...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Su küre ile ilgili poster hazırlamak isteyen bir öğrenci,

    1. Yer altı ve yer üstü sularından oluşur.
    2. Pek çok canlının yaşaması için ortam sağlar.
    3. Derinlere inildikçe sıcaklık artar.

    ifadelerinden hangilerini kullanabilir?

    A) 1 ve 2
    B) 2 ve 3
    C) 1 ve 3
    D) 1, 2 ve 3.
    Cevap: A
  • 2) Bir elektrik devresindeki ampul parlaklığını artırmak isteyen bir öğrenci,

    1. Telin kalınlığını azaltmak
    2. Telin boyunu kısaltmak
    3. Devreye bir ampul daha bağlamak

    işlemlerinden hangilerini yapabilir?

    A) Yalnız 2.
    B) 1 ve 3
    C) 2 ve 3.
    D) 1, 2 ve 3
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi destek ve hareket sistemimizin sağlığını korumak için yapılması gereken davranışlardandır?
    A) Kemiklerimizi güneş ışığından korumalıyız.
    B) Güçlenmek için ağır egzersizler yapmalıyız.
    C) Yaşımıza ve vücut yapımıza uygun ayakkabılar giymeliyiz.
    D) Yerden herhangi bir şey alırken belimizi bükerek eğilmeliyiz.
    Cevap: C
  • 4) 8. Aşağıda plastiğin bazı kullanım alanları verilmiştir.

    Elektrikli araçların dış kısmının yapımı
    İletken tellerin dışını kaplama
    Elektrik prizlerinin dışını kaplama

    Bu alanlarda plastik kullanılmasındaki temel amaç aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Plastiğin kolay şekil alabilmesi
    B) Plastiğin elektrik enerjisi iletmemesi
    C) Plastiğin çok çeşitli renklerden elde edilmesi
    D) Plastiğin hava şartlarından az etkilenmesi
    Cevap:
  • 5) Maddelerin taneciklerinde farklılaşma oluşturmayan, sadece görünümünü şeklini ve halini değiştiren değişimlere fiziksel değişim denir.
    Buna göre aşağıdaki olaylardan hangisinin sonucunda maddelerin taneciklerinde değişim meydana gelir?

    A)Ezilme
    B)Parçalanma
    C)Küflenme
    D)Hal Değişimi
    Cevap: C
  • 6)


    Cevap:
  • 7)


    Cevap:
  • 8)


    Cevap:
  • 9)


    Cevap:
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi iyi bir yalıtım malzemesi olamaz?
    A) Cam yönü
    B) Altın bilezik
    C) Strafor köpük
    D) Silikon yünü
    Cevap: B
  • 11) Aşağıda verilen yöntem ve tekniklerden hangisi dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılmaz.
    a)Bay pass
    b)Menisküs
    c)Anjiyo
    d)Kalp pili
    Cevap:
  • 12) Aşağıdakilerden hangisinde ısının yayılma yolu yanlış eşleştirilmiştir?
    A) Yanmak olan muma Burcu’nun elini yaklaştırdığında elinin ısınması – İletim
    B) Elif’in kaynamakta olan suyun içindeki metal kaşığa dokununca elinin yanması – İletim
    C) Oda içindeki kalorifer petekleri sayesinde odanın ısınması – Konveksiyon
    D) Güneş’in yeryüzünü ısıtması – Işıma
    Cevap: A
  • 13) Kütlesi ve hacmi olan her şeye madde denir. Aşağıdakilerden hangisi madde değildir?
    A-Toprak
    B-Ses
    C-Hava
    D-Su
    Cevap: B
  • 14) Aşağıdaki olaylardan hangileri ısının ışıma yoluyla yayılması ile ilgilidir?
    I- Yazın koyu renk giyen çocuğun daha fazla terlemesi.
    II- Yemek yapan annenin tahta kaşık kullanması.
    III- Sobadan ısınan kediler.
    IV- Elektrik sobasının iç yüzeyinin parlak olması.

    A) I-II
    B) II-IV
    C) I-III
    D) I-III-IV
    Cevap:
  • 15) Süt,su gibi sıvı maddeler tanecikleri arasında boşluk olduğu için ……………….. yapıya sahiptir" ifadesinde noktalı yere aşağıdakiler den hangisi getirilmelidir?
    A)Dağınık
    B)Alışkan
    C)Esnek
    D)Düzgün
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder