...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir bitki hücresinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
    A) Kloroplast
    B) Sentriyol
    C) H. Duvarı
    D)Çekirdek
    Cevap: C
  • 2) Neslimizin 65 milyon yıl önce tükendiğini biliyor musun?
    Dinozorlar ile ilgili sahip olduğumuz bilgileri elde etmede hangisinin rolü vardır?

    A) Magmatik kayaçlar arasında bulunan fosiller
    B) Tortul kayaçlar arasında bulunan fosiller
    C) Başkalaşım kayaçlar arasında bulunan fosiller
    D) Farklı kayaçların zaman içerisinde birbirine dönüşmesi
    Cevap:
  • 3) Dünya’yı oluşturan katmanların en dıştan içe doğru sıralanışı aşağıdaki seçeneklerden hangisindeki gibidir?
    A) Ağır küre-Taş küre- Ateş küre-Hava küre- Su küre
    B) Taş küre- Su küre- Ağır küre- Ateş küre- Hava küre
    C) Hava küre- Su küre- Taş küre- Ateş küre-Ağır küre
    D) Su küre- Hava küre- Taş küre-Ağır küre- Ateş küre
    Cevap:
  • 4)


    Cevap:
  • 5)


    Cevap:
  • 6)


    Cevap:
  • 7)


    Cevap:
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi Ay'ın evrelerinden biri değildir?
    İlk dördün
    B.Son dördün
    C.Dolunay
    D.Yarım Ay
    Cevap:
  • 9)


    Cevap:
  • 10)


    Cevap:
  • 11) Zeynep bir elektrik devresinde, iki bağlantı kablosunun arasına aşağıdaki maddelerden hangisini koyup uçlarını dokundurursa, ampul ışık verir?
    A) Kürdan
    B) Porselen kupa
    C) Alüminyum folyo
    D) Tahta parçası
    Cevap: C
  • 12) Yapısında sadece tek çeşit atom bulunduran maddelere ne ad verilir?
    A) Bileşik
    B) Karışım
    C) Element
    D) Çözelti
    Cevap: A
  • 13) Atomlar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Maddenin en küçük yapıtaşlarıdır
    B) Aynı cins atomlar bir araya gelerek elementleri oluşturur
    C) En az iki cins atom bir araya gelerek bileşikleri oluşturur
    D) Moleküller daima farklı cins atomların bir araya gelmesiyle oluşur.
    Cevap:
  • 14) Vücutlumuzda bulunan organlar bir araya gelerek sistemleri oluşturur.Buna göre aşağıda verilen organlardan hangisi solunum sisteminde yer olmaz?
    A) Burun
    B) Dil
    C) Akciğer
    D) Soluk borusu
    Cevap: B
  • 15) İnsan kalbi kaç odacıklıdır ?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B
  • 16) Aşağıdaki olaylardan hangileri ısının ışıma yoluyla yayılması ile ilgilidir?
    I- Yazın koyu renk giyen çocuğun daha fazla terlemesi.
    II- Yemek yapan annenin tahta kaşık kullanması.
    III- Sobadan ısınan kediler.
    IV- Elektrik sobasının iç yüzeyinin parlak olması.

    A) I-II
    B) II-IV
    C) I-III
    D) I-III-IV
    Cevap:
  • 17) Aşağıdakilerden hangisi yapıldığında elektrik çarpmasına maruz kalmayız?
    A) Bir ucu sarkmış tele dokunmak
    B) Prize çivi sokmak
    C) Kontrol kalemi ile kabloya dokunmak
    D) Uzatma prizleriyle oynamak
    Cevap: C
  • 18) Sürati 40m/s olan bir hareketli 5 s’de kaç m yol alır?
    A)200
    B)20
    C)8
    D)1/8
    Cevap: A
  • 19) Süt,su gibi sıvı maddeler tanecikleri arasında boşluk olduğu için ……………….. yapıya sahiptir" ifadesinde noktalı yere aşağıdakiler den hangisi getirilmelidir?
    A)Dağınık
    B)Alışkan
    C)Esnek
    D)Düzgün
    Cevap: B
  • 20) "Yalıtkan maddeler kullanılarak ıs akışının yavaşlatılması veya önlenmesi ……….. olarak tanımlanır."ifadesinde noktalı yere aşağıdakilerden hangisinin getirilmesi gerekir?
    A)Aktarım
    B)Yalıtım
    C)İletim
    D)Vakum
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder