...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklı bir duruma örnektir?
    A) Bakım için elektrik direklerine çıkan işçilerin koruyucu başlık ve eldiven kullanması
    B) Elektrik prizlerinin ve fişlerin üzerinin yalıtkan maddelerle kaplanması
    C) Yüksek binaların çatısına paratoner (yıldırımsavar) takılması
    D) Lambaların dışında cam, alt kısmında seramik kullanılması
    Cevap: C
  • 2) 1. Kuyruk bulundurma
    2. Solunum şekli
    3. Bacak bulundurma

    Yukarıdakilerden hangisi ergin kurbağa ve larva arasındaki farklardandır?

    A) 1 ve 2.
    B) 2 ve 3.
    C) 1 ve 3.
    D) 1, 2 ve 3
    Cevap:
  • 3) Aşağıda bazı hücre organellerinin görevleri verilmiştir.
    Protein sentezleme ile görevlidir.
    Bitkilerde hücre zarının dış kısmını çevreler.
    Hücrenin ihtiyacı olan enerjiyi üretir.
    Verilen görevler ile aşağıdaki organeller eşleştirildiğinde hangi organel açıkta kalır?

    A)Mitokondri
    B)Endoplazmik Retikulum
    C)Hücre Çeperi
    D)Ribozom
    Cevap: B
  • 4) Yeni ay evresinden sonra Ay'ın Dünya'ya bakan yüzünün sağ yarısının aydınlanmış olarak
    görüldüğü evresi hangisidir? 

    A) son dördün 
    B) yeni ay 
    C) ilk dördün 
    D) dolunay
    Cevap:
  • 5)


    Cevap:
  • 6)


    Cevap:
  • 7)


    Cevap:
  • 8)


    Cevap:
  • 9) Isı yalıtımı malzemesi seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir?
    A) Kolay yanabilmesi
    B) Çabuk çürüyebilmesi
    C) Çevreye zarar vermesi
    D) Uzun ömürlü olması
    Cevap: D
  • 10) Evinde kış hazırlığı yapan bir kişi aşağıdakilerden hangisini yaparsa yalıtıma faydası olmaz?
    A) Pencerelerde çift cam kullanmak
    B) Pencere kenarlarına silikon koymak
    C) Su borularını izocam ile sarmak
    D) İç duvarları koyu renge boyamak
    Cevap: D
  • 11) Eklem bölgelerinde kemik başlarının hareket sırasında zarar görmesini engelleyen yapı hangisidir?
    A)Sert kemik doku
    B)Kemik zarı
    C)Kemik iliği
    D)Kıkırdak
    Cevap: D
  • 12) Sürati 40m/s olan bir hareketli 5 s’de kaç m yol alır?
    A)200
    B)20
    C)8
    D)1/8
    Cevap: A
  • 13) I.Suyun buharlaşması
    II.Gümüş tellerden bileklik yapılması
    III.Ayvadan reçel yapılması
    IV.Sütten peynir yapılması
    Cansu arkadaşlarına fiziksel değişimi tanımladıktan sonra örnek vermek istiyor.Sizce aşağıdakil örneklerden hangisi ya da hangilerini kullanabilir?

    A)Yalnız I
    B)Yalnız III
    C)I ve II
    D)III ve IV
    Cevap: C
  • 14) I.Yoğunluk maddelerin ortak özelliğidir
    II.Kütle/hacim oranı maddelerin yoğunluğuna eşittir
    III.g × cm3 yoğunluğun birimidir
    Yoğunluk ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

    A)Yalnız I
    B)Yalnız II
    C)I ve II
    D)I ve III
    Cevap: D
  • 15) Çiçek tozlaarı aşağıdaki yollardan hangisi ile taşınmaz?
    A)Böceklerle
    B)Yapraklarla
    C)Suyla
    D)Rüzgarla
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder