngilizce karşılıklarını yanlarına yazınız
    Monday, friday, Tuesday, Thursday, Wednesday,
    Saturday, Sunday

    PAZARTESİ
    SALI
    ÇARŞAMBA
    PERŞEMBE
    CUMA
    CUMARTESİ
    PAZAR
    Cevap:
  • 17) Take your umbrella. It’s ............ today. 
    A) rainy 
    B) sunny 
    C) foggy 
    D) hot
    Cevap: A
  • 18) "In democracy, ........................."
    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

    A) we should respect other people's opinions.
    B) people can express their thoughts.
    C) everyone has the right to vote.
    D) no one is equal
    Cevap: D
  • 19) Aşağıdaki meslek isimlerinin Türkçelerini yanlarındaki yere yazınız.
    Architect
    Hairdresser
    Teacher
    Pilot
    Farmer
    Policeman
    Driver
    Nurse
    Tailor
    Mechanic
    Cevap:
  • 20) Tarihlerle yazılışlarını eşleştir.
    a. Two thousand and one
    b. Nineteen twenty
    c. Twenty twelve
    d. Eighteen eighty-one
    e. Fourteen fifty-three

    1. 1920……………….
    2. 2001……………………
    3. 1881…………………
    4. 1453……………….
    5. 2012…………………………
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder