...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) I like ............. when I’m on the beach.
    A) swimming
    B) learning ice-skating
    C) listening to the sound of the sea
    D) sunbathing
    Cevap: D
  • 2) She _________ on holiday last summer.
    a) goes
    b) go
    c) went
    d) goed
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi “2.000” rakamının doğru yazılışıdır? 
    a) two thousand 
    b) two thousands 
    c) two tousand 
    d) two thosand
    Cevap: A
  • 4)


    Cevap: A
  • 5)


    Cevap: C
  • 6)


    Cevap: A
  • 7)


    Cevap: A
  • 8)


    Cevap: C
  • 9) Gülten Dayıoğlu is a famous author. She wrote her first novel Fadiş in nineteen seventy –one.
    A) 1917
    B) 1977
    C) 1901
    D) 1971
    Cevap: D
  • 10) “My brother is a soldier. He wears a uniform.
    He works in the army and.....................

    A) paints the walls
    B) works in a bank
    C) protects the country
    D) drives a taxi
    Cevap: C
  • 11) -...............................................?
    - By car.

    A) How does Mr Carter go to work
    B) How many doctors are there in the hospital
    C) What time does he start work
    D) Where does he work
    Cevap: A
  • 12) A mechanic .......... mend cars but he .......... put out fire.
    A) can / can’t
    B) can’t / can
    C) can / can
    D) can’t / can’t
    Cevap: A
  • 13) We should .................. the environment and ............... our planet.

    Yukarıdaki cümlede boşluklara gelecek kelimeler hangi seçenekte sırasıyla ve doğru verilmiştir? 

    a) protect/save
    b) protect/waste
    c)save /waste
    d) waste/need
    Cevap: A
  • 14) Soruyu tamamlayan seçenek hangisidir?

    -What does _________mean? .
    - It means to use materials again.

    A) unplug
    B) thief
    C) recycle
    D) crime
    Cevap: C
  • 15) ________?
    One of them was tall and thin with black hair and brown eyes. The other one was short and fat with scary blue eyes.

    A) What did the burglars look like
    B) Where were you
    C) How much is the ring
    D) What’s your job
    Cevap: A
  • 16) The bank robber stole two hundred and fifty thousand four hundred and seventy Euros from the bank last night.
    A) 470.250
    B) 520.000.470
    C) 240.470.000
    D) 250.470
    Cevap: D
  • 17) Seçeneklerden hangisi bu sorunun cevabı olamaz?
    How does a detective find and catch the criminals?

    A) watches the security camera records
    B) steals valuable jewelleries
    C) questions the witnesses
    D) takes fingerprints and footprints
    Cevap: B
  • 18) Officer: Hello! Officer Nick is speaking.
    Mary : Hello! I need your help. Somebody wants to break into my house.
    Officer: _______ and answer my questions, please.

    A) Don’t speak
    B) Run away
    C) Calm down
    D) Go hiking
    Cevap: C
  • 19) Jason : What can’t a tailor do ?
    Mark : She can’t ………………

    A) operate on ill people
    B) use sewing machine
    C) make dresses, trousers and skirts
    D) cut and sew fabrics
    Cevap: C
  • 20) Sorular ile Cevapları Eşleştiriniz
    _______ How many people were there in the bank?
    _______ When did the robbery happen?
    _______ Did the woman see where they go?
    _______ What did he wear?
    _______ What was he like?
    a. At 3.30pm
    b. He had black hair and blue eyes
    c. No, she didn’t.
    d. He wore blue jeans and black jacket.
    e. There were a lot of people.
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder