Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) parantez içindeki kelimelerden yararlanarak "should” ve”shouldn’t” ile cümleleri tamamlayınız.
    1. They __________________________clean up.
    2. He ____________________________use recycling bin.
    3. He____________________________throw garbage around.
    4. She____________________________unplug the tv.
    5. She____________________________turn off the light.
    6. She ____________________________turn off the taps.
    Cevap:
  • 2) ...............in a tent
    Boşluğa hangi fiil getirilmelidir?

    A) climb
    B) stay
    C) play
    D) visit
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A) a winter sports centre – skiing
    B) mountains –climbing
    C) sea side – playing beach volley
    D) a big and crowded city – hiking
    Cevap: D
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi “2.000” rakamının doğru yazılışıdır? 
    a) two thousand 
    b) two thousands 
    c) two tousand 
    d) two thosand
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır? 
    a) burglar     
    b) robber      
    c) thief      
    d) detective
    Cevap: D
  • 6) A tiger has got ____
    A) fur
    B) beak
    C) trunk
    D) horn
    Cevap: A
  • 7)


    Cevap: D
  • 8)


    Cevap: A
  • 9) . I’m a/an ………………….I can fly the plane
    a) pilot
    b) teacher
    c) architect
    d) policeman
    Cevap: A
  • 10) I ______ in Gaziantep yesterday
    a) was
    b) were
    c) are
    d) is
    Cevap: A
  • 11) -………did you do in Antalya?
    -I …….. some museums and historical monuments.

    A) What / visited
    B) How / buy
    C) When / slept
    D) Who / took
    Cevap: A
  • 12) -...............................................?
    - By car.

    A) How does Mr Carter go to work
    B) How many doctors are there in the hospital
    C) What time does he start work
    D) Where does he work
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi diyaloğu tamamlamak için uygun değildir? 

    Teacher: Air pollution is a big problem in our area. What should we do?
    Student: You’re right. ............................ .

    A) We should use public transportation. 
    B) We should cycle or walk short distances. 
    C) We should reduce pollution. 
    D) We should always use our family car.
    Cevap: D
  • 14) A young man took a wallet from a man’s jacket on the train. He is a ____________.
    The man tried to take money from the bank. He’s a ____.
    The woman stole three laptops from the store. We found them in her bag. She’s a ________.
    They took the businessman and asked money from us. They are ___________.

    A) murderer / mugger / shoplifter / detectives
    B) pickpocket / robber /detective / police officers
    C) shoplifter / thief / inspector / murderers
    D) pickpocket / robber / shoplifter / kidnappers
    Cevap: D
  • 15) Aşağıdaki meslek isimlerinin Türkçelerini yanlarındaki yere yazınız.
    Architect
    Hairdresser
    Teacher
    Pilot
    Farmer
    Policeman
    Driver
    Nurse
    Tailor
    Mechanic
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder