Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Doğal gaz ve soba zehirlenmeleri yüzünden pek çok insan hayatını kaybetmektedir. Bu durumun önüne geçmek için bazı tedbirler alınması gerekir. Buna göre aşağıda verilen durumlardan hangileri bu tedbirlerdendir?

    1. Rüzgârlı havalarda sobaları yakmamalıyız.
    2. Bacaların temizliğini düzenli olarak yaptırmalıyız.
    3. Fosil yakıt kullanımını özendirmeliyiz.

    A) 1 ve 2.
    B) 1 ve 3.
    C) 2 ve 3.
    D) 1, 2 ve 3.
    Cevap: A
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi çimlenme sırasında ışığa ihtiyaç duyulmamasının nedenini açıklar?
    A) Işık tohumun solunum yapmasını engeller.
    B) Işık tohumun aldığı oksijen miktarını azaltır.
    C) Işık tohum kabuğunun çatlamasını engeller.
    D) Embriyo fotosentez yapamadığı için gerek duymaz.
    Cevap: D
  • 3)


    Cevap:
  • 4) Mehmet, şekildeki elektrik devresinde bulunan ampulün parlaklığını artırmak için aşağıdaki yöntemleri denemiştir.

    I. Reostanın sürgüsünü 1 yönünde hareket ettirme.
    II. Reostanın sürgüsünü 2 yönünde hareket ettirme.
    III. Devreden bir pil çıkarma.
    IV. Devreye bir ampul ekleme.

    Mehmet, bu yöntemlerden hangisini uyguladığında ampul parlaklığı artmaz?

    A) Yalnız I
    B) II, III ve IV
    C) I, II ve III
    D Yalnız IV
    Cevap: B
  • 5) Aşağıda verilen ifadelerde bazı kısımlar boş bırakılmıştır.

    Odun kömür ve petrol ….………… yakıtlardır.
    Elektrik enerjisinin üzerinden serbestçe geçebildiği maddelere ………..... maddeler denir.
    Rüzgar, Güneş ve hidroelektrik vb. ….……. enerji kaynaklarıdır.
    Verilen ifadelerdeki boş bırakılan yerler aşağıdaki kelimelerle doldurulduğunda hangi seçenekteki kelime açıkta kalır?

    A) Yenilenebilir
    B) Yenilenemez
    C) Fosil
    D) İletken
    Cevap: B
  • 6) Bir maddenin birim hacminin kütlesine maddenin yoğunluğu denir.
    Maddenin yoğunluğu ile ilgili olarak;
    I. Tüm maddelerin yoğunluğu aynıdır.
    II. Kütle ve hacme bağlıdır.
    III. Birimi g/cm3’tür.
    İfadelerinden hangisi/hangileri doğrudur?

    A)I, II ve III
    B)II ve III
    C)I ve III
    D)Yalnız I
    Cevap: B
  • 7)


    Cevap:
  • 8) Kış hazırlığı yapan bir Hasan aşağıdakilerden hangisini yaparsa ısı yalıtımına faydası olmaz?
    A) Yerleri halı kaplatmak
    B) Pencereleri çift cam yaptırmak
    C) Yerleri tahta ile kaplatmak
    D) Klima taktırmak
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdaki damarlardan hangisi temiz kan taşır?
    A) Akciğer Atar damarı
    B) Lenf damarı
    C) Akciğer Toplardamarı
    D) Toplardamar
    Cevap:
  • 10) Zehra öğretmen öğrencilerinden derste yapacağı etkinlik için malzeme listesi verirken öyle bir malzeme istiyor ki hem ısı iletimi ile ilgili bir etkinlikte hem de çukur ve tümsek aynalarla ilgili bir etkinlikte bu malzemeyi kullanayım diyor. Siz olsanız evinizden ne getirirdiniz?
    A) Metal kaşık
    B) Ayna
    C) Su ısıtıcısı
    D) Tahta kaşık
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemini oluşturan yapı ve organlardan değildir?
    A) Akciğer
    B) Alveol
    C) Bronş
    D) Kalp
    Cevap: C
  • 12) Bina duvarları arasına köpük konulmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Duvarın daha sağlam olması
    B) Binanın daha gösterişli olması
    C) Isı yalıtımının daha iyiolması
    D) Binanın daha ucuza mal olması
    Cevap: C
  • 13) Güneş’ in Dünya’ yı ısıtması nasıl bir yayılma çeşitidir?
    A) Konveksiyon
    B) Işıma
    C)İletim
    D)Taşım
    Cevap:
  • 14) I.Hızlı kasılıp çabuk yorulurlar
    II.İsteğimiz dışında çalışırlar
    III.İç organlarımızın yapısında bulunurlar
    Yukarıda verilenlerden hangileri bacak kaslarına ait özelliklerdendir?

    a)Yalnız I
    b)II ve III
    c) I ve II
    d) I,II ve III
    Cevap:
  • 15) Aşağıdaki olayların hangisinde ısının yayılma yolu diğerlerinden farklıdır?
    A) Sıcak çaya katılan soğuk suyun çayı soğutması
    B) Kolaya konan buzun kolayı soğutması
    C) Sıcak süt konan bardağın ısınması
    D) Sobayla odanın ısınması
    Cevap: D
  • 16) Bir iletkenin direnci aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?
    A) iletkenin şekli
    B) iletkenin cinsi
    C) iletkenin uzunluğu
    D) iletkenin kesiti
    Cevap: A
  • 17) Eklem çeşitleri ve bulundukları yer ile aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Oynar eklem-parmaklarda
    B)Yarı oynar eklem-omurgada
    C)Oynar eklem-kaburgada
    D)Oynamaz eklem-kafatasında
    Cevap:
  • 18) I.Alyuvar
    II.Akyuvar
    III.Kan pulcuğu
    IV.Plazma
    Kanı oluşturan yukarıdaki yapılardan hangisi ya da hangileri kanın hücresel kısmı içerisinde incelenemez?

    A)Yalnız IV
    B)I ve II
    C)II ve III
    D)I,II ve III
    Cevap:
  • 19) Küçük kan dolaşımının amacı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Vücutta dolaşan atık maddeleri deri yoluyla atmak
    B)Kirli kanın akciğerlerde temizlenmesini sağlamak
    C)Vücuda giren mikroplarla savaşmak
    D)Beyne temiz kanı ulaştırmak
    Cevap:
  • 20) I.Suyun buharlaşması
    II.Gümüş tellerden bileklik yapılması
    III.Ayvadan reçel yapılması
    IV.Sütten peynir yapılması
    Cansu arkadaşlarına fiziksel değişimi tanımladıktan sonra örnek vermek istiyor.Sizce aşağıdakil örneklerden hangisi ya da hangilerini kullanabilir?

    A)Yalnız I
    B)Yalnız III
    C)I ve II
    D)III ve IV
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder