...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Put the suitable words in the sentences. (Uygun kelimeleri cümlelere yerleştiriniz.)

    * magnifier *fingerprints *robber *prison *jewelry

    1. A __________________ robbed the bank yesterday.

    2. The dedectives found the ________________ on the table.

    3. Jack put his __________________ in the safe.

    4. The dedective used a ________________ to find some clues.

    5. The criminals are put into _______________
    Cevap:
  • 2) Diyalogda verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
    Ahmet :What should we do to save our world?
    Mehmet:……………………

    a) We shouldn’t turn off the taps
    b) We should cut down trees
    c) We shouldn’t throw rubbish around
    d) We should damage
    Cevap: C
  • 3) We ………………………. cut down the trees to save environment .
    a) can
    b) may
    c)shouldn’t
    d) make
    Cevap: C
  • 4) 150X15=10 ( Buradaki işlem? )
    A) addition
    B) subtraction
    C) multiplication
    D) division
    Cevap: C
  • 5) I …………my grandmother next month.
    A) going to visit
    B) am visit
    C) am going to visit
    D) am going to be visit
    Cevap: A
  • 6) The cat is _______the boy and the girl.
    a) in
    b) between
    c) under
    d) on
    Cevap: B
  • 7) Turn imperatives into suggestions. Emir cümlelerini öneri cümlelerine çeviriniz.
    1. Work a lot
    - We _____________________________________________
    2. Don't go it alone.
    – You_____________________________________________
    3. Hand out flyers
    - They_____________________________________________
    4. Get help from friends
    - I _______________________________________________
    5. Don't give up.
    – We _____________________________________________
    Cevap:
  • 8) He loves animals very much. He examines sick animals. He is a ___.
    A) worker
    B) milkman
    C) journalist
    D) vet
    Cevap: D
  • 9) -Do you want some pancakes?
    -...................I don’t like pancakes.

    A) Yes, please.
    B) No, thanks.
    C) No, it’s all gone.
    D) Yummy!
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdaki cümlelerin kaç tanesine “Should” getirilir?
    We _______use recyclable products.
    We ______ cut down trees.
    We ______save energy.
    We ______ pour waste into the sea.

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B
  • 11) ________?
    One of them was tall and thin with black hair and brown eyes. The other one was short and fat with scary blue eyes.

    A) What did the burglars look like
    B) Where were you
    C) How much is the ring
    D) What’s your job
    Cevap: A
  • 12) Paragrafın anlam akışını bozan cümle hangisidir?

    (I) A man with a mask entered the central bank.
    (II) He stole all the money. (III) He had a picnic there.
    (IV) Then, he drove away in a white car.

    A) I
    B) II
    C) III
    D) IV
    Cevap: C
  • 13) Hi! I’m Daisy. I’m a _________ in a secondary school. English is my favourite school subject.
    My father is a __________.He mends electrical devices like lamps, projectors etc. at school.
    My mother is a ___________. She serves food and drinks in the restaurant.

    A) vet / nurse / postman
    B) artist / vet / poet
    C) student / waiter / scientist
    D) student / technician / waitress
    Cevap: D
  • 14) Jason : What can’t a tailor do ?
    Mark : She can’t ………………

    A) operate on ill people
    B) use sewing machine
    C) make dresses, trousers and skirts
    D) cut and sew fabrics
    Cevap: C
  • 15) Take your umbrella. It’s ............ today. 
    A) rainy 
    B) sunny 
    C) foggy 
    D) hot
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder